geplaatst door: MacMiep
Ik fiets al zeven jaren rond op deze racefiets: Bianchi Impulso uit 2013, een VacanSoleil-DCM replica. Shimano 105 triple voor en 10 speed achter.
In 2014 gekocht als occasion van een jaar oud. Die wielerploeg hield er mee op en de vorige eigenaar wilde een nieuwe fiets "want het leek niks meer". Mij kan dat niks schelen.
Er zaten Vision T42 wielen op: carbon aluminium. Prachtige wielen. Kostten toen 600 Euro voor een nieuw setje.

Nou heb ik afgelopen weekend mijn fiets gepoetst en gesmeerd. Bleek mijn voorwiel bobbels te vertonen op het carbon. En ik wist waar het door kwam: een kuil die ik al twintig jaar ken en waar ik doorheen gereden was (onder het luid roepen van een schuttingwoord van drie letters).
Ik vreesde het ergste en inderdaad: de fietsenmaker waar ik 'm gekocht had ooit zei meteen: "Einde verhaal."  :cry:

MacMiepsBobbels.jpgWordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?


Mijn achterwiel heeft 1 kleine bobbel. Lucht in de lijmlaag tussen alu en carbon. "Daar zou ik niet meer op fietsen." Nou zo erg is het niet, maar ik 'moet' ook door.

Ik kon toevallig een setje bijpassende alu wielen kopen via Marktplaats, maar de naaf is Campagnolo. Het voorwiel heb ik nu dus noodgedwongen vervangen, het achterwiel moet dus eerst een nieuwe hub. Shimano heeft een dikkere as dan de Campagnolo dus die kon ik niet overzetten.
 
Campagnolo-Shimano.jpgWordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?


Fietsenmaker kan echter het onderdeel niet meer krijgen in Nederland. "Ik vond ze nog op Alibaba."
Daar heb ik nu dus twee hubs besteld (minimaal twee). Met PayPal, dus weinig risico.
Het is momenteel een gekkenboel bij de fietsenmakers. Onderdelen en fietsen schaars. Scholten in Dalen schrijft er dit over: https://scholten-cycling.nl/waar-blijft-mijn-nieuwe-fiets/

Maar ik weet nu heel zeker: mocht ik ooit een nieuwe fiets kopen, dan wordt het geen carbon. En zeker geen tweedehands. Ik heb net gisteren de Onderhoud & Reparatiegids van het blad Fiets ontvangen en vanavond lekker zitten lezen. Er zitten heel wat haken en ogen aan. Het ziet er schitterend uit, heel strak, maar het kan weinig hebben. En het is heel duur.

Dit is nu mijn fiets. Eerst even een oude buiten- en binnenband om het nieuwe wiel gemonteerd tot ik het zeker wist dat het voorwiel echt keduuk was. Dat ga ik nog omzetten. De nieuwe wielen zijn van Bianchi zelf. Er staat 'Reparto Corsa' op:

MacMiepsBianchi.jpgWordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
Bewerkt: 1 mei 2021 - 00:47 door MacMiep
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels en Duits!
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 02:22    reactie #1
geplaatst door: trabant
Na allerlei grachtenvangsten heb ik een kleine twintig jaar geleden een Norta gekocht en daar zit bijna even lang al een krantentas achterop. Ideaal voor boodschappen, maar aan mijn oldtimer beleef ik meer plezier. Verder een prima draadezel.
Alleen die halve gare die bedacht heeft dat je voortdurend verse AA-batterijen in het achterlicht moet doen, die mogen ze van mij in het donker opsluiten. Elke keer weer dat gehannes in het donker en dan stuitert dat kleine zwarte schroefje natuurlijk weer ergens die duisternis in.
Nu is er niets zo breekbaar als het hart van een verliefde jongeling en fietsverlichting, maar dit is ook geen oplossing.
Enfin, nog kom ik de heuvels ermee op, al word ik steeds vaker ingehaald door die quasi krasse knarren op hun foetelfietsen. Dat zijn dan meestal Stella's, een Van Shmoof is de mensen hier blijkbaar nog een brug te ver.
Bewerkt: 1 mei 2021 - 09:59 door trabant
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 07:15    reactie #2
geplaatst door: Ziegler
Ik wieler zo'n 2000 km per jaar. Op een rode Trek. Met mijn tempo's wil ik het geen wielrennen noemen, maar voor mij is het sport zullen we maar zeggen.
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 07:52    reactie #3
geplaatst door: jaco123
Hoi MacMiep, leuk dat je ook fietst.  :shakehands:

Ik heb ben daar in 2013 mee begonnen met een tweedehandsje van markplaats.
In 2014 heb ik toen deze van Nicholas Chinook gekocht:

Chinook.jpgWordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?


