geplaatst door: Abby
Hallo MacFreakers! Ik wist niet goed waar de vraag te stellen, bij de Mac of iPhne afdeling, maar aangezien het op mijn Mac niet goed lijkt te gaan zet ik 'm maar in de Mac afdeling.

Probleem: sinds iOS 16.02 kan ik geen foto's en video's meer importeren naar mijn iMac (MBP 15" 2017 MacOS Mojave);
Mijn iPhone 11 Pro is met USB kabeltje aangeloten op mijn MBP, in Foto's zie ik onder apparaten mijn iPhone, alleen nadat ik de foto/video's geselecteerd heb en op importeren klik krijg ik de volgende melding(en):

Citaat
IMG_8985.MOV (IMG_8958.MOV) De bewerking kan niet worden voltooid. (com.appple.ImageCaptureCore fout -9956)
Citaat
IMG_8982.HEIC (IMG_8952.HEIC) De bewerking kan niet worden voltooid. (com.appple.ImageCaptureCore fout -9956)
Volgens de enorm hulpvaardige (NOT) helpdesk van Apple heb ik 2 opties:
- mijn MBP upgraden (want doordat de beide besturingsystemen zoveel van elkaar verwijderd zijn zou dat fouten opleveren)
- iCloud foto's activeren

Maar dat wil ik beiden niet.
MBP kan ik niet upgraden vanwege een programma dat ik nodig heb en niet werkt met MacOS versie hoger dan Mojave; voor iCloud Foto's zou ik het duurste iCoud abonnement moeten aanschaffen vanwege de grootte van mijn fotobibliotheek, dus die optie sla ik liever ook over.

Dus nu is mijn hoop gericht op de MacFreakers, hebben jullie nog ideeen hoe video's van mijn iPhone naar mijn MBP te krijgen? En het liefst dat ze uiteindelijk toch in de fotobibliotheek belanden. De foto's hoef ik eigenlijk niet te importeren, dat gebeurd al via Fotostream. Maar heb ik even uitgeprobeerd of dat dezelfde foutmelding zou geven.
geplaatst door: Flix
In de titel heb je het over foto's en video's, maar ik begrijp dat foto's importeren geen probleem oplevert via Fotostream?

Kijk dit recente draadje eens door; daar staan misschien ook voor jou bruikbare oplossingen bij. O.a. het gebruik van AirDrop: https://www.macfreak.nl/macos-en-osx/foto-s-exporteren-van-iphone-naar-mac-imagecapturefout-9937/
geplaatst door: Abby
Dank voor je reactie Flix! En ja, dat klopt, de foto's worden inderdaad geimporteerd via Fotostream, alleen via het kabeltje krijg ik dus een foutmelding bij foto's import, maar dat was meer om te kijken of dat via die weg ook problemen zou geven of dat het alleen video's betrof.

Ik heb Fotolader nog uitgeprobeerd (tip in de link) maar daarbij kreeg ik dezelfde fout melding. Ik had alleen beter meteen Airdrop kunnen uitproberen, want dat werkt super! Vanuit mijn downloadmap kon ik het bestand zo in Foto's slepen, dus met een kleine omweg is dit probleem heel snel getackeld!

Voortaan beter eerst aan MacFreakers vragen dan aan de Apple Helpdesk ;-)

Dank je wel voor je tip Flix! :thumbs-up:
geplaatst door: GeorgeM
Fotolader is in het Engels 'Image Capture', en dus niet verbazend dat dat niet werkte (in je foutmeldingen komt ook Image Capture voor).

De 'oplossingen' van Apple Support lijken aan te geven dat de kwaliteit daarvan ook niet vooruit aan het gaan is... :(

Voortaan beter eerst aan MacFreakers vragen dan aan de Apple Helpdesk ;-)
Dat is al jaren zo!   :smile:
geplaatst door: Abby
De 'oplossingen' van Apple Support lijken aan te geven dat de kwaliteit daarvan ook niet vooruit aan het gaan is... :(

Ook al ben ik super blij met MacFreak :thumbs-up: :worship:, toch wel even iets ter verdediging van de Apple Support, ik denk dat je pech kunt hebben met welke medewerker je te spreken krijgt, ik heb ook echt wel eens meer dan een half uur aan de telefoon gehangen en werd dan later door seniors teruggebeld bij een probleem. Deze medewerker was die dag blijkbaar wat minder gemotiveerd om probleemoplossend bezig te zijn zullen we maar zeggen... Hij hoorde "Mojave" = oud en bleef daar in hangen.

Ook wel bijzonder, normaal krijg je na zo'n gesprek altijd een mail voor beoordeling van het gesprek, die heb ik dit keer niet ontvangen...
geplaatst door: Jeroendv
Kleine bump van dit oude draadje. @Abby heb je inmiddels een oplossing gevonden voor het overzetten met een kabeltje? Ik lijk nu ook tegen een probleem aan te lopen met kabel.
macOS Sonoma 14.4.1 en iPhone iOS 17.4.1
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/