De dingen van de dag
21 september 2022 - 16:52    reactie #1250
geplaatst door: Dick de Roos
Poetin heeft weer eens een toespraak gehouden.
En er komen referenda in de"bevrijde gebieden", waarvan het mij zou verbazen als er tegen aansluiting met het "Moederland" wordt gestemd.
Straks zijn al die afvallige republiekjes en groepjes nationalisten dus "Russisch grondgebied".
Ik ga toch eens met de Commissaris van de Koning overleggen of wij dat hier ook kunnen organiseren.
Zijn we ook meteen van die omgekeerde vlaggen af. 🥸

De dingen van de dag
22 september 2022 - 11:17    reactie #1251
geplaatst door: trabant
Een tijdje terug heeft een onoplettende vrachtwagenchauffeur alle waarschuwingen die aan een (lage) brug voorafgaan genegeerd en bij Sittard een brug geramd, die daardoor ontzet is geraakt. Prorail heeft nu eindelijk de verantwoordelijke chauffeur cq het bedrijf aansprakelijk gesteld, maar ik zit eigenlijk te hopen dat Rover ook een dergelijke actie onderneemt, want het gedonder dat we nu hier in huis hebben - met uitvallende treinen, vervangende busdiensten die niet op treinen aansluiten - kost ons aan verloren gegane productiviteit inmiddels ook al geld.
Van mij mogen ze die minkukels zodanig kapot procederen dat de Europese vervoerssector zal sidderen om in Nederland ook maar ergens tegenaan te rijden, omdat het dan het je bedrijf, je auto, je huis, je vrouw, je eerstgeborene en je stereo gaat kosten.
Hopelijk zijn we dan ook eens van die oververmoeide onderbetaalde in de bosjes schijtende oostblokchauffeurs af, die met een personenautonavigatie in de vrachtwagen op pad worden gestuurd.

zo, dat is eruit.
De dingen van de dag
22 september 2022 - 19:18    reactie #1252
geplaatst door: Jakko W
En er komen referenda in de"bevrijde gebieden", waarvan het mij zou verbazen als er tegen aansluiting met het "Moederland" wordt gestemd.
Zoals ik het een Rusland-expert op TV hoorde zeggen: de vraag is vooral welke willekeurige cijfers er achter de komma zullen staan in de 98% goedkeuring.

Straks zijn al die afvallige republiekjes en groepjes nationalisten dus "Russisch grondgebied".
Dat is vooral een trucje zodat er dienstplichtige militairen naartoe gestuurd kunnen worden, want volgens de Russische wet kunnen die daar niet toe verplicht worden zolang die gebieden officieel in het buitenland liggen. Vermoedelijk is een verdere reden om de dreiging van escalatie kracht bij te zetten als Oekraïne probeert die „republieken” terug te veroveren, en om de Russische bevolking meer achter de oorlog speciale militaire operatie te krijgen mochten de Oekraïeners dat inderdaad doen, want dan wordt „het moederland aangevallen!”
De dingen van de dag
gisteren 15:23    reactie #1253
geplaatst door: trabant
De impact hiervan mag je niet onderschatten.

Ooit was dit "Het bier waar Limburg trots op is".
De familie Brand verkocht de tent in 1989 aan Heineken, dat veroorzaakte toen opschudding en een flinke dip in de lokale verkoop, hoewel er aan het bier zelf niets veranderde, maar nu het pilsener in Den Bosch of Zoeterwoude gaan brouwen is andere koek. Dan is het geen Limburgs bier meer, maar het zoveelste label van de paardenpisgigant.
Heineken zal er wel weer mee wegkomen omdat ook de grotere alternatieven, Gulpen en Alfa, niet de capaciteit hebben om het ontstane gat helemaal te vullen.
De eerste kastelein stapt al over.
De dingen van de dag
gisteren 15:38    reactie #1254
geplaatst door: MacFrankie
Ik heb meer met Belgisch bier dan met Limburgs bier, maar ik snap het sentiment. Bepaalde schaalvergrotingen kun je beter achterwege laten, je wint er niet altijd mee. Kijk maar naar XS4all...
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
De dingen van de dag
vandaag 14:57    reactie #1255
geplaatst door: trabant
Kan Qatar ineens geen Nepalezen meer inhuren? Die moeten toch apetrots zijn op dat station, na al die offers die ze voor de bouw hebben gebracht...