Politiek draadje: Waar staat de appel?
25 februari 2023 - 12:25    reactie #1175
geplaatst door: ouwemac
Als journalisten doorvragen weigert hij gewoon om antwoord te geven.
Ik hoorde zijn reactie voor “met het oog op morgen”. Dat meisje van Rooyen probeerde het wel maar de “hagfish” weigerde erop in te gaan. Het moest niet gaan om Mark Rutte maar om de mensen uit Groningen nu. De regering moest eerst kans hebben om het rapport goed door te lezen.
Waarom? Vermoedelijk om te zien hoe ze zich eronder uit kunnen draaien.
Waar hij al mee begon in het genoemde interview.

Hij vertegenwoordigt een politieke richting die nooit de mijne was of zal worden, maar soms kon ik nog weleens respect opbrengen voor zijn vakmanschap en politieke manoeuvres.
Dat is nu wel verdwenen.

Tot slot: ik las een karakterisering van Kevin McCarthy de Republikeinse voorzitter van het huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten, dat is een man met weinig ruggegraat wordt gezegd.
Hij draait en liegt en bedriegt, alles om dat baantje te houden.
Ik moest bij het lezen van dat artikel maar steeds denken aan een Nederlandse politicus.
McCarthy?
“Hagfish”

Maar toch hoeft hij niet af te treden van mij.
Laat hem zijn kwaliteiten nu eens gebruiken voor het herstellen van de ellende die hij en zijn partijtje in de laatste dertig jaar hebben aangericht, samen met alle partijen die daar aan hebben meegewerkt.
Laat ze zelf eens echt de woede en frustraties, de vernederingen voelen waar zoveel kiezers onder geleden hebben die tijd. Laat ze op hun knieën de wijken ingaan en de voeten kussen van hun stemmers, die geweldige Nederlanders, die prachtige mensen, om zijn gebral nog eens aan te halen.
Laat hem 12 jaar voelen wat de Groningers gevoeld hebben en de slachtoffers van de toeslagen-affaire.
Daarna mag hij aftreden.
Bewerkt: 25 februari 2023 - 12:38 door ouwemac
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
Politiek draadje: Waar staat de appel?
25 februari 2023 - 13:12    reactie #1176
geplaatst door: trabant
Ja, laat hem dat langstzittende record nog even bestendigen.
Citaat
Als journalisten doorvragen weigert hij gewoon om antwoord te geven.
Er is een beroemd interview van Jeremy Paxman, die twaalf keer dezelfde vraag stelt omdat de politicus eromheen draait.
Uit 1997 alweer, maar nog altijd goed lesmateriaal voor journalisten.

Citaat
Laat hem zijn kwaliteiten nu eens gebruiken voor het herstellen van de ellende die hij en zijn partijtje in de laatste dertig jaar hebben aangericht, samen met alle partijen die daar aan hebben meegewerkt.
Ben je helemaal gek? Dacht je nu echt dat mister 'nieuwe bestuurscultuur' ten halve keert? Die gebruikt het alleen maar om zijn vergrijpen toe te dekken en ook dat laatste beetje nog eruit te persen. Al was het maar omdat hij niet anders meer kàn. Als hij Pinokkio was, kon hij de maan op zijn neus spiezen.
Nee, een veroordeling van die hele partij en dat lobby-circus op grond van art 140 WvS is veel gepaster.

Dat iedereen behalve de VVD intussen doorheeft dat we (liefst langdurig) van die VVD af moeten, is een ding, maar dan moeten de mensen niet op weggelopen ex-VVD-ers gaan stemmen, want die zijn nog erger.
Politiek draadje: Waar staat de appel?
25 februari 2023 - 14:58    reactie #1177
geplaatst door: ouwemac
Ik verwacht niet echt dat hij het doet.
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
Politiek draadje: Waar staat de appel?
25 februari 2023 - 15:09    reactie #1178
geplaatst door: trabant
Het enige dat hij gaat doen is ermee wegkomen. En als dat het grote voorbeeld is, gaan steeds meer mensen de kont tegen de krib gooien, de een wat harder dan de ander.

