Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 11:34    reactie #125
geplaatst door: trabant
@Timotheus: Ongeveer een eeuw geleden werd het algemeen stemrecht uitgehandeld tegen het recht op bijzonder onderwijs. Van de ontwikkelde landen hebben alleen België en NL zoiets.
Wie zijn kinderen zo nodig met zijn waanbeelden wil hersenspoelen, kan dat uit eigen zak in het weekend doen.

Het grote probleem met een confessionele partij als het CDA is het enorme verschil tussen de leden en de top. De top bestaat uit een clubje carrièristische zelfverrijkers, die vooral bezig zijn met hun postpolitieke luizenbaantje bij een of ander grootstbedrijf, terwijl de leden vooral goedwillende mensen zijn die de betere christelijke principes als naastenliefde willen uitdragen. Je ziet dat op elk partijcongres botsen. Niettemin laten die leden zich elke keer weer een oor aannaaien. Alsof ze een oneindig aantal wangen hebben.

Overigens: als ik kinderen had, stuurde ik ze naar een jezuïeteninternaat. Zodat ze de kerk en die hele machtsstructuur leren haten.
Maar ik heb geen kinderen, want de kat was allergisch en het circus gaf er een goede prijs voor.  :woot:
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 11:35    reactie #126
geplaatst door: Timotheus
Je noemt een boeddhisme en taoïsme. Die vallen onder religie maar persoonlijk vind ik dat meer levenswijzen.
Boeddhisme en taoïsme zijn, net als christendom, islam, hindoeïsme en wat dies meer zij, visies op mens, schepping en werkelijkheid die voor degenen die ze huldigen allesomvattend zijn. Dat hebben ze allemaal gemeen, en daar gaat het om. En of je dat nu religie noemt of iets anders, doet er niet toe.

En dat je de ene religie (of hoe je het noemen wilt) prettiger of minder erg vindt dan de andere, spreekt vanzelf. Dat is jouw persoonlijke mening en jouw vrijheid. Maar laat een ander zijn/haar persoonlijke mening en zijn/haar vrijheid, zonder die direct buiten de moderne en redelijke orde te verklaren.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 11:43    reactie #127
geplaatst door: Pshot
.
Bewerkt: 1 april 2021 - 21:57 door macqintosh
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 11:50    reactie #128
geplaatst door: Flix
Wil je wat andere cijfers? Deze zijn uit 2017/2018.
En jaar 2019. Dit soort onderzoeken lopen altijd wel enige tijd achter, want zoiets is niet in een maandje tot stand gebracht. Er is geen reden om te veronderstellen dat de cijfers in deze onderzoeken heel erg zullen afwijken voor de jaren 2020 of zelfs 2021 (ook al omdat ze over verschillende jaren hetzelfde beeld geven).

PS: The Netherlands is the best place to be a kid, says UNICEF
Een UNICEF rapport uit 2020.



• Meer dan 1900 mensen pleegden zelfmoord, het hoogste aantal ooit.
Als je kijkt naar het relatieve getal, is het al sinds 1970 stabiel op ongeveer de waarde die jij noemt (±11 per 100k inw.), met een uitschieter naar boven rond 1983/84. Volgens het CBS, in de grafiek 1970 t/m 2016 (ook hier geen recente jaren verwerkt, maar als jij 1900 zelfdodingen noemt is dat praktisch hetzelfde absolute getal als 2016, dus relatief zal 2020 dan lager liggen).


Maar ik geloof het allemaal wel.
Feiten tellen hier niet, onderbuik en oneliners wel. Is veel makkelijker.
Veel plezier in your living –NL– hell.
Bewerkt: 20 maart 2021 - 18:09 door Flix
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 12:30    reactie #129
geplaatst door: Timotheus
En mochten er onder de lezers mensen zijn, die denken: "ja, het boeddhisme wel, want dat is geweldloos, respectvol, gelooft niet in dwaze dingen als een Oppergod, hemel en hel; maar nee, christendom en Islam niet, want die zijn (heel veel lelijke dingen)", dan heb ik een leestip.

