geplaatst door: puk1980
Omdat het met de rente op mijn spaargeld niet erg opschiet (integendeel zelfs) maar weer eens een gadget gekocht: Logitech MX Master 3 for Mac. Een handige muis. Je kunt snel schakelen tussen drie apparaten (nu even ingesteld op: werk laptop, MacBook Air en iPad) middels een knopje onder de muis. Tussen spaces schakelen gaat ook handig. En het scrollwieltje is snel instelbaar tussen regelmodus en "vrije loop", leuk om snel door een lange webpagina heen te scrollen. Qua aantal knoppen betreft gaat deze muis wel een beetje tegen mijn "less is more" principe in.  :smile:Certified Terminal Guru.
geplaatst door: nnsa
Een usb-c naar HDMI-2.0 kabel van 2 meter om definitief vast te stellen dat Ziggo Go app op iPad geen beeld doorgeeft naar een TV of monitor. Via AirPlay werkt het wel.
geplaatst door: puk1980
@nssa: Ja dat is wel flauw van die app. De Replay TV uitzendingen werken ook niet via AirPlay, de films en de series wél. Wij hebben jaren zo gekeken, via onze iPad en Apple TV 3. Sinds kort hebben we een Apple TV 4K waar de Ziggo Go app op draait, dus van dat gezeur (van niet-werken) zijn we eindelijk af.
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: nnsa
@nssa: Ja dat is wel flauw van die app. De Replay TV uitzendingen werken ook niet via AirPlay, de films en de series wél. Wij hebben jaren zo gekeken, via onze iPad en Apple TV 3. Sinds kort hebben we een Apple TV 4K waar de Ziggo Go app op draait, dus van dat gezeur (van niet-werken) zijn we eindelijk af.

Dat heb je goed geregeld. AppleTV 4K/HD werkt prima met de Ziggo Go app op de AppleTV. Prima voor Ziggo klanten. Voor niet Ziggo klanten: kies NLziet.
geplaatst door: Sypie
Het laatste wat ik gekocht heb is al weer even geleden. Toch is het niet minder de moeite waard (geweest).

* Tweedehands Blackmagic ATEM Mini
* Elgato Stream Deck XL
* Lightning naar HDMI adapter
* Tweedehands Elgato Thunderbolt 2 dock.

Zo kan ik lekker live vergaderen via Teams waarbij ik gebruik kan maken van verschillende bronnen om mijn collega's of studenten het een en ander te laten zien. Zo gebruik ik mijn eigen MacBook Air 2015 voor Teams, de laptop van school als webcam, mijn iPhone als camera om te kunnen laten zien wat voor berekeningen ik opschrijf. Dit laatste is voor studenten zeker handig zodat ze kunnen leren hoe je berekeningen lekker voluit opschrijft en niet in de war hoeft te raken van je eigen stappen.

De Stream Deck gebruik ik voor de vele sneltoetsen, programma's starten en in de programma's bepaalde functies aan te roepen. Verder zitten gebruik ik 'm ook als soundboard zodat er applaus klinkt wanneer een student een goed antwoord geeft, vinden ze leuk.

Het dock gebruik ik zodat ik niet steeds alle kabeltjes los hoef te koppelen maar alleen de thunderbolt die mijn MacBook in gaat. Werkt prima zo.
geplaatst door: Pfarrer Dietrich
Een USB-C adapter voor mijn M1 MacBook Air. Verbannen naar de zevende cirkel van de hel want Kernel Panics. Mocht je deze op Bolus dot com zien dan eromheen klikken.

Lieber Gott, ein Mac!
geplaatst door: nnsa

Het laatste wat ik gekocht heb is al weer even geleden. Toch is het niet minder de moeite waard (geweest)...


Leuke bijdrage.
geplaatst door: MacFrankie
Al weer enige tijd geleden heb ik een Linksys Velop AC6600 set gekocht, omdat één van mijn Aiports overleden was, en Apple geen wifi routers meer maakt.

En Apple staat niet bekend op z'n vele aansluitmogelijkheden, dus heb ik ook een USB hub, 3.1 snelheid, met eigen voeding.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: Mac OS X
zie draadje nu pas ik al een maand 1 LACIE Externe harde schijf Mobile Drive 5TB Moon Silver voor TM
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB   IOS 15.1 2016
old Apple computers never dies
geplaatst door: Joop
Een docking station van Nesska voor mijn iPhone SE (2016) omdat de accu snel leeg loopt bij het afspelen van muziek via Airplay naar de HK Soundsticks.
Fantasie & Inzicht http://www.webwever.net
geplaatst door: boiing
... Logitech MX Master 3 for Mac. Een handige muis.
Ik overweeg 'm ook. Vraagje: heb je hier last van?
geplaatst door: puk1980
Ik overweeg 'm ook. Vraagje: heb je hier last van?
Er worden diverse vermeende onhebbelijkheden in de reacties genoemd in dat draadje. Het korte antwoord op de vraag van de Topic Starter is, nee daar heb ik geen last van.

Ik gebruik de muis het meest (8hr/dag) in combinatie met mijn (kuch) Windows laptop, vooral ingelogd op een Linux VDI, dat dan weer wèl. :wink: Afgelopen weekend ook een paar uur icm mijn MacBook Air. Snel schakelen tussen Spaces is een handige optie daarbij. Ik gebruikte Spaces niet zo vaak meer, maar overweeg om dat nu weer wat vaker te gaan doen. :smile:

Wat scrollen betreft; standaard staat "regelmode" aan. Met een kleine schakelaar bovenop de muis kun je snel omschakelen naar "free spin". Ik gebruik beide modes, en merk geen vertraging. (Misschien dat de muismat nog invloed heeft? Ik gebruik een grote placemat als muismat.)