Ik hoef gelukkig zelden of nooit op dat soort plekken te zijn, maar als ik ergens moet wezen waar ze vlak voor de ingang gereserveerde directieparkeerplaatsen hebben, zal ik mijn auto bij voorkeur dáár neerzetten. Al is het maar omdat een Trabi daar zo lekker detoneert.  :devil:
Politiek draadje: Waar staat de appel?
25 februari 2023 - 23:43    reactie #1179
geplaatst door: MacFrankie
Fijn dat de wederopstanding van de CPN zo mooi een deuntje meeblaast in deze discussie!  :cool:

We hebben in dit land een probleem! Van links tot rechts hebben we zwakke of zwalkende politici.

Om te beginnen onze huidige coalitie.

Mark Rutte zit te lang. Die ruikt alleen het pluche, en die lucht bevalt hem. Hij gaat niet weg, niet vanzelf.

Sigrid Kaag heeft niet de positie van Rutte, maar wil dat graag, heel graag! Niet voor het land maar voor haarzelf. Ook zij is ongeschikt.

Wopke Hoekstra is niet de beloofde verlosser.

Tot voor kort had de Christenunie een capabele leider, nu is het een grijze muis. Maar ze heeft (nog) niks verkeerd gedaan.

De hele kamer is verantwoordelijk voor het falende beleid het afgelopen decennium, maar de coalitie is hoofdverantwoordelijk. De toeslagen-affaire, fouten omtrent de gaswinning Groningen, en vooral het onvermogen om dit allemaal te fixen: er moeten nu koppen rollen.

Mijn idee: laat de ministers nu vooral doorgaan met hun werk, het werk weer overdragen aan een andere ploeg is contra-productief. In plaats daarvan moet het hoofdbestuur opstappen: de minister-president en zijn vice-minister-presidentenclub, dus de politieke leiders van de coalitie.

En wie zegt dat de oppositie met het antwoord moet komen, vraag ik "wie dan"?

Jesse Klaver is een gladde prater. Punt. Hij kan en doet niks. Ook niet wat hij belooft.

PVV en FvD zijn foute partijen. Nee, dat is niet mijn mening, dat is een feit. JA21 komt erbij in de buurt, en het vrouwonvriendelijke SGP is feitelijk ook geen haar beter.

BBB zou van het verlies van FvD kunnen profiteren. De polariserende stemmers gaan daar naar toe. Maar de BBB gaat NL echt niet door een crisis loodsen, door hun starre houding maken ze het alleen maar erger.

Attje Kuiken heeft nog geen grote fouten gemaakt, maar heeft ook nog niks gepresteerd. Dat moeten we de komende verkiezingen gaan zien.

De splinterpartijen gaan het verschil niet maken. Een stem op hen is een stem op de top 5.

Het enige wat je kunt hopen is dat de bezem eens door de partijen heen wordt gehaald, en dat er een frisse jonge fanatieke ploeg leiders komt die het beter doet. Die niet praat over een nieuwe bestuurscultuur, maar gewoon doet aan een nieuwe bestuurscultuur. En het is te hopen dat er uit de groep VVD-D66-CU-CDA-PvdA-GL een subgroep van 3 partijen de meerderheid krijgt die kan gaan regeren.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
26 februari 2023 - 00:57    reactie #1180
geplaatst door: trabant
Fijn dat de wederopstanding van de CPN zo mooi een deuntje meeblaast in deze discussie!  :cool:
Waar dan? Je hoeft echt geen communist te zijn om de behandeling van de Groningers af te keuren. Zowaar Rutte bewijst zelfs lippendienst.

Maar wat hebben jullie toch met dat 'laat ze doorgaan'? Dit Kabinet heeft bewezen dat het vertikt om naar tegenargumenten te willen luisteren en na terechtwijzingen, van enquetecommissies, van de Kamer, van rechters nota bene! betert het nog steeds niet. Ze gaan gewoon op de oude voet door met wat ze deden, als arrogante regenten.
Wat hebben verkiezingen in godsnaam voor zin als uiteindelijk Shell en Exxon bepalen wat hier gebeurt?
Politiek draadje: Waar staat de appel?
26 februari 2023 - 08:36    reactie #1181
geplaatst door: MacFrankie
Maar wat hebben jullie toch met dat 'laat ze doorgaan'?
Dat heb ik niet.
Maar stel, VVD, CDA, CU en D66 stappen op. Wie regeert dan het land?