De oude Boeddha in een nieuwe wereld. Verkenningen in de westerse dharma, van Paul van der Velde, hoogleraar Aziatische Religies in Nijmegen. Op de achterflap:

Citaat
In De oude Boeddha in een nieuwe wereld ontrafelt Paul van der Velde hoe we in het Westen aan onze ideeën over het boeddhisme komen. Hij gaat in op de grote verschillen tussen het boeddhisme in Azië en in het Westen, maar heeft ook aandacht voor ontmoetingen tussen de twee en voor wederzijdse inspiratie. De oude leringen van de Boeddha worden getransformeerd tot zaken waaraan de moderne westerse mens in dit tijdsgewricht behoefte blijkt te hebben.

En als je dan even doorleest (bijvoorbeeld in de mystieke auteurs die ik eerder noemde) en doordenkt, dan groeit langzaam het besef dat de grote wereldgodsdiensten, ondanks alle vaak grote verschillen, toch een kern gemeen hebben. En die kern heeft eeuwigheidswaarde, en is de kracht die de mensheid al duizenden jaren sterkt en bemoedigt, en zal blijven sterken en bemoedigen. Zonder dat is er alleen materie, cynisme en pessimisme, en uiteindelijk niets.

I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 13:08    reactie #130
geplaatst door: boiing
Die laatste bewering is onwaar.
The amount of energy needed to refute bullshit is an order of magnitude bigger than that needed to produce it (Brandolini's Law)
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 13:17    reactie #131
geplaatst door: Pshot
.
Bewerkt: 1 april 2021 - 21:56 door macqintosh
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 15:31    reactie #132
geplaatst door: Timotheus
Wat betreft je opvatting over religie; ik denk dat je spiritualiteit en levensfilosofie/levenswijsheid daarmee verwart. Spiritueel ontwikkelde mensen hebben het niet nodig anderen de maat te nemen. En kunnen zeker vanuit hun beleving grote bijdragen leveren.

Religie echter, bestaat uit geformaliseerde regels en riten 'waar je aan hebt te voldoen'. Uit angstcultuur rond wat wel/niet juist zou zijn. Uit het opwekken van frustratie, zelftwijfel schuld- en schaamtegevoelens. Uit het, als collectief, andersdenkenden verstoten, martelen en doden. Wie heeft niet gezien wat voor verschrikkelijks zielen kunnen doen die denken de waarheid in pacht te hebben? Nu - en in het verleden?

De verschillen tussen spiritualiteit / levensfilosofie en religie zijn, afhankelijk van wat je precies onder al die termen wenst te verstaan en welke concrete uiting daarvan je in gedachten hebt, hoogstens gradueel, nooit absoluut.

En zeker, in naam van verwrongen religieuze denkbeelden zijn heel veel verschrikkelijke dingen gedaan. Maar ook in naam van verwrongen politieke idealen. En ook in naam van de moderne wetenschap, die de vooruitgang heet te bevorderen. Alles wat een mens denkt en doet, kan ten goede en ten kwade worden aangewend. En religie is daar zeker geen uitzondering op. Maar daarmee wordt religie op zich nog niet verwerpelijk.

Zelf ben ik religieus opgevoed, en ik heb dat altijd als een enorme verrijking gevoeld. En nooit heb ik me daardoor beperkt gevoeld in mijn doen en laten. Natuurlijk worden er in de kerk soms zeer benepen dingen verkondigd, maar daar moet je je niet door van de wijs laten brengen. Ieder mens moet zijn/haar eigen weg zien te vinden, in overeenstemming met zijn/haar eigen ideeën en geweten. "Onderzoekt alles, en behoudt het goede", staat er al in de Bijbel.

En ik ben me nog veel rijker gaan voelen toen ik nader kennismaakte met de Islam en het boeddhisme, en met de orthodoxie. Allemaal pogingen van de mens om contact te maken met het Sublieme. Uiteraard spreekt het een je uiteindelijk meer aan dan het ander, maar het blijft allemaal indrukwekkend.

I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 19:26    reactie #133
geplaatst door: MacMiep
En allemaal verzonnen met als doel macht over anderen te verkrijgen. "Opium van het volk."

