Kerstboomverlichting
15 december 2021 - 18:14   
geplaatst door: Axhill
Ik had verlichting van hele kleine gloeilampen. Mooi, maar elk jaar was ik twintig tot dertig minuten bezig om ze uit elkaar te halen. Gek, werd ik ervan. Maar de kerstboom kon je er wel mooi mee verlichten. Dus haalde ik dit jaar maar een LED-verlichting. Cluster stond er op de doos. Tja, daar kan ik de boom toch niet mooi mee verlichten. Je krijgt een soort guirlandes, vrij statische verlichting dus.

Ik wil verlichting die wat "rommelig" door de kerstboom gaat. Je hebt losse kaarsen, maar die willen een penlight batterij en zijn dus vrij groot, vind ik er ook niet uitzien.

Ik lees dat er ook "snake"-verlichting is. Krijg je daar een wat vrijere verlichting mee? Hoe hebben jullie de kerstboom verlicht?
Don't believe everything you think
Kerstboomverlichting
15 december 2021 - 19:32    reactie #1
geplaatst door: iSan
Ik heb een hoop tijd bespaard!

Kerstboom (kunst, geen echte) van vorig jaar met lichtjes en versiering strak verpakt met vershoudfolie en op zolder gezet. Eind november naar beneden gehaald en in vorm gezet. Klaar is iSan.

Soort verlichting: gewoon led waar je mee doodgegooid wordt in tuincentra.
Kerstboomverlichting
15 december 2021 - 19:56    reactie #2
geplaatst door: trabant
Citaat
Mooi, maar elk jaar was ik twintig tot dertig minuten bezig om ze uit elkaar te halen. Gek, werd ik ervan.
Twintig minuten maar? Ik ben er een uur mee zoet, heerlijk meditatief werk, al helemaal met een nieuwsgierige kat erbij.


Ik ben opgegroeid met ongeveer zo'n setje en dat heb ik nog:

Screenshot 2021-12-15 at 19-37-01 ≥ Oude Vintage Philips kerstverlichting kerstlampjes decoratie — Kerst — Marktplaats.pngKerstboomverlichting


Het aantal lampjes was op den duur toch wel wat weinig (wat er meer door kwam omdat de vrouw bij het uitzoeken van de boom geen maat kon houden en ik jaren achtereen de onderste helft kon wegzagen).
Er kwam een grote doos van de Hema met oneindig veel ledjes en een zwaar voedingsblok het hol in. Dat twinkelde dat het een aard had, maar echt licht gaf het niet: ik kon er geen boek bij lezen, dus exit.
Ik kwam er achter dat die ouderwetse gloeilampjes nog gewoon te koop zijn en op zomerse rommelmarkten heb ik een of twee grotere sets met die klassieke lampjes gescoord. 

Helaas zijn mijn landgenoten erg ongeduldig met bomen opzetten en tegen de tijd dat ik een verse boom wil ophalen (voor de twaalf dagen tussen kerst en Driekoningen), is er niets meer te krijgen of iemand anders is er met mijn gereserveerde boom vandoor. Dat akkertje aan de dorpsrand is er sowieso mee gestopt.

Nu heb ik ooit een klein boompje in een pot gekocht en die staat inmiddels drie keer zo groot in de tuin, en daar hang ik dan de plastic Hemaballen in. Het tere glaswerk hangt dan her en der in huis, en die mooie verlichting blijft meestal in de doos.

Screenshot 2021-12-15 at 19-37-28 ≥ Oude Vintage Philips kerstverlichting kerstlampjes decoratie — Kerst — Marktplaats.pngKerstboomverlichting
Bewerkt: 15 december 2021 - 20:07 door trabant
Kerstboomverlichting
16 december 2021 - 09:25    reactie #3
geplaatst door: orange
...Hoe hebben jullie de kerstboom verlicht?
Led-verlichting (Action).
Je begint boven in de boom, en slingert willekeurig en lekker rommelig naar beneden.

Multi-color rood, groen, blauw, geel met meerdere scenes.

Ik ben er blij mee. Het draait al een jaar of vier, raakt niet in de knoop en kost geen drol.

Schermafbeelding 2021-12-16 om 09.25.25.jpgKerstboomverlichting


Die grote lampen van vroeger heb ik niks mee. Moet ook nog wel een beetje TV kunnen kijken zonder dat de boom me compleet verblind.