PvdA, GL, SP, plus alle neonazi's extreemrechtse- en overige splinterpartijen?

Sterker nog, PvdA, GL en SP behoren zelf zo ongeveer tot de splinterpartijen. PVV is buiten de coalitie de grootste partij. Wil je Geert Wilders aan de macht? Echt, er zijn ergere dingen dan onze huidige coalitie!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
26 februari 2023 - 09:51    reactie #1182
geplaatst door: ouwemac
Sorry MacFrankie je kletst maar wat. Gedreven door persoonlijke motieven lijkt het.
Ik krijg het gevoel dat je het hele kabinet afkeurt omdat je wel weet dat je Rutte niet meer kunt verdedigen. Daarom krijgt iedereen ervan langs.

Bij vrouwen is de toon ook nog wat denigrerender. (Mirjam Bikker een grijze muis. Sigrid Kaag uit op persoonlijke macht. Attje Kuiken heeft nog geen fouten gemaakt, maarrrr ze zit er net, een toevoeging die je ook bij de opvolgster van Segers maakt).
Bij vrouwen heb je ook wat minder geduld. Sigrid Kaag kreeg drie maanden om zich te bewijzen daarna begon het afbranden.

Vervolgens krijgen de Pvda en Groen Links ervan langs: ze kletsen maar wat en zijn niet capabel.
Ben je vergeten dat Rutte en Hoekstra hebben lopen vertragen en vertragen om ze maar buiten de formatie te houden?
Je kunt iemand pas incapabel noemen als die persoon de kans gehad heeft op regeringsdeelname. Zelfs als die persoon in een vorige formatie niet mee wilde doen op de voorwaarden van capo Rutte.

Hetzelfde voor Sigrid Kaag: ze legde het strategisch af tegen twee politieke dinosauriërs. Prompt begint het neersabelen.

Wel fijn dat je zegt dat Rutte er te lang zit. Zeg ook eens wat inhoudelijks over de man.
Ook fijn dat je zegt dat de coalitie hoofdverantwoordelijk is
Ze zijn als enigen verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid waarbij de kamer inspraak mocht hebben. Die kamer die zo’n hoge werkdruk heeft dat velen het bijltje erbij neergooien, (tijdelijk of voorgoed). Die kamer die doodgegooid wordt met dikke rapporten door de beleidsambtenaren.
Of ze die even door willen lezen, morgen is het debat.
Natuurlijk hebben zij medeverantwoordelijkheid voor het beleid maar de laatste twaalf jaar gaat er teveel mis en kreeg men zoveel te verwerken dat het niet anders kon dan misgaan.

Ik vind ook dat de ministers door moeten gaan maar dan liever wel van andere partijen en zonder de man die in het buitenland populairder is dan in Nederland.
Dat zijn partij steeds de grootste wordt is het resultaat van pragmatische stemmers, die toch maar weer op hem stemmen want anders gaat het pas echt mis, en onvermogen van andere partijen om hem kwijt te raken. Kaag heeft het geprobeerd maar helaas niet doorgepakt.
Vervolgens was alles haar schuld.

Wat de BBB Mevrouw betreft wil ik wijzen naar de Italiaanse premier Mevrouw Giorgio Melloni.
Die werd verketterd om haar ideeën, neo fascistisch werd ze genoemd en kijk nu eens hoe gematigd ze is nu ze de macht heeft. Ik bedoel maar: je weet het pas als je het ziet.

Die rechtse splinters noem ik even om ze genoemd te hebben. Verder hebben ze geen waarde voor het landsbestuur.
De linkse splinters proberen nog wat voor het algemeen belang te doen. Helaas raken die bedolven onder het werk en de agressie van de rechtse stemmers.

