Echter, de trucs die je hier noemt zou ik NIET uitvoeren.
De meeste ISP's hebben een goede DNS. Google's DNS is ook goed, maar... het is van Google! Elke ("gewone"/torrent/porno/nzb/...) site die je bezoekt staat dan voor altijd bij Google vastgelegd, ook al heb je er niet met Google naar gezocht, en staan er geen Google Ads op de pagina.
Je zou OpenDNS kunnen gebruiken. Hier staat een leuk stukje DNS-achtergrondinfo.
XS4all is een goede provider. Gebruik hun defaults, ga daar niet mee rommelen!
SMTP is de server voor het verzenden van mail. Als je in je inbox bijlagen mist, dan heeft de SMTP server van jou daar geen invloed op gehad. Als je ontvangers mails missen, dan kan het wel door "jouw" SMTP server komen.
@baconGmail doet niks bijzonders met bijlagen, anders dan dat ze grotere bijlagen toestaan. Meestal zijn bijlagen beperkt tot 5 of 10 MB, Gmail gaat tot 25 MB. Doordat de bestanden in 7 bits (plain text) codering (UUEncode) worden ingepakt, worden sterk gecomprimeerde bestanden (zoals JPEG) in een bijlage zo'n 12% groter.
@wimmoesHet lijkt me slimmer om de oorzaak van het niet overkomen van bestanden te zoeken dan trucs te gebruiken. Om de oorzaak te achterhalen, moet ik wat dingen weten.
Wat verstuur je precies (type document)? Hoe groot zijn deze bestanden? Wat is jouw mailprovider? Welke mailprovider gebruikt je ontvanger?
wimmoes om 22:21, 26-02-2017Nee ik wil gewoon een klein bestandje naar iemand toe kunnen sturen zonder achteraf te horen dat de bijlage ontbrak. Vaak moet ik nu zipjes van enkele kb's via WeTransfer verzenden.
"tum 27 februari 2016 Onze Ref. 5F/19110/14 Uw Ref. 18G/612/14
Uw huidige betaalpas verloopt binnenkort
Geachte klant,
Als klant van Rabobank is het noodzakelijk om zich bewust te zijn van alle veranderingen omtrent onzediensten en producten. Wij houden u hierbij op de hoogte van onze nieuwe betaalpas waarbij u gebruik maakt van onze laatste ontwikkelingen.
De nieuwe betaalpas maakt gebruik van de laatste NFC-technologie en is in zijn geheel ontwikkeld om fraude te voorkomen. In verband met veiligheidsredenen verplicht Rabobank al haar klanten om de nieuwe betaalpaste gaan gebruiken.
Indien u de nieuwe betaalpas voor 2 maart 2017 nog niet heeft aangevraagd betekent het dat u geengebruik meer kunt maken van uw internetbankieren en overige betaaldiensten.
Direct aanvragen en instructies voor configuratie
Om uw nieuwe betaalpas in ontvangst te kunnen nemen dient u eerst de onderstaande instructies te volgen.U dient via de onderstaande link de aanvraag voltooien. Het invullen van het formulier duurt ongeveer 5 minuten. U ontvangt uw nieuwe betaalpas binnen 4 werkdagen. Na 2 maart 2017 bedragen de kosten voor de nieuwe betaalpas 22,95. Dit bedrag wordt automatisch van uw rekening afgeschreven.
Klik hier om de vernieuwde betaalpas kosteloos aan te vragen
Bij voorbaat dank voor uw medewerking.
Met vriendelijke groet,
Karel HeremansRabobankAfdeling Security"
MacMiep om 13:50, 27-02-2017Hoe zou ik beschermd kunnen worden tegen dit (buiten mijn gezond verstand om):
Banken hebben hier ook een schone taak. Als er opeens veel transacties met bepaalde kenmerken naar één rekeningnummer plaatsvinden, dan moet dit herkend worden.
Maar het belangrijkste wapen in de strijd tegen phishing is je gezonde verstand!
In dit geval moet je je verstand wel helemaal uit hebben gezet als je erin bent getrapt. Open deur 1 staat hier:
MacMiep om 13:50, 27-02-2017Uw Ref. 18G/612/14
Open deur nummer 2 volgt niet veel later:
MacMiep om 13:50, 27-02-2017Uw huidige betaalpas verloopt binnenkort
Whahahaaaa... ja dat dacht je maar. Toevallig hebben ze net afgesproken dat ze toch maar de IBAN nummers op naam gaan controleren, omdat het te vaak misgaat....Nu is het nog zo dat als ik geld overmaak, ik gewoon "Jan met de Korte Achternaam" kan invullen. En krijg het dan maar eens weer terug... meer dan vriendelijk vragen kun je niet doen, ook de bank kan alleen dat...
Het enige wat er tegen helpt is inderdaad gezond verstand. Laat dat nou bij een heleboel mensen ontbreken...
@os x 2: eensch!
(Bewerkt door MacMiep om 22:07, 27-02-2017)
Is dat niet wat kort door de bocht?
Er zijn groepen die we in analogie met het verkeer kunnen bestempelen als 'zwakke' internetgebruikers. Ik denk dan aan kinderen, jong volwassenen, senioren en hoogbejaarden.
Gevaren loeren overal, oplichters slapen nooit en in onze huidige tijd kun je niemand meer vertrouwen. Kinderen en veel ouderen hebben daar andere ideeën over en kunnen de valkuilen vaak niet juist inschatten.