Hollands ontwerp, en onverwoestbaar titanium met levenslange garantie. Afgemonteerd met campagnolo Chorus 11-speed.
Kost een paar centen, maar ik ben dan ook niet het type dat elke 2-3 jaar een nieuwe fiets wil. Gewoon in één keer een goede kopen en dan jaren van genieten. Inmiddels al ruim 32000km op deze fiets gefietst en nog geen enkele behoefte aan iets anders.

(overigens is dit een foto van vlak na de aanschaf. De Marchisio-wielen die er toen op zaten hebben het nog geen 11000km volgehouden. Inmiddels rijd ik met een set Mavic Ksyrium Elite wielen)

Ik heb er dit jaar al weer bijna de eerste 2000km op zitten  :music: (vorig jaar 6600km....)
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 08:24    reactie #4
geplaatst door: Kapotlood
IMG_20210322_164635.jpgWordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?


Geen wielrenfiets hier, maar ik heb na een geweldig MTB-proefrit in november een maand geleden eindelijk mijn eigen MTB binnen gekregen. Op m'n oude hybride fiets (Trek 8.2 uit 2012) was ik destijds al wat meer aan de conditie wezen werken, en 2 weken terug eindelijk m'n eerste parcours in Oostvoorne gedaan op m'n Trek X-Caliber 8 2020.

We zijn nu (ik samen met een vriend van me) aan het trainen en oefenen om hopelijk dit of volgend jaar mee te doen aan de Stoneman Arduenna, een rit van ruim 170km in 3 dagen in de Ardennen. Leuke uitdaging, en het schijnt daar prachtig te zijn om te fietsen :)
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 09:59    reactie #5
geplaatst door: Jurriaan
Een dag niet gefietst is een dag niet geleefd. Ik verkeer in de gelukkig omstandigheden dat ik geen auto heb dus maak vele kilometers in een jaar (8 tot 10k per jaar).

Mijn eerste fiets die ik kocht was een Giant Track, in 1992: Hier 25 jaar later versierd door de huidige eigenaar, mijn broer. Alwaar de Giant nog steeds dienst doet als vakantiefiets.


De Giant kreeg menig mountainbike opvolger. Als stadsfiets kwam er in de begin jaren ‘00 een Cube Hyde. Dat frame brak nov ‘19. Al die jaren geen Giant meer gereden, ik vond het tijd voor een nieuwe Giant.
Marktplaats bood toen nog, net voor de eerste lockdown, uitkomst. Ik vond deze: Destijds nog zonder dragers, spatborden en dergelijke.Ik voegde dragers, spatborden en een ‘energie centrale’ toe. Middels die ‘energie centrale’ hoef ik niet meer te klooien met lege accu’s. Wat resulteert in verlichting die altijd brandt, ook overdag.
Dankzij de composiet vork en later toegevoegde compositie zadelpen is het een heerlijke comfortabele do it al fiets. Ik gebruik de Giant voor alles behalve mountainbiken.

Voor mountainbiken zaten er tussen de Giant Track en mijn huidige mtb een 6 tal andere mtb’s. Drie daarvan, alle aluminium, scheurden.
Afgelopen augustus scheurde mijn Canyon Nerve. Marktplaats was leeg, fietsenwinkels ook nagenoeg. Op een overige Cube Stereo bij een plaatselijke fietsenwinkel na.
De meeste onderdelen van de Canyon overgezet. Die had ik immers volledig naar eigen wens opgebouwd, ter viering van mijn 25th mtb anniversary.
Dat custom build heb ik op de Cube voortgezet. De Cube was voorzien van fel groene accenten. Nu is groen niet mijn kleur, dus de fel groene delen voorzien van creme kleurig folie.