Ik vind het gewoon fout om de regels van je eigen imaginaire entiteit op te leggen aan anderen.
Als je die regels wilt, dan alleen voor jezelf. En dan ook doen he! (daar schort 't 'm nog al eens aan)

Gelukkig is in de meeste gemeenten de zondag al normaal geworden. Dat is geen voorbeeld meer.
Maar neem bijvoorbeeld euthanasie of de  (hopelijk) nieuwe voltooid leven wet.
Niemand heeft gevraagd om op deze aarde te komen. Mogen mensen dan even zelf bepalen of ze eruit willen stappen? Daar heeft een ander niks mee nodig.

Mogen mensen zelf bepalen met wie ze hun leven doorbrengen voor de wet? Allemaal roepen dat God liefde is, maar ohwee als mensen liefde voelen wat niet past volgens het Grote Boek.
SGP vindt "de man het hoofd van de vrouw". Dat is nog peanuts vergeleken met de Koran. Een vrouwengetuigenis telt maar half (ja ik heb 'm gelezen). Notabene Minister van Staat Piet Hein Donner vond het wel best als de Sharia zou worden ingevoerd. Eerste rechtsregel* wordt dan al geschonden en vrouwe Justitia kan in plaats van een blinddoek een hoofddoek opdoen (*een ieder is gelijk voor de Wet).

Anderen de maat nemen en vervolgens zelf niet aan je eigen principes houden, daar heeft iedere partij een handje van. Iedereen preekt voor eigen parochie en meten met twee maten is normaal.
Alle vier machten dienen neutraal te zijn. Niet zoals mevrouw Halsema die de BLM demonstratie liet doorgaan "Omdat ie zo belangrijk was.". Maar de viruswappies worden weer van het Museumplein gemept.
Zij moet als burgemeester de wet handhaven. Punt. Zonder aanziens des persoons. Doet ze niet.

En het hoofdkantoor van GroenLinks... heeft dat al dubbel glas en isolatie en een warmtepomp?
Wel flink GL stemmen in Amsterdam Noord, maar nu er molens komen breekt de hel los. "Ik ben niet tegen de energietransitie, maar NIMBY." Ooh oh oh wat waren ze boos.

Dus laten we religie uit de vergelijking halen. Dan zijn we dat dogma kwijt en kunnen we politiek gaan bedrijven op basis van feiten. Ik vind dat en dat en daarom vind ik dat. In plaats van "want Grote Manitou wil dat zo."

Gaat lekker daar:
https://www.ed.nl/buitenland/turkije-trekt-zich-terug-uit-verdrag-vrouwenrechten~a46af9e6/
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 20:40    reactie #134
geplaatst door: Pshot
.
Bewerkt: 1 april 2021 - 21:56 door macqintosh
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 20:46    reactie #135
geplaatst door: MacFrankie
Vroeger waren we dom, en geloofden we in vele goden.
Nu zijn we slimmer, en geloven we (sommigen van ons tenminste) in één god.
Straks zijn we superslim, en geloven we niet meer in een god.

Van polytheïsme via monotheïsme naar atheïsme. Het is niet meer dan logisch dat we eindigen bij een goddeloze samenleving. Tenzij de wappies zich ongeremd gaan vermenigvuldigen...

Tot atheïsme de norm is, hebben we te maken met een wereld met groepen gelovigen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. John Lennon had het door!



Hij leeft niet meer, maar ik geloof nooit dat John Lennon iets met de PVV of FvD of Trump of noem eens een intolerante populist zou hebben!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 22:53    reactie #136
geplaatst door: MacMiep
Ik vind deze zo geweldig. Spijker. Kop.





Pssst... Joden kennen helemaal geen hel.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
20 maart 2021 - 23:30    reactie #137
geplaatst door: MacMiep
Even iets anders dan religie, het stikstofbeleid.
Emeritus hoogleraar Rudy Rabbinge in het Dagblad v/h Noorden (achter een betaalmuur dus ik citeer even):

,,We hebben in Nederland al veel minder koeien en varkens dan twintig jaar geleden. Koeien geven ook veel meer melk, nu vaak al 12.000 liter per jaar, tegen zo’n 7.000 liter vroeger. Agrariërs moeten de gelegenheid krijgen zelf het uitstootprobleem op te lossen. Ze moeten emissieloos boeren. Hoe ze dat precies willen doen, moeten ze zelf regelen. Je kunt denken aan het zeer nauwkeurig doseren van veevoer, het veranderen van voeding en het nog meer afvangen van emissies. Er zijn investeringen in stallen en voeding nodig.’’

