Covid-19 gekte
vandaag 11:54    reactie #1600
geplaatst door: iSan
Ik weet dat het technisch en juridisch gezien niet kan. Dat klopt, maar het is gewoon een beetje lastig te verkroppen dat het gros van de bevolking weer last krijgt van voordringende benauwde, naar lucht happende "ongevaccineerden" op IC. Meer niet.
Covid-19 gekte
vandaag 12:07    reactie #1601
geplaatst door: trabant
Er is nog altijd zoiets als de eed van Hippocrates.

Als je het maatschappelijk wat breder trekt, denk ik dat veel wappies het terechte gevoel hebben dat hun in de afgelopen jaren de controle over hun eigen leven is afgenomen. Of op zijn minst oncomfortabel ingeperkt. Dat is nu eenmaal iets dan mensen erg ongelukkig maakt. Elke ongehoorzaamheid die je niet kunt weglobbyen kost je in NL een boete (en als de fiscus fouten maakt is het jouw schuld!), en als je dat geld niet in overvloed hebt, is de vaccinatie weigeren zo ongeveer het enige waarmee je kunt zeggen: ik doe niet mee.

Het verklaart ook de sympathie voor de boerenacties: Want intussen wil iedereen, links en rechts, die niet op Mark en Wopke heeft gestemd en die met de groeiende ongelijkheid niet is komen bovendrijven, die twee het liefst de gracht in jonassen.
Covid-19 gekte
vandaag 13:01    reactie #1602
geplaatst door: iSan
Klopt ook wel wat je zegt.

Temeer de reden dat ik Rutte steeds minder begrijp. Afgelopen dagen is hij alleen maar met buitenlandse missies en samenwerkingen bezig geweest en dat blijft nog even zo, merk ik. Hallo Mark, in binnenland zijn de problemen nu erg groot en ook aantal problemen groeit. Kom op, Mark, richt je eens op ons...

Maar protest tegen kabinet door mezelf (en de zorg) niet wat extra te beschermen tegen COVID doe ik niet. Dat zijn toch twee hele verschillende zaken. De een verlicht de ander.