De dingen van de dag
22 september 2021 - 10:08    reactie #375
geplaatst door: trabant
Duitsland heeft geen wegenbelasting en heft geen tol, daar zit de belasting in de brandstof, en de benzine is in Duitsland goedkoper dan in Nederland. Ra ra hoe kan dat?

Zodra een aanzienlijk deel van de bevolking elektrisch rijdt, zal er ongetwijfeld accijns op elektriciteit komen...
De Duitse Kraftfahrzeugsteuer gaat op basis van 'Hubraum', cilinderinhoud. De Nederlandse houderschapsbelasting gaat op basis van voertuigmassa. Als dat zo blijft, ben je met die zware accu's sowieso de sigaar.

En is die discussie over de Maut jou totaal ontgaan? Een of andere Beierse Christendemocraat vond het maar niets dat die Ausländer hun wegen kwamen verslijten en had een Mautplan bedacht waarbij de Duitse autobezitters hun Maut terug konden krijgen. Dat vond Brussel vals spelen, de politie in o.a. de Nederlandse grensstreek kondigde al vroeg aan dat ze daar niet op gingen handhaven en voor zover ik weet is het nog steeds niet helemaal van de baan.
De fuq is wel dat je met al die stickers geen vrije voorruit meer overhoudt: afkeur bij de APK...
De dingen van de dag
22 september 2021 - 10:28    reactie #376
geplaatst door: MacFrankie
Nee, de discussie over de Duitse tolheffing is me niet ontgaan. Vooralsnog is die er niet voor personenauto's. En stickers om bv Duitse binnensteden in te mogen rijden... Ik vind dat ze daarmee moeten stoppen, inderdaad!

Stickers voor Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en nog wat landen, en zelfs transponders voor Frankrijk en Spanje, het is achterhaald. Tol mag van mij sowieso worden afgeschaft, maar als je het doet, de het dan zoals ze in Noorwegen doen. Je komt regelmatig op de foto, en de rekening komt vanzelf bij je thuis. Als je je van tevoren aanmeldt, dan is de rekening wat lager, want dan hoeven ze minder moeite te doen.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
De dingen van de dag
22 september 2021 - 10:38    reactie #377
geplaatst door: trabant
In die Umweltzonen zit in elk geval een eenheid. In NL heeft elke stad zijn eigen regels, het is gewoon een zooitje. Een handig weetje voor wie geen groene sticker heeft: de Parkhäuser zijn privat: daar wordt niet gecontroleerd. Het risico dat ze je uit het rijdende verkeer vissen is eigenlijk te verwaarlozen, en anders vraag je of Pfarrer Dietrich voor je wil bidden. ;)

Sinds  1 januari is er in Duitsland ook een CO₂-Steuer op brandstoffen ingevoerd, zo'n 7 cent per liter: Het verschil met de Nederlandse benzineprijs is voor mij als grensstreekbewoner eigenlijk al te klein geworden om om te rijden.

Wat in Duitsland ook nog eens meespeelt, is dat de benzineprijs in de loop van de dag varieert. Het kan wel 17 cent per liter schelen en er is natuurlijk een app voor.

Ik hoop niet dat we dit spitsheffingachtige zenuwlijersgedrag ook bij ons gaan krijgen. Al was het maar omdat ik mijn oldtimers naar rijbehoefte uit jerrycans bijtank, dan maakt het niet uit hoe laat die aan de pomp gekocht is.
De dingen van de dag
22 september 2021 - 19:18    reactie #378
geplaatst door: eoms
De dingen van de dag
22 september 2021 - 23:03    reactie #379
geplaatst door: puk1980
De titel is het leukst:

Apple CEO Tim Cook in Leaked Memo: 'We Are Doing Everything in Our Power' to Identify Leakers
Certified Terminal Guru.
De dingen van de dag
23 september 2021 - 16:05    reactie #380
geplaatst door: trabant
De dingen van de dag
25 september 2021 - 10:44    reactie #381
geplaatst door: ouwemac
Vandaag kreeg ik een e-mail van een MacFreak lid met als bijlages 7 epub’s van Isaac Asimov’s Foundation serie en 3 boeken van andere auteurs over de Foundation, waarvoor nogmaals mijn grote hartelijke dank.
Ze staan inmiddels in Apple Books, (buiten in de zon lezen is hier niet zo’n goed idee met die warmte). :happy:.

Ook vandaag kreeg ik een melding dat de 1ste aflevering van de gelijknamige Apple tv serie klaar staat.
Die is naar ik aanneem op alle boeken gebaseerd, wellicht met andere accenten, maar dan nog kan ik ze mooi vergelijken of juist niet.
Ik twijfel nog.  :reading:  :withstupid:
De Zon Gaat Onder
De Zon Komt Op
De dingen van de dag
26 september 2021 - 17:06    reactie #382
geplaatst door: puk1980
https://nos.nl/artikel/2399283-status-quo-oprichter-alan-lancaster-overleden

https://www.statusquo.co.uk/

Citaat
Alan Lancaster - 1949 - 2021

It is with great sadness that we report that Alan Lancaster - one of the original members of Quo, has passed away at the age of 72.