Juiste moment
,,Ook in de akkerbouw is al van alles mogelijk, door de precisielandbouw en het gebruik van drones. Je moet op het juiste moment de juiste hoeveelheid mest geven. De overheid dwingt nu mensen op een bepaalde manier te boeren. Stop met al die voorschriften en regels, laat de boeren het zelf doen. We hebben heel innovatie boeren. We kunnen dit gewoon’’, aldus Rabbinge.

einde citaat.

Nu is het wel zo dat de meeste melkboeren al tot de nek in de schulden staan bij de Rabo. Dat komt doordat ze na het opheffen van het melkquotum flink zijn gaan investeren in grotere stallen. Toen kwam ineens de politiek met fosfaatrechten en bleven die stallen grotendeels leeg. Of ze nu dus weer kunnen investeren...
Zwieneboeren is een ander verhaal. Ik weet niet of jullie wel eens in een koeiestal geweest zijn... nou dat ruikt heerlijk vergeleken met een zwijnestal, ondanks dat varkens hele nette dieren zijn (je kunt ze als huisdier houden en ze zijn zindelijk).
Hier in Beerta heeft een boerin een "dartelstal" gebouwd, maar geen mens die het interesseert; de karbo's worden te duur. Daar valt dus nog flink winst te behalen.

Tot slot: Boeren zijn heel vindingrijk en meest van HBO of Universitair niveau, wisten jullie dat? Boer zijn is geen LBO baan! Dus wat de hoogleraar zegt is helemaal niet raar. 
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
21 maart 2021 - 09:11    reactie #138
geplaatst door: ouwemac
Stokpaardjes

Er worden hier weer veel stokpaardjes bereden. En selectief gewinkeld in argumenten.
Dat is bijna onvermijdelijk. Niemand weet alles natuurlijk, of kan alles onthouden.
Ook worden dingen versimpeld om het begrijpelijk te houden. Of om een punt te scoren, (selectief winkelen).
Dit is een algemeen menselijke eigenschap, waar iedereen zich schuldig maakt, gewild of ongewild.

De Mens is een met rede begaafd dier, ooit ergens lang geleden is die rede ontstaan en verder ontwikkeld.
Heel lang is de mens alleen maar bezig geweest om te overleven. Jagen en verzamelen.
Die jagers en verzamelaars hadden overal goden voor. Yuval Noah Harari heeft er een mooi boek over geschreven. “Sapiens” is de titel. Ondertitel: “Een kleine geschiedenis van de Mensheid”.
Het gaat over nog veel meer en is alleszins het lezen waard.
De jagers dachten ook wel na over de zin van het bestaan, maar waren toch voornamelijk bezig met overleven.
Hun goden waren dienstbare goden die moesten zorgen dat een konijn hun pad kruiste, of dat de wind de andere kant op stond. Gebruiksgoden zeg maar. Huis, tuin en keukengoden. Dit staat bekend als Polytheïsme.