Is het dan juist om tegen hen te zeggen dat ze maar hun gezonde verstand moeten gebruiken? Kunnen we niet beter helpen bij het inschatten of een mail echt of nep is?
Een lijst van kenmerken vermelden zoals spelfouten, geen gepersonaliseerde aanhef of zoals Paul hierboven aangeeft , mails met links waar je op moet klikken, zo'n lijst zal meer mensen beschermen dan een dooddoener als 'gezond verstand' gebruiken.
Just my 2 cents
Maar leven we tegenwoordig niet in een land waar zelfredzaamheid, zelf nadenken annex gezond verstand wordt ontmoedigd door overal de spreekwoordelijke rubberen tegels neer te leggen? Zelf letten op het weerbericht is veranderd in codes geel rood en paars. Er valt 1 dode en Staatsbosbeheer trekt de stekker uit particulier hout zagen in het bos. Hout zagen met een kettingzaag is nu eenmaal een beetje gevaarlijk. Enkelen die protesteren worden groter gemaakt dan de werkelijkheid en ineens moet iedereen zich aanpassen. Grote paniek als er een dagje geen water is. Hamsteren op flessen, even een paar op voorraad hebben voor noodgevallen is onbekend.
Het leven is nu eenmaal risicovol en niet alle ellende is af te vangen en niet iedereen is het eens over dingen. Dat is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven. En als je dan ook nog je gezond verstand achterwege laat... ja dan heb je gewoon pech!
(Bewerkt door MacMiep om 16:11, 28-02-2017)
macqintosh om 12:38, 28-02-2017@benjigriffioenHet is juist deze groep die je aanhaalt waar de virusscan-leverranciers op azen. De groep die hun "gezond verstand" gebruiken en meer kennis hebben van de gevaren van internet, hebben die pakketten niet nodig.En juist "de zwakke internetgebruikers" hebben dan een vals gevoel van veiligheid omdat ze zo'n antiviruspakket hebben geinstalleerd.
Het is juist deze groep die je aanhaalt waar de virusscan-leverranciers op azen. De groep die hun "gezond verstand" gebruiken en meer kennis hebben van de gevaren van internet, hebben die pakketten niet nodig.
En juist "de zwakke internetgebruikers" hebben dan een vals gevoel van veiligheid omdat ze zo'n antiviruspakket hebben geinstalleerd.
Ik heb er wat op gevonden de laatste maanden. Ik zeg hen wanneer ze iets verdachts menen te zien dit naar mij door te sturen.Zo kreeg ik vorige week dit doorgestuurd van één van hen:
"Van: Belgium Gmail <boersepoortvzw@gmail.com>Onderwerp: Probleem met uw twee inkomend berichtDatum: 24 februari 2017 15:35:47 CETAan: undisclosed-recipients:;Geachte Gebruiker,Uw twee inkomende mails werden opgeslagen in afwachting van de status als gevolg van de recente upgrade aan onze database, om te ontvangen de boodschaphttp://Aanmelden om uw identiteit te verifiëren.Groet,Google @2017."
Geachte Gebruiker,
Uw twee inkomende mails werden opgeslagen in afwachting van de status als gevolg van de recente upgrade aan onze database, om te ontvangen de boodschaphttp://Aanmelden om uw identiteit te verifiëren.
Groet,Google @2017.
Ik zie direct dat dit fake is natuurlijk, mijn half dozijn senioren en dummies tussen 40 en 50 jaar zagen dat lang doorgaans niet. Stilaan beginnen ze het nu toch te zien, anders zouden ze mij deze email niet sturen.
Zo kan zo'n lijstje op het nog te komen nieuwe forum een sticky worden zodat alen met een 'gezond verstand' daar naar kunnen verwijzen.
Zie mijn eerdere voorzetje:
- emails moeten gepersonaliseerd zijn- geen spelfouten bevatten- geen links waarop je moet klikken
en verder?
Ik klik er al maandenlang dageluijks op, op die links, laat dan wat gegevens achter, waaronder mijn bankgegevens om het geld naar over te kunnen maken, en wacht af.
Helaas heb ik nog niks mogen ontvangen. En heel vreemd, ik heb wat afschrijvingen naar buitenlandse rekeningen die ik niet kan verklaren.
Gewoon blijven wachten, dat shoptegoed komt vanzelf binnen!
geblokkeerd
Laten we wat constructiever zijn en in dit draadje verder nadenken over een lijstje met kenmerken van 'foute' mails in plaats van over 'gezond verstand' te zemelen.
Kenmerk nummer 1:Lijkt een aanbieding te mooi om waar te zijn, dan is het ook te mooi om waar te zijn, en is het phishing/spam!
Kenmerk nummer 2:Wordt er in een mail gevraagd om gegevens (inlog, bank (ook opnieuw activeren), persoonlijk, ...), dan is het phishing/spam!
Kenmerk nummer 3:Word je gedwongen om een programma te installeren, dan is het malware.
Hier is over te discussieren, b.v. jouw kenmerk nummer 1.Om te kunnen beoordelen of een aanbieding te mooi is om waar te zijn moet je goede kennis hebben over de waarde van wat er wordt aangeboden en dat is juist vaak niet zo.
Overigens krijg ik bij de factuurmail van Bol.com een keurige link naar hun betaalpagina...
Regeltjes van MF volgen: prima. Zelf eens achter de oren krabben en nadenken van "klopt dit eigenlijk wel?": beter!
Kenmerk nummer 5:Krijg je een factuur van een bestelling die je niet hebt geplaatst, dan is het phishing/spam!
...