SE2 iOS 14 | Air2 iPadOS 15 beta | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380 | Logitech Folio
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 09:59    reactie #6
geplaatst door: Max Gaav
En voor wie zin heeft in een relaxte 'wedstrijd' is er de L'Eroica. Oorspronkelijk alleen in Toscane, maar nu op tal van plekken.

L'Eroica is a Vintage Bicycle Event in Gaiole...

My Mac is my second brain.
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 10:59    reactie #7
geplaatst door: orange
Ik heb een echte 'Edwards' Opafiets.  :wink:

Ik weet het niet exact, maar zal er nu zo'n 15 jaar op fietsen inmiddels.
Het enige wat ooit is vervangen zijn banden (1x), bel en zadel.

Verder heeft dat ding nog nooit één mankement gehad.

Geen handremmen, geen versnellingen, geen kilometerteller, niets...
Heerlijk fietsen op zo'n lomp ding, en nog steeds elke dag in gebruik.

$_86.jpgWordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?


(Foto is niet van mijn fiets b.t.ww., ik heb ook nog een rek en bak voorop).
'orange' = Karel-Willem
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 13:17    reactie #8
geplaatst door: trabant
Een originele opa/opoefiets heeft - buiten de 28x1½ wielen - natuurlijk wel een linnen kettingkast en linnen of zelfs gehaakte jasbeschermers.
Bovenal is het laatste stuk van het achterspatbord wit. Dat zie je tegenwoordig ook niet meer.
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 16:00    reactie #9
geplaatst door: orange
Het is dan ook eigenlijk een vermomde 'transportfiets'.
Maar ze moesten toch een leuk naampje aan het ding geven?

Anyway... zelden zo'n probleemloze fiets gehad.
Die 149 euro was wel besteed. :happy:
'orange' = Karel-Willem
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 16:32    reactie #10
geplaatst door: MacMiep
Leuk jongens!

Nou noem je daar een prijs, Orange...
Ik had ook nieuwe schoenhoezen nodig. Oude zit gat in van steunen op de grond. En lycra valt eigenlijk niet te naaien. Dus ik ook meteen schoen meegenomen om te passen. Hadden ze inderdaad. Van die dunne lycra's:

schoenhoesjes.jpgWordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?


Toen ik bij de kassa kwam kreeg ik een halve hartverlamming: 

kosten.jpgWordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?


Voor een lapje lycra en een rits en een sticker... Wat is wielerkleding toch altijd vreselijk duur.

Tussen vier en half zeven komt als het goed is mijn bestelling van nieuwe kransjes en een nieuwe ketting. Ik heb nu 12-13-14-15-16-17-19-22-23-25, waarvan de laatste drie aan elkaar zitten. Ik heb me altijd geërgerd aan de overgangen van twee tandjes. Net als je lekker opwarmt is zo'n stap vaak net even te groot (ik ben een dieseltje, geen sprinter). Ben nu toch aan het sleutelen.
Die ga ik door losse vervangen, plus twee die ik vaak heb gebruikt. Dus  12-13-14-15-16-17-18-19-20-21. Nieuwe ketting erbij voor twee tientjes, dat viel mee. En 6,95 voor een kransje, euro meer voor de afsluiter.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels en Duits!
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 16:49    reactie #11
geplaatst door: MacMiep
Oh: nog even een tip. Het blad Fiets heeft hun 'Onderhoud & Reparatiegids' in de aanbieding. 7,95 inclusief verzendkosten. 2017 model, dus er zal binnenkort wel een nieuwe komen.
Als je van sleutelen houdt - ik wel - dan kun je veel geld besparen. Zelf doen is leuker en graties. Ik hoor dat veel jeugd zelf geen bandje meer kan lappen...

https://www.fiets.nl/product/fiets-onderhoud-en-reparatie-special-2017-normaal/

Nog even wat. Mijn ouders zijn fanatieke elektrieke fietsers. Vorig jaar nieuwe Gazelles. Dit keer voor het eerst met een Shimano motor in plaats van een Bosch. Scheelde een slok op een borrel.
Lang verhaal kort: die beviel niet. Dus na een paar weken nieuwe fietsen besteld. Nou dat lukte niet; door de crisis niet meer te krijgen.
En dit jaar... mag de dorpsfietsenmaker ineens geen Gazelles meer verkopen! Gazelle doet alleen nog grote zaken.