Toen de mensheid zich ging domesticeren kreeg men meer tijd om na te denken over de zin van het leven.
Er ontstond een klasse van denkers die al snel de kansen zag van het verlangen naar iets hogers.
Het verdienmodel van de Religie.
Zij vertelden de Mensen dat die hun wensen aan hen kenbaar moesten maken, dan zouden zij de rest wel doen. Natuurlijk hadden de denkers zelf geen tijd om geld te verdienen dus............ Laten we hen priesters noemen.
De priesters begrepen dat teveel goden, teveel priesters betekende en de spoeling dun zou maken.
Ze propageerden een hiërarchische rangschikking van goden, (oppergoden en deeltijdgoden), en al snel stierven heel veel kleinere godjes uit. Zo ontstond datgene wat nu bekend is als het Monotheïsme. De kleinere waren opeens afgoden. Of bijgelovigheid.
Deze indeling sloeg erg aan in de toen bekende westerse wereld en als snel bleven er maar een paar goden over, aangevuld met vaag bekende “goden” waar ontdekkingsreizigers mee terug kwamen.
Bekende namen zijn nu nog: Christendom, Islam, Hindoeïsme, Brahmanisme, Taoïsme en de Mammon.
Die laatste is ook bekend als de Vrije Markt. Onderverdeeld in: Kapitalisme, Communisme, Socialisme, Fascisme niet te vergeten, Liberalisme en Sociaal Democratie.
De onderdelen van de vrije markt waren ooit begonnen als levensfilosofie maar werden op een gegeven moment ook religies.
Toen de natiestaten ontstonden en de democratische instellingen het licht zagen, kregen al snel religies en sub-religies hun vertegenwoordiging in het landsbestuur.

Duizenden jaren eerder ontstond in, wat nu bekend is als Azië een levensfilosofie die nu bekend is als het Buddhisme.
Die hield niet in dat je een god moest aanbidden, maar een leven moest leiden zonder anderen kwaad te doen op enigerlei wijze. Dier zowel als Mens in gelijke mate. Een vaststaand gegeven was ook de verbondenheid van alles met alles, aangezien alles is opgebouwd uit dezelfde bouwstenen.
Een ander principe is: “Niets ontstaat uit zichzelf” en: “Niets verdwijnt, het keert terug naar de oorspronkelijke vorm”
Wat inhoudt dat de verrotting van iets, voedsel voor iets anders is.
Als je je daarin verdiept leer je dat het “Ego” een constructie is die alleen de mens gebruikt. Leer je dat het niet bestaat dan in het hoofd van de mens. Leer je dat je enkel bestaat dankzij anderen en dat je op een bepaald moment weer uiteenvalt en terugkeert naar je oorspronkelijke staat. Net als die iPhone.
De betekenis van Buddha is “hij die verlicht is”
De beoefenaars stelden regels en gebruiken op, waar je naar moest leven en ook wanneer uitzonderingen toegestaan waren. Het uiteindelijke doel was en is: zodanig leven dat je de leefregels niet overtreed. Beseffen dat alles tijdelijk is. Dan bereik je verlossing. Dan word je Buddha.

Wat het Buddhisme gemeen heeft met religie is de neiging van mensen om rituelen op te stellen om eraan te kunnen verdienen of om ontzag te kweken voor iets wat niet beter of slechter wordt daardoor.

Voor mij als voormalig katholiek, voormalig communist, voormalig anarchist en voormalig alcoholist is religie een verdienmodel met een fictief aanbiddingssymbool. En ik heb ze allemaal aanbeden. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

De Mens is het enige dier dat moordt uit hartstocht, dat anderen verketterd, afwijst, vanwege geloof in iets, of het nou islam, christendom of politieke voorkeur is.
De Mens is het enige dier dat zijn eigen soort en andere dieren bewust uit laat sterven, want er moet geld verdient worden.
De Mens is het enige dier dat Egoïsme tot levensfilosofie heeft gemaakt, (het welbegrepen eigenbelang).

De Mens is het enige dier dat zijn wereld en de bewoners ervan naar de knoppen helpt.

Is het geen tijd voor een andere koers jongens en meisjes?
…….
Politiek draadje: Waar staat de appel?
21 maart 2021 - 10:13    reactie #139
geplaatst door: Flix
Amen 🙏🏻
Politiek draadje: Waar staat de appel?
21 maart 2021 - 10:27    reactie #140
geplaatst door: Pshot
.
Bewerkt: 1 april 2021 - 21:56 door macqintosh
Politiek draadje: Waar staat de appel?
21 maart 2021 - 10:32    reactie #141
geplaatst door: Flix
Schijten de beren in het bos? Is de Paus katholiek?
Politiek draadje: Waar staat de appel?
21 maart 2021 - 10:33    reactie #142
geplaatst door: Pshot
.
Bewerkt: 1 april 2021 - 21:56 door macqintosh
Politiek draadje: Waar staat de appel?
21 maart 2021 - 11:36    reactie #143
geplaatst door: ouwemac
@macqintosh: rutte verdwijnt ook weer. En jullie hebben het toch goed daar in Nederland?
Wie er ook aan het roer staat: Rutte, Kok, Biesheuvel, Drees, Lubbers of straks Sigrid Kaag :tounge:

