geplaatst door: RudyE
Beste mede-Maccers,

Op mijn iMac 5k 27 inch, late 2015 met Mojave 10.14.6 heb ik een jaar of wat geleden “iets” geïnstalleerd wat mij toen wel handig leek: als ik een extern volume, een HD of USB-stick, aansluit, opent meteen een Findervenster met de inhoud. Wow, heel practisch.
Maar wacht - als TimeMachine mijn externe backupschijf start, mount hij een volume die dan als Findervenster verschijnt. Ieder uur. En ook een ‘recovery’venster popt zo nu en dan op. Terwijl ik net een film aan het kijken ben, of een moeilijke beeldbewerking uitvoer.
Vreselijk, weg dus met dat “iets”.
Maar ik kan nergens meer terugvinden hoe ik dat “iets” destijds heb geïnstalleerd.
Ik kan het me ook niet herinneren. De Terminalgeschiedenis bekeken, natuurlijk uitgebreid gegoogeld, Activiteitenweergave doorgespit, de opstartapps in Gebruikers en groepen gecontroleerd, Mojave geherinstalleerd. Niets heeft geholpen.
De Flix-test was wel positief: een andere gebruiker heeft er geen last van, kennelijk heb ik dat  iets alleen voor één gebruiker geïnstalleerd.
Weet iemand raad? Heeft een van jullie dat ook al eens geprobeerd?

Een ‘wanhopige’ Rudy.
geplaatst door: nnsa
Waarom laat je je Timemachine backupschijf niet gewoon permanent gemount ? Dan ben je er toch af ?

Verder zou ik me afvragen, of dit wel door een app-je wordt veroorzaakt, of door een Terminal commando, of Automator actie ?

Voor ons wordt dit zoeken naar een spelt in een hooiberg…, tenzij iemand zo’n handigheidje herkent.
geplaatst door: MacCees
Komt de beschrijving in onderstaande link je bekend voor?
Hier wordt ook een mogelijke oplossing vermeld.
https://nl.moyens.net/mac-os/hoe-finder-automatisch-te-openen-op-schijf-mount-op-macos/
Succes
geplaatst door: RudyE
@nnsa: de Timemachineschijf is permanent gemount. Om een of andere reden wordt er toch een venster geopend, zodra timemachine in actie komt.Je blijkt in de buurt te komen met je idee over een Automator-actie.....

@MacCees: HEBBES!!! Dat was 'm, een mapactie! Kwestie van een vinkje uitzetten en het probleem is voorbij.
Daar was ik dus niet opgekomen. Ontzettend bedankt voor de tip en bedankt iedereen die meehielp die 'speld' van nnsa te helpen zoeken.