In dit verband wil ik toch even wijzen op de Partij voor de Dieren, al jaren hebben die de meest realistische kijk op hoe Nederland een welvarend en goed geleid landje kan worden met ook aandacht voor dieren- en natuurwelzijn. Met een wat gelijkere welvaartsverdeling en duurzamer.
Ik mocht stemmen voor de Provinciale Staten voor het eerst* en raad eens?  :thumbs-up: :thumbs-up:
*Voor de kieskring niet ingezetenen.
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
Politiek draadje: Waar staat de appel?
26 februari 2023 - 11:33    reactie #1183
geplaatst door: trabant
Die club zou eigenlijk ook Partij voor de Mensen moeten heten. Of voor de Aarde. Ook niet geheel verschoond van interne strubbelingen, maar dat zijn peanuts vergeleken met de schandalen bij de rest.

Wat de BBB Mevrouw betreft wil ik wijzen naar de Italiaanse premier Mevrouw Giorgio Melloni.
Die werd verketterd om haar ideeën, neo fascistisch werd ze genoemd en kijk nu eens hoe gematigd ze is nu ze de macht heeft. Ik bedoel maar: je weet het pas als je het ziet.
Ik weet niet wie er achter Melloni zit of zat; Van der Plas heeft in elk geval de financiën van Big Agra achter zich. Ze babbelt lekker, maar haar beweringen kloppen niet. Ook omdat ze niet kùnnen kloppen. Ze is naar voren geschoven om proteststemmers te trekken, maar daarbij wel de geldstromen van de landbouwindustrie veilig te stellen. Dat daardoor (stikstof!) de bouw compleet stil komt te liggen, complete inheemse biotopen verdwijnen en worden vervangen door biotopen die je niet wilt en hele streken astma krijgen van de varkensflats is bijzaak.
Politiek draadje: Waar staat de appel?
26 februari 2023 - 15:10    reactie #1184
geplaatst door: MacFrankie
Sorry MacFrankie je kletst maar wat. Gedreven door persoonlijke motieven lijkt het.
Ik schrijf mijn mening, ik word gedreven door mijn persoonlijke motieven. Jij schrijft jouw mening, jij wordt gedreven door jouw persoonlijke motieven.

Wat wil je hier zeggen?

Citaat
Ik krijg het gevoel dat je het hele kabinet afkeurt omdat je wel weet dat je Rutte niet meer kunt verdedigen. Daarom krijgt iedereen ervan langs.
Ik keur het hele kabinet af, omdat ik het hele kabinet afkeur. Niet alleen Rutte. Ja, hij is eindverantwoordelijk, maar zijn ministers zijn deelverantwoordelijk voor hun deel, en zij blunderen. Of blunderden, want het waren vooral Rutte's vorige kabinetten die zaten te knoeien. De grootste constante factor: Rutte.

Daarom wil ik ook dat de huidige ministers blijven zitten tot na de Tweede Kamerverkiezingen om hun werk af te maken. Rutte en de vice-premiers mogen vertrekken.

Citaat
Bij vrouwen is de toon ook nog wat denigrerender. (Mirjam Bikker een grijze muis. Sigrid Kaag uit op persoonlijke macht. Attje Kuiken heeft nog geen fouten gemaakt, maarrrr ze zit er net, een toevoeging die je ook bij de opvolgster van Segers maakt).
Ik had Sigrid Kaag een paar jaar geleden erg hoog zitten. Echter, hoe meer ik over haar te weten kwam, hoe dieper ze zonk. Bijvoorbeeld hoe ze de D66 MeToo praktijken afhandelt.

Mirjam Bikker komt net uit de schaduw van Gertjan Zegers. Ik ben geen christen, maar vond Zegers een goed politicus. Als hij bij een "gewone" partij zou zitten, dan had hij mogelijk mijn stem gekregen. Maar terug naar Bikker. Ja, het klinkt als een vooroordeel, maar zij is een grijze "tussenpaus", na een fantastische leider komt er vaak eerst een wat mindere.

Ik heb Attje Kuiken erg hoog zitten. Alleen... ze zit bij de PvdA, en dat maakt haar invloed beperkt. Tel daarbij op dat PvdA en GL samen gaan optrekken, dan vrees ik dat ze ondergesneeuwd raakt door Jesse Klaver, de gladde prater.