Alan suffered for many years with Multiple Sclerosis, but in spite of his illness was able to play a series of concerts with the original 'Frantic 'Four in 2013/2014'.

Citaat
Lancaster weigerde terug naar Groot-Brittannië te komen voor de videoclip van Rockin' All Over the World, waarop hij bij de opnames werd vervangen door een levensgrote in leren jack gehulde pop die door de camera zoveel mogelijk buiten beeld werd gehouden.

Bekijk hier hoe dat eruit zag:
Certified Terminal Guru.
De dingen van de dag
27 september 2021 - 01:03    reactie #383
geplaatst door: Flix
Een groot bikepacker is niet meer.

Citaat
Deze week bereikte ons het droevige bericht via verschillende media dat Iohan Gueorguiev (33) is overleden. Iohan was als ‘Bike Wanderer’ met name bekend van zijn videoserie I want to see the World op YouTube. Hij liet daarin zien dat hij tot het uiterste ging als bikepacker. Zo fietste hij over ijswegen in Alaska. In de winter. Bij min 40 graden. Dat deed hij niet als gelouwerd reiziger maar aan het begin van zijn zeven jaar durende reis van Alaska naar Argentinië. Gedurende de reis sleepte hij zijn fiets soms over rotsblokken op de meest onbegaanbare plekken, waar waarschijnlijk nog nooit een fietser hem voor is gegaan. Na 70 duizend kilometer stopte hij zelf met tellen maar hij legde tijdens zijn reis rond de 100 duizend kilometer af.

https://kampeerwijzer.com/2021/09/24/een-groot-bikepacker-is-niet-meer/De dingen van de dag
28 september 2021 - 15:14    reactie #384
geplaatst door: trabant
Zojuist een pad en een heel legioen slakken, pissebedden en regenwormen van hun schuilplaats beroofd.
Een paar rijen leistenen tegels stonden al jaren tegen een terrasmuurtje en die moesten opzij. Omdat ik nog niet precies weet waarheen daarmee, heb ik in een oude transportkist een extra plaat op de bodem gelegd en een set groene Blickle zwenkwielen die ik nog had liggen eronder geschroefd.
De tegels waren jarenlang door de hedera tegen de elementen afgedekt, en die klimop (hier eerder een hangaf en kruiptussen) heeft er een prachtige humuslaag achtergelaten, die aan het reeds in Genesis genoemde gedierte onderdak bood.
De pad heb ik voorzichtig op het muurtje gezet en toen het koudbloedige diertje daar wat was opgewarmd, vond het zelf zijn weg. Dit alles zwijgend, het zijn geen grote sprekers.
De dingen van de dag
1 oktober 2021 - 23:56    reactie #385
geplaatst door: trabant
De dingen van de dag
4 oktober 2021 - 18:50    reactie #386
geplaatst door: Pfarrer Dietrich
Geen Facebook, geen Instagram, geen Whatsapp. Zoekt MS-DOS diskette met Leisure Suit Larry spel op.
Lieber Gott, ein Mac!
De dingen van de dag
4 oktober 2021 - 18:53    reactie #387
geplaatst door: puk1980
Certified Terminal Guru.
De dingen van de dag
4 oktober 2021 - 19:42    reactie #388
geplaatst door: trabant
https://tweakers.net/nieuws/187696/whatsapp-instagram-en-facebook-zijn-onbereikbaar-door-storing.html

Geen Facebook, geen Instagram, geen Whatsapp. Zoekt MS-DOS diskette met Leisure Suit Larry spel op.
Ach, al die arme influencers! En waar moeten al die wappies nu hun diepte-analyses vandaan halen?
Best blokkeren we die polariserende toko van Zuckerberg bij wet: https://tweakers.net/nieuws/187648/facebook-klokkenluider-die-onderzoek-over-instagram-openbaarde-maakt-zich-bekend.html
De dingen van de dag
7 oktober 2021 - 18:32    reactie #389
geplaatst door: trabant
Je hebt Soma, je hebt KinkFM en Pinguïn. En vandaag ontdekte ik Willy Radio.

Vanuit historisch perspectief: 72 jaar geleden werd de DDR gesticht. Veertig jaar, vier weken en vier dagen later was het wel over.
De dingen van de dag
12 oktober 2021 - 13:59    reactie #390
geplaatst door: eoms
Het nieuwe bedrijf van Jony Ive heeft nu eindelijk een website:

https://www.lovefrom.com/
De dingen van de dag
12 oktober 2021 - 14:13    reactie #391
geplaatst door: trabant
Meer een teaser dan een webstek.
De dingen van de dag
12 oktober 2021 - 15:12    reactie #392
geplaatst door: puk1980
Naast de "oudere jongere" hebben we nu ook de "oudste ouderen".