Het gaat ze blijkbaar te goed....  :angry:
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels en Duits!
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 17:49    reactie #12
geplaatst door: MacFrankie
Als het even kan (qua weer, het moet droog zijn) fiets ik. Dagelijks een uur ofzo. Op een degelijke Sparta "naar je werk fiets" fiets met 7 versnellingen. Al zeker een decennium oud, af en toe een beurt (als er banden moeten worden vervangen) en verder nooit problemen. O ja, hij rammelt als een gek, maar dan hoort men mij ten minste aankomen.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 19:54    reactie #13
geplaatst door: Jurriaan
schoenhoesjes.jpgWordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?


Toen ik bij de kassa kwam kreeg ik een halve hartverlamming: 

kosten.jpgWordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?

Specialized vind ik over de top duur, je betaald voor de S op kleding of fiets.
SE2 iOS 14 | Air2 iPadOS 15 beta | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380 | Logitech Folio
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 20:02    reactie #14
geplaatst door: MacMiep
Klopt. Had ook liever merkloos gehad. Was niet anders meer... En ik koop dit soort dingetjes liever niet online maar neem mijn schoen mee om te passen.

Ja hoor. Ik weer. Vergeet de 19 te bestellen....  :boring:

kransje.jpgWordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
Bewerkt: 1 mei 2021 - 22:38 door MacMiep
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels en Duits!
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 20:14    reactie #15
geplaatst door: trabant
Het is dan ook eigenlijk een vermomde 'transportfiets'.
Maar ze moesten toch een leuk naampje aan het ding geven?

Anyway... zelden zo'n probleemloze fiets gehad.
Die 149 euro was wel besteed. :happy:
Maar dit was niet die ene die in een Panda mee moest?
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 20:37    reactie #16
geplaatst door: JPZ
Ik heb een degelijke Sparta herenfiets met 3 versnellingen, waarmee ik boodschappen doe, nog van mijn vader geweest, een erfstuk dus.
Daarnaast een simpele MTB van Decathlon waar ik voor mijn lol op fiets, uitsluitend met mooi weer en als ik zin heb, ritjes van een kilometer of tien,twintig.

300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 22:26    reactie #17
geplaatst door: Mac OS X
ja samen met mijn papa op Hase-Pino fiets van november 2020 in huis  :cool: :thumbs-up:

mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.7  2016
old Apple computers never dies
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 22:32    reactie #18
geplaatst door: MacMiep
Wauw zo een heb ik nog niet eerder gezien!
Elektriek zie ik. Poehee. Zal wel een lieve duit gekost hebben.  :reading:
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels en Duits!
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 22:37    reactie #19
geplaatst door: Mac OS X
@MacMiep je ziet  Hase-Pino niet veel op op straat en het heel veel gekost   :reading:
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.7  2016
old Apple computers never dies
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 22:40    reactie #20
geplaatst door: MacMiep
Ik vond net al een dealer... je hebt de poeplap inderdaad flink moeten trekken...  :happy:
Hoe lang heb je er op moeten wachten?
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels en Duits!
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 22:40    reactie #21
geplaatst door: Mac OS X
@MacMiep  voor wat meer info en uitleg over de Hase-Pino

mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.7  2016
old Apple computers never dies
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
1 mei 2021 - 22:42    reactie #22
geplaatst door: Mac OS X
@MacMiep maart besteld dus lang wachten
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.7  2016
old Apple computers never dies
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
2 mei 2021 - 19:11    reactie #23
geplaatst door: Sypie
Telt motorfietsen ook? Hier een Honda ST1300 achter huis staan die ik regelmatig uit laat.
Wordt er nog gefietst door mijn mede-Freakers?
2 mei 2021 - 19:16    reactie #24
geplaatst door: MacMiep
Eeh nee, want als me weer eentje voorbij scheurt met 100+ op een B-weg denk ik altijd: "Ga toch fietsen!!!"
Stuk stiller en milieuvriendelijker.   :tounge:
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels en Duits!