Citaat
Bij vrouwen heb je ook wat minder geduld. Sigrid Kaag kreeg drie maanden om zich te bewijzen daarna begon het afbranden.
Misschien duurde het 3 maanden (dus voor de vorige verkiezingen) voordat ik doorhad wie Kaag eigenlijk was.

Citaat
Vervolgens krijgen de Pvda en Groen Links ervan langs: ze kletsen maar wat en zijn niet capabel.
Ben je vergeten dat Rutte en Hoekstra hebben lopen vertragen en vertragen om ze maar buiten de formatie te houden?
Volgens mij is Attje Kuiken capabel. Jesse Klaver heeft zich al incapabel bewezen. De combinatie is minder dan de optelsom van de onderdelen.

Persoonlijk zie ik de PvdA graag in een coalitie, en GL alleen als het niet anders kan. Ik snap de wrevel bij Rutte en Hoekstra wel, alleen hadden zij niet de ballen om het landsbelang voor te laten gaan. Het is ook niet voor niets dat deze beide heren mogen vertrekken.

Citaat
Je kunt iemand pas incapabel noemen als die persoon de kans gehad heeft op regeringsdeelname. Zelfs als die persoon in een vorige formatie niet mee wilde doen op de voorwaarden van capo Rutte.
GL heeft al decennia koudwatervrees. Als het erop aankomt dan doen ze niet mee. Ze zijn bang dat compromissen maken kiezers kost. En dat doet de huidige coalitie (ja, ook D66 onder Kaag) goed: ze durven soms gewaagde compromissen te maken. Vaak foute (imho), maar ze doen het wel. GL durft niet. Dat is ook te zien zonder kabinetsdeelname. Dat is eigenlijk juist te zien omdat ze nog nooit aan een kabinet hebben deelgenomen, terwijl ze voldoende kansen hebben gekregen.

Citaat
Hetzelfde voor Sigrid Kaag: ze legde het strategisch af tegen twee politieke dinosauriërs. Prompt begint het neersabelen.
Ze is zelf ook een politieke dinosauriër, alleen de Haagse politiek is nieuw voor haar. Ik sabel niemand neer, het ontmaskeren heeft ze zelf gedaan. Er was ooit een documentaire over haar, Google er maar eens op!

Citaat
Wel fijn dat je zegt dat Rutte er te lang zit. Zeg ook eens wat inhoudelijks over de man.
Wat moet ik over hem zeggen?

Hij was in mijn ogen ooit een goede crisismanager, durfde impopulaire dingen te doen. Maar hij maakt teveel fouten, zegt makkelijk sorry, en de week erop maakt hij weer dezelfde fout. Daarbij heeft hij de smoes dat hij ergens geen actieve herinnering meer aan heeft te vaak gebruikt.

Hij was ooit deze baan begonnen voor het volk, maar doet het nu voor zichzelf. Hij voelt zich lekker in het Haagse pluche en op het politieke wereldtoneel.

Stuur hem weg, maak hem desnoods koning, maar verwijder hem uit de politiek.

Citaat
Ook fijn dat je zegt dat de coalitie hoofdverantwoordelijk is
Klopt. De Tweede Kamer maakt het beleid, waar de coalitie de meeste invloed heeft. De Eerste Kamer toetst overigens het beleid, dus als slecht beleid erdoor komt, dan is die ook verantwoordelijk.

Citaat
Ze zijn als enigen verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid waarbij de kamer inspraak mocht hebben. Die kamer die zo’n hoge werkdruk heeft dat velen het bijltje erbij neergooien, (tijdelijk of voorgoed). Die kamer die doodgegooid wordt met dikke rapporten door de beleidsambtenaren.
Daarom zijn er ook voorstellen om het aantal leden in de Tweede Kamer te verhogen, zoals laatst bij De Avondshow:


Citaat
Of ze die even door willen lezen, morgen is het debat.
Natuurlijk hebben zij medeverantwoordelijkheid voor het beleid maar de laatste twaalf jaar gaat er teveel mis en kreeg men zoveel te verwerken dat het niet anders kon dan misgaan.
Ja, er gaat wel meer fout in Den Haag...