Certified Terminal Guru.
De dingen van de dag
12 oktober 2021 - 16:18    reactie #393
geplaatst door: eoms
Meer een teaser dan een webstek.

Ik zie het meer als minimalistisch - typisch Ive.
De dingen van de dag
12 oktober 2021 - 17:10    reactie #394
geplaatst door: trabant
Als het echt minimalistisch was, had hij ook van het scrollen afgezien. En dan was de tekst ook iets geworden dat ik me beter zou herinneren.

Iets anders: Waarom kan zoiets als dit niet voor elke Europese scholier in het voortgezet onderwijs? https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5259894/gratis-met-de-trein-door-europa-grote-drukte
De dingen van de dag
13 oktober 2021 - 13:01    reactie #395
geplaatst door: trabant
Toen ik afgelopen maandag rond vijven thuiskwam stak er een egel de (op dat moment best wel drukke) straat over. Dat is geen gewoon egelgedrag.
Vanmiddag vond ik hem in de achtertuin. Met een nieuwsgierige vlieg op de stekels. Geen idee of die dood is of stervende (als hij er morgen nog ligt weet ik genoeg) en ik vermoed dat het beest vergiftigde slakken heeft gegeten. Er zijn dit jaar erg veel slakken, zowel met of en huis, en ik kan me indenken dat sommige controlefreakjes daar niet mee om kunnen gaan. Terwijl er toch goede recepten voor zijn.

Wie zo nodig met gif wil strooien, zou het eerst op zichzelf moeten testen. 't Is al erg genoeg dat het spul overal nog vrij verkocht mag worden. Als je niet tegen een tuin kunt, ga dan op een flatje wonen.
De dingen van de dag
13 oktober 2021 - 15:52    reactie #396
geplaatst door: MacFrankie
@trabant
Mee eens.

Een tuin kost tijd. Maar 's avonds door je tuin lopen geeft ook rust, dus vooral als je geen tijd hebt, en altijd druk bent, kan een tuin rust geven. En als je toch door je tuin loopt, haal dan meteen wat onkruid weg, snoei een tak, verwijder wat slakken, meer van dat soort dingen.

Ik ben al tijden geleden gestopt met gif, probeer liever natuurlijke middelen, of doe iets wat geen of weinig neveneffecten heeft.

Onkruid is te verwijderen met gif, maar je kunt het ook wieden, plukken of branden, wat geen gif achterlaat, dus de rest van het ecosysteem niet aantast.

Ik heb wel eens schoonmaakazijn tegen groene aanslag op de tegels gebruikt, maar gebruik daarna kalk in de tuin om de zuurgraad weer op het juiste niveau te krijgen.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
De dingen van de dag
13 oktober 2021 - 19:28    reactie #397
geplaatst door: Jakko W
ik vermoed dat het beest vergiftigde slakken heeft gegeten.
Dan zou hij verder geen geschikt eten gevonden moeten hebben. Egels eten wel slakken, maar meestal alleen als er niks beters te vinden is. Oplossing: zet een schaaltje kattenbrokjes in je tuin als het donker wordt, en vul het nog even aan voordat je naar bed gaat (de kans is groot dat het tegen die tijd al leeggegeten is).
De dingen van de dag
13 oktober 2021 - 20:02    reactie #398
geplaatst door: trabant
Onkruid is een kwestie van definitie. Alhoewel...
Citaat
En op de zevende dag schiep God het zevenblad, opdat de mensen de andere zes dagen ook wat te doen zouden hebben.
Je kunt zevenblad als spinazie bereiden en opeten.

De egel leefde nog en is met de dierenambulance mee. In mijn afwezigheid heeft de vrömmesj de dierenambulance gebeld, dat kan ze heel goed zelf. ;) Er moet er nog eentje in de takkenrail zitten, ze hoorde er daar eentje die typische zuchtgeluiden maken.
Voor de egelopvang is het momenteel wel een topdrukte, want er waart sinds vorig jaar een nare bacterie Corynebacterium ulcerans rond waar ze veel last van hebben.

Het napje met speciaal egelvoer was leeg gegeten en vol gescheten, dus dat was een goede ruil. Dan ben je wel blij met oude afwasborsteltjes en warm water in de stal.

Overigens loopt de Rabobank Clubsupport nog, en ik meen dat daar menige egelopvang tussen zit.
Bewerkt: 14 oktober 2021 - 09:20 door trabant
De dingen van de dag
14 oktober 2021 - 10:49    reactie #399
geplaatst door: Jakko W
Het napje met speciaal egelvoer was leeg gegeten en vol gescheten
Ja, dat krijg je er wel bij, ja :)