Overigens is er totnutoe alweer 219 miljoen euro’s aan ontweken belasting door Nederland gestroomd, dit weekend. Geld van voornamelijk grote bedrijven als Apple, Amazon, Google, Starbucks en meer. Geld wat onttrokken word aan de economie van 3de wereldlanden in Afrika en Azië. 
Maar dat is ook maar tijdelijk natuurlijk.

Nog eentje voor Flix: generaal Prayuth heeft nog niet geschoten dit weekend. Hij lijkt een beetje onder de indruk van Rutte in zijn antwoorden op kritische vragen. Hij zei onder andere: “er gaan hier ook veel dingen goed” en “als jullie me niet meer willen, ga ik wel weg”
Die laatste was een Thaise variant op “de kiezer beslist”. Wat de Nederlandse politici graag aanvoeren zo eens in de 4 jaar.
…….
Politiek draadje: Waar staat de appel?
21 maart 2021 - 12:49    reactie #145
geplaatst door: Pshot
.
Bewerkt: 1 april 2021 - 21:56 door macqintosh
Politiek draadje: Waar staat de appel?
21 maart 2021 - 15:06    reactie #146
geplaatst door: JPZ
Ja, maar blijkbaar vinden de meeste landgenoten van niet blijkende uit de verkiezingsuitslag...

En dat zou ik graag boven tafel krijgen:

- Vinden nu echte de meesten dat het goed gaat met Rutte aan het roer?
- Is er sprake van verkiezingsfraude want Rutte was wel heel relaxed (kat in het bakkie houding) de laatste weken voor 17 maart?
- Ze hebben het over een opkomst van ruim 80% dus kiezen de jongeren ook massaal VVD?
- Zijn er dan echt geen alternatieven voor Rutte 4?

Allemaal vragen, vragen...

Bij deze.

Ja
Nee
Ja
Nee

Graag gedaan.
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
21 maart 2021 - 16:19    reactie #147
geplaatst door: ouwemac
Mijn antwoorden op de vragen van macqintosh:
1) Nee, 22% van de kiezers maar en 78% niet.
2) Nee, angst voor het onbekende en domheid/onwil om de gluipkop verantwoordelijk te maken
3) Nee, dat zag je al in de link van puk1980 de gewaardeerde TS.
4) Ja, Sigrid Kaag, Lilianne Ploumen, Lilian Marijnissen, heel misschien ooit Esther Ouwehand en Jesse Klaver. Alleen zagen de kiezers het anders.

De verkiezingen werden zelfs gevolgd in de V.S. Hier en Hier

De links zijn beide van Electoral votes.com en de 2de is van afgelopen donderdag met een link erin naar afgelopen maandag met uitleg over stemmen in Nederland.
De 1ste link bevat reacties van lezers o.a. uit Nederland.
…….
Politiek draadje: Waar staat de appel?
21 maart 2021 - 20:11    reactie #148
geplaatst door: MacMiep
Wie is gluipkop?

En van mij mag het boeddhisme blijven. Zelf verantwoordelijk zijn voor je leven en niet het afschuiven op anderen. Daar heb ik respect voor.

Van z'n 12e tot 30e is er niks over Jezus bekend. Die heeft vast in India gezeten en daar dingen geleerd van Boeddhisten. In Sinagar (Kashmir) bevindt zich ook zijn graf: de Rozabal shrine.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Politiek draadje: Waar staat de appel?
22 maart 2021 - 03:07    reactie #149
geplaatst door: ouwemac
Gluipkop is mijn persoonlijke bijnaam voor de heer Mark Rutte.
Volgens MacFrankie een ouderwetse benaming van een onbetrouwbaar persoon.
Nostalgisch ook, net als ik.
…….