Citaat
Ik vind ook dat de ministers door moeten gaan maar dan liever wel van andere partijen en zonder de man die in het buitenland populairder is dan in Nederland.
Alle ministers die er nu zitten, zijn van de coalitiepartijen. Wat probeer je hier te zeggen? Volgens mij kan het niet wat je zegt. En nee, ik zet er niet in een klein fontje achter dat je maar wat raaskalt...

Citaat
Dat zijn partij steeds de grootste wordt is het resultaat van pragmatische stemmers, die toch maar weer op hem stemmen want anders gaat het pas echt mis, en onvermogen van andere partijen om hem kwijt te raken. Kaag heeft het geprobeerd maar helaas niet doorgepakt.
Vervolgens was alles haar schuld.
Eindelijk heb je het door!  :cool:

Oké, even serieus: de one issue en extreem rechtse partijen luisteren naar het volk, de VVD doet dat ook enigszins, de rest niet. Er komt een energietransitie. Tante Truus uit Assen kan geen warmtepomp betalen. Ome Henk uit Hoogezand kan geen EV kopen. GL geeft nergens garanties dat het leven voor Jan met de pet betaalbaar blijft.

Even simpel gezegd: je bent een gewone niet-gelovige Nederlander, en je trapt niet in de rethoriek van Wilders en consorten, dan kun je ongeveer kiezen uit VVD, D66, PvdD, Volt en ... en dat was het! PvdA zet zichzelf door de lijstverbinding met GL buiten spel.

Ik denk dat ik zelf een partij ga beginnen!

Citaat
Wat de BBB Mevrouw betreft...
...wil ik je adviseren om je eens in te lezen! Dat had trabant je ook al verteld...

Citaat
...wil ik wijzen naar de Italiaanse premier Mevrouw Giorgio Melloni.
Die werd verketterd om haar ideeën, neo fascistisch werd ze genoemd en kijk nu eens hoe gematigd ze is nu ze de macht heeft. Ik bedoel maar: je weet het pas als je het ziet.
Ik denk niet dat ze de kans krijgt, BBB wordt (hopelijk) niet groot, dat kan ons milieu niet aan!

Citaat
Die rechtse splinters noem ik even om ze genoemd te hebben. Verder hebben ze geen waarde voor het landsbestuur.
De linkse splinters proberen nog wat voor het algemeen belang te doen. Helaas raken die bedolven onder het werk en de agressie van de rechtse stemmers.
Ik ga uit van het goede van de meeste mensen, daarom ga ik er maar vanuit dat de meeste PVV & FvD stemmers eigenlijk bang zijn voor wat er allemaal gaat gebeuren met hun leven als "anderen" (immigranten) hun ruimte / banen / uitkeringen inpikken en als ze hun benzine-autootje niet meer kunnen blijven rijden.

De linkse splinterpartijen moeten in Jip en Janneke-taal uitleggen wat alles inhoudt, ze moeten mensen geruststellen.

Citaat
In dit verband wil ik toch even wijzen op de Partij voor de Dieren, al jaren hebben die de meest realistische kijk op hoe Nederland een welvarend en goed geleid landje kan worden met ook aandacht voor dieren- en natuurwelzijn. Met een wat gelijkere welvaartsverdeling en duurzamer.
Ik mocht stemmen voor de Provinciale Staten voor het eerst* en raad eens?  :thumbs-up: :thumbs-up:
*Voor de kieskring niet ingezetenen.
Dat is geen verkeerde partij...
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
26 februari 2023 - 15:34    reactie #1185
geplaatst door: trabant
Citaat
GL heeft al decennia koudwatervrees. Als het erop aankomt dan doen ze niet mee. Ze zijn bang dat compromissen maken kiezers kost.
Gelijk hebben ze. Kijk naar de les die de PvdA geleerd heeft, als je met de VVD collaboreert en die VVD-light (ook wel bekend als D66) gaat leren.
Citaat
Ik ben geen christen, maar vond Zegers een goed politicus.
Wat dacht je van Van der Vlis, SGP? Fenomenale dossierkennis en hij at met mes en vork. Maar wel het ananas-principe*. Sinds hij de Kamer heeft verlaten is het er daar niet beter op geworden.
Citaat
Hij (Rutte) was ooit deze baan begonnen voor het volk, maar doet het nu voor zichzelf. Hij voelt zich lekker in het Haagse pluche en op het politieke wereldtoneel.
Dat iemand ooit in een dronken bui 'Volk' in de partijnaam heeft gezet en dat het per abuis daar is blijven staan (net als die twee andere begrippen), wil nog niet zeggen dat die club daar enige affiniteit mee heeft. Rutte kan het mooi brengen en alle shit glijdt van hem af, op iemand anders.
Citaat
Stuur hem weg, maak hem desnoods koning, maar verwijder hem uit de politiek.
Ho ho, niet nog zo'n uitvreter erbij! Farao kan hij worden, in de Efteling. Al blijft uiteraard de vraag of deze afgestudeerde historicus zich nog wel kan herinneren wat een farao is.