In het configuratiepaneel van de driversoftware zitten de nodige "toeters en bellen" waarvan mij niet altijd even duidelijk is of ik ze aan of uit moet zetten, eerlijk gezegd. Ik heb wat zitten experimenteren, maar ben geloof ik uiteindelijk weer uitgekomen op de meeste settings in hun default mode.

Ik ben geen gamer (wel puzzelspellen, maar geen FPS) meer, dus of de muis goed/slecht als gamemuis fungeert kan ik je niet vertellen.
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: boiing
Dank voor de uitgebreide toelichting :worship:. Dan waag ik het erop.. Goed om te horen dat je tevreden bent en het scrollen probleemloos gaat. Gamen is voor mij ook niet relevant.

Ik ben scrolltechnisch nog steeds verslaafd aan de Mighty Mouse. Het scrollbolletje blijf ik heerlijk vinden maar raakt in de loop van de tijd verstopt, bekend probleem. Heb via eBay ooit een nieuwe gescoord maar die wordt inmiddels ook slechter. De Magic Mouse is te plat voor me. Ik ben benieuwd of deze een goeie vervanger wordt!
geplaatst door: puk1980
Ik heb ook nog een draadloze Mighty Mouse liggen, en inderdaad, dat bolletje scrollt na verloop van tijd niet zo fijn meer. Na deze aankoop vermoed ik dat voor Mighty een leven rest in de lade tussen de vele Apple adapters.
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: boiing
Hij mag bij m'n iPhones :happy:. Als ie zich netjes gedraagt.
geplaatst door: Viool
Sinds er in het gezin een nieuwe iMac, een nieuwe iPad en een MacbookAir (M1) zijn gekomen door corona moest er een hoop extra aangesleept worden wat 'opeens' niet meer aan te sluiten of werkbaar was :wink:
Zo kwamen er in korte tijd extra bij;
- na aanschaf van de iMac; bij de MacFreakShop meteen 2x 16 GB geheugen extra gekocht (toptip :thumbs-up:)
- een LNQ 7in1 adapter (precies dezelfde als Pfarrer Dietrich, maar dan ander merk) voor de Air
- een originele (2e hands) externe Superdrive (opeens geen discdrive meer  :withstupid:)
- een Sharkoon docking station voor een 2,5 en 3,5 HDD met 2x USB 3 en SD slot, want zó onhandig die SD kaartjes uit de fotocamera achterin de iMac. De 2,5 inch HDD van de Powerbook G4 bleek helaas niet te passen, dus eigenlijk een miskoop van 35,-
- een Samsung portable SSD T5 van 1 TB (2e hands) omdat video en fotobewerking toch een stúk sneller gaat met usbC
en last but not least
- AirPods pro via iBood omdat beide zoons er al maanden laaiend enthousiast over doen....
(en ik toch telkens een lichte hoofdpijn ontwikkel bij lang ruisonderdrukkend luisteren op mijn Sony WH1000XM3 koptelefoon)

of maak ik nou teveel reclame? :blush:
Noord Nederlands Orkest
"vreemden zijn vrienden met wie u nog kennis moet maken"
geplaatst door: puk1980
Dank voor de uitgebreide toelichting. Dan waag ik het erop...
Laat maar horen als je hem straks binnen hebt. En of ie bevalt. Of niet.
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: boiing
Ik wilde het nét zeggen: die bevalt :thumbs-up:! Kwam vanmiddag binnen, nog niet heel lang mee gewerkt maar eerste indruk is uitstekend. Goed gevoel in de hand, handige knoppen-plaatsing, en ondanks het verlaten van het Apple minimalisme zijn die extra functies toch wel heel erg handig. De buttons vooruit-achteruit bij de duim om in Safari terug te bladeren kan ik nu al niet meer missen :smile:.

Scrollen doet ie uitstekend. Het is net even anders maar het went snel en ik denk uiteindelijk fijner dan de not-so-Mighty-anymore-Mouse. Dank voor de tip!

Ik gebruik trouwens al jaren Smart Scroll en ook met deze muis blijft dat een fijne tool. Een pagina scrollt hiermee veel vloeiender, met de standaard instellingen en ook met de Logitech tool krijg je dat niet voor elkaar. Tip :wink:.
geplaatst door: puk1980
Ik gebruik trouwens al jaren Smart Scroll en ook met deze muis blijft dat een fijne tool. Een pagina scrollt hiermee veel vloeiender, met de standaard instellingen en ook met de Logitech tool krijg je dat niet voor elkaar.
Ok, die kende ik nog niet. Ga ik proberen! Bedankt voor de tip.  :smile:
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: boiing
Screenshot 2021-07-06 at 19.37.08.jpgWat heb jij laatst gekocht, als aanvulling op je Apple spullen?
Er zijn nogal wat opties, hierbij mijn 'smooth scroll' settings, ik gebruik alleen 'Scroll Wheel+' (het eerste tabje). De 10x scroll voor de Logitech is aanmerkelijk meer dan de Mighty Mouse om hetzelfde resultaat te krijgen. YMMV!

geplaatst door: MacMiep
Wegens slijtage oude mini muis:

ISY-ICM-3000-MUIS-BEDRAAD.pngWat heb jij laatst gekocht, als aanvulling op je Apple spullen?
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels en Duits!