*de beste delen zijn onlosmakelijk met de slechtste verbonden.
Politiek draadje: Waar staat de appel?
26 februari 2023 - 15:41    reactie #1186
geplaatst door: MacFrankie
...als je met de VVD collaboreert ...
Met zo'n woordkeus (kan volgens mij alleen van een echte CPN-er komen) diskwalificeer je jezelf voor een serieus antwoord. Succes met deze (deel)discussie zonder mij!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
26 februari 2023 - 15:47    reactie #1187
geplaatst door: trabant
Welk woord zou jij dan kiezen? En waar is jouw CPN-fetish toch op gebaseerd?
Bewerkt: 27 februari 2023 - 00:52 door trabant
Politiek draadje: Waar staat de appel?
27 februari 2023 - 07:36    reactie #1188
geplaatst door: ouwemac
Nou Beste MacFrankie jouw reactie (#1184) op mijn post is gedegen en feitelijk.
Het heeft mijn zienswijze echter niet veranderd. Ik heb mijn visie gegeven en jij die van jou.
Ik voel geen behoefte om er nog iets aan toe te voegen. Alleen je eerste vraag wil ik wel even beantwoorden.
Misschien heb ik niet goed geformuleerd wat ik wilde zeggen. Het was beter geweest om ipv “motieven” belangen te gebruiken. Of “maatschappijvisie”
Waar ik persoonlijke motieven zeg zou ik dus beter gezegd hebben “persoonlijke belangen”
Wat ik daar tegenover zet is algemene belangen. Dat bedoel ik daar.

We zullen wel zien hoe het uitpakt met deze enquête.
Op naar de volgende. Die over het Covid beleid.
Heeft iemand een idee waar het kabinet van “hagfish” Rutte nog meer op beoordeeld gaat worden?

Ohh ja nog een ding: ik gebruikte een klein fontje om woorden minder heftig te laten klinken, meer als een grapje.

One More Thing: op mijn opmerking over de BBB Mevrouw reageer je met het advies om me beter in te lezen en verwijs je naar “trabant”.
Ik zou zeggen lees nog eens wat ik schrijf.
Politici roepen heel veel voor de verkiezingen maar als ze gewonnen hebben is alles anders.
Dat bedoelde ik.  :sneaky2:
Bewerkt: 27 februari 2023 - 07:51 door ouwemac
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
Politiek draadje: Waar staat de appel?
6 maart 2023 - 11:58    reactie #1189
geplaatst door: trabant
Zojuist mijzelf aan een stemwijzer voor de waterschapsverkiezingen gewaagd. Meer vragen dan je kunt beantwoorden, het zal menigeen afschrikken.
Maar als je even met het balkje schuift kun je daarna aanklikken wat de verschillende partijen ervan vinden, en dan wordt al snel duidelijk welke partijen nog even snel door een landbouw- of bedrijfssector zijn opgericht om zo te proberen de voorheen geborgde zetels op een democratische manier terug te veroveren.
Politiek draadje: Waar staat de appel?
6 maart 2023 - 13:02    reactie #1190
geplaatst door: JPZ
Ik weet wel dat het nooit gaat gebeuren, maar misschien zou gewoon niemand moeten stemmen.
Gewoon is kijken wat er dan gebeurt.
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
6 maart 2023 - 15:12    reactie #1191
geplaatst door: trabant
Is kijken?
Wat nog wel binnen de reële mogelijkheden ligt: Alleen dat percentage zetels te bezetten van het deel stemgerechtigden dat is komen opdraven.
Dat werkt twee kanten op.
Voor de volksvertegenwoordigers: dit deel van de kiezers hebben jullie niet bereikt.
En voor de thuisblijvers: hier had jouw vertegenwoordiger kunnen zitten.
Al zal die eerste groep er meer mee bezig zijn.
Politiek draadje: Waar staat de appel?
7 maart 2023 - 12:02    reactie #1192
geplaatst door: trabant
Politiek draadje: Waar staat de appel?
7 maart 2023 - 14:12    reactie #1193
geplaatst door: JPZ
Eens kijken, ook goed.

Maar het zou op zich wel heel leuk zijn om gewoon de thuisblijvers mee te laten tellen, dat is pas democratie….
En ga me nou niet uitleggen waarom dat onzin is en een heel slecht idee, dat begrijp ik zelf ook wel, maar mensen die bewust niet stemmen geven een duidelijk signaal af waar niks mee gedaan word, en ondertussen is dat een substantieel deel van de kiezers.
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
7 maart 2023 - 14:32    reactie #1194
geplaatst door: trabant
Het is onzin, noch een slecht idee. Het praktisch onhaalbare zit 'm erin dat elke samenleving een overschot aan ijdele haantjes heeft, die het heilzaam achten wanneer zij - om wat voor reden dan ook - in die bankjes belanden. Lege kamerbankjes kunnen zulke ego's niet hebben.

Nou ben ik misantroop genoeg om daar niet mee te zitten, maar ze zullen dan een portie geestelijke gezondheidszorg gaan opeisen, die echt wel beter besteed kan worden.
Politiek draadje: Waar staat de appel?
7 maart 2023 - 19:25    reactie #1195
geplaatst door: JPZ
Dat dus….
Ik snap oprecht dat een Joost Eerdman stemmen trekt, ongelooflijke opportunist die alleen daar zit voor eigen belang, en voor wie of wat hij daar zit boeit hem niks. En zo zijn er nog wel een paar.
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
7 maart 2023 - 20:16    reactie #1196
geplaatst door: trabant
Moet je het programma van BBB eens doorlezen: die willen van de boeren een wettelijk onaantastbare kaste maken.
Bewerkt: 7 maart 2023 - 20:57 door trabant
Politiek draadje: Waar staat de appel?
7 maart 2023 - 22:36    reactie #1197
geplaatst door: JPZ
BBB neem ik absoluut niet serieus, beetje gesponsord door de hele industrie die als verdienmodel boeren heeft populistisch roeptoeteren, ik trap er niet in.
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
8 maart 2023 - 01:07    reactie #1198
geplaatst door: trabant
Als er maar genoeg onnadenkende idioten op gaan stemmen moet je ze wel serieus nemen. Decennialang wanbeleid van VVD & CDA hebben de voedingsbodem voor dit soort kiesgedrag bemest. Maar daar zal alzheimerpatiënt Rutte wel weer geen herinnering aan hebben.
De webshop van  Mark van den Oever schijn behoorlijk goed te lopen, die FDF-schreeuwerd heeft net zo'n verdienmodel als Baudet.
Politiek draadje: Waar staat de appel?
8 maart 2023 - 10:51    reactie #1199
geplaatst door: MacFrankie
Vroeger had je de SP: "Stem tegen, stem SP".

Zelf geen idee hebben hoe je een land moet besturen, maar je afzetten tegen de regering als enige "partijprogramma", dat is wel een enorm zwaktebod!

Nu is het tegenwoordig wel heel makkelijk om je tegen de huidige regering af te zetten, ze stapelen fout op fout: gaswinning, toeslagenschandaal, "functie elders", gewiste berichten, MeToo Kaag, ... De oppositie krijgt genoeg munitie om de regering aan te vallen!

Maar de rechterflank van de oppositie heeft zelf geen plan, en met alleen kritiek kom je er niet, met alleen kritiek kun je geen land besturen. Dus ik hoop van harte dat de potentiële PVV, FvD, BBB en JA21 stemmers hun brein aanzetten voordat ze het stemhokje instappen!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!