Foto's shared album - foto's laden niet
10 januari 2022 - 10:15   
geplaatst door: dennisje182
Hi! Ik heb 1 probleem en 1 vraag mbt shared albums in Foto's;

Probleem: Ik heb een gedeelde album aangemaakt op mijn iPhone (iOS 15.2) en gedeeld met mijn vriendinnetje (ook iOS). Hier hebben we tijdens onze vakantie al onze fotootjes (zo'n 1000 stuks) in gedumpt, maar nu wil ik ze op mijn Mac (OSX 10.11.6, een oudje) inladen, maar worden niet meer dan 52 items geladen......Ik heb al icloud fotodeling aan en uit gezet, maar dit lijkt niet te helpen...
Iemand die nog andere oplossingen weet?

Vraag: Ik wil alle foto's in dit shared album ook in mijn eigen library hebben om te bewerken en uit te zoeken. De foto's die ik zelf gemaakt heb staan daar natuurlijk wel al in, maar de foto's van mijn vriendin niet. Hoe kan ik nou enkel de foto's die ik niet in mijn eigen library uit de shared folder filteren? Als ik het hele shared album download, staan mijn eigen foto's dubbel in mijn library :(
Foto's shared album - foto's laden niet
10 januari 2022 - 10:32    reactie #1
geplaatst door: boiing
Over het probleem denk ik nog even na, over de vraag heb ik wel een tip: makkelijker is om de telefoon van je vriendin even aan je Mac te hangen en haar foto's te importeren. Dan zitten ze in je eigen bibliotheek, zónder dubbele en in de originele resolutie. Een foto in een gedeeld album is namelijk max 2048 pixels aan de lange zijde.
Foto's shared album - foto's laden niet
10 januari 2022 - 10:42    reactie #2
geplaatst door: boiing
Over het probleem: het lijkt er niet op met 1000 foto's maar misschien zit je toch aan de (dagelijkse) limiet als het uploaden naar elkaars telefoon en naar de Mac kort achter elkaar is gebeurd?

https://support.apple.com/nl-nl/HT202299

Sowieso willen dit soort dingen wel eens een tijdje duren. Geen dagen uiteraard, maar wellicht komt het vanzelf goed.
Foto's shared album - foto's laden niet
10 januari 2022 - 10:58    reactie #3
geplaatst door: boiing
Ik heb al icloud fotodeling aan en uit gezet, maar dit lijkt niet te helpen...
En nog even dit: deze functie moet wel aan staan volgens mij? iCloud-fotobibliotheek niet maar onder het vinkje 'iCloud-fotodeling' staat '...of een abonnement nemen op albums van anderen'.

Schermafbeelding 2022-01-10 om 10.57.04.pngFoto's shared album - foto's laden niet
Foto's shared album - foto's laden niet
12 januari 2022 - 10:23    reactie #4
geplaatst door: dennisje182
Hi,

Thanks voor je snelle reactie en meedenken!
Het vinkje iCloud-deling staat aan, heb deze ook een keer uitgezet, gereboot en weer aangezet.
De foto's zijn in de loop van de tijd (over een maand tijd) geupload naar het gedeelde album, dus niet allemaal in 1 keer.

Ondertussen zijn er sinds eergisteren 4 filmpjes (random) bijgekomen op mijn mac maar sinds daarna niks meer.....het leek heul eventjes werken, maar geheel random (dus niet eerst de eerste foto's ofzo)

Valt me een beetje tegen van Apple dat dit zo slecht werkt.....
Foto's shared album - foto's laden niet
12 januari 2022 - 22:21    reactie #5
geplaatst door: boiing
Ja, je zou beter verwachten. Wel gek dat er toch iets lijkt te gebeuren. Waren die filmpjes heel groot? Dat zijn ze al gauw met die nieuwe iPhones. En staat die Mac wel continu aan, niet in standby, en met een stabiele internetverbinding?
Foto's shared album - foto's laden niet
13 januari 2022 - 11:23    reactie #6
geplaatst door: dennisje182
Ik heb het hele Shared album los opgeslagen in een folder m'n iCloud en het volgende valt me op van de foto's / filmpjes die wel verschijnen in Foto's:

- Alle filmpjes in format MPEG-4 Format komen over (filmpjes door zowel mij als mijn vriendin gemaakt).
- Foto's in format JPEG komen over. Dit zijn foto's die m'n vriendin met mij via Whatsapp heeft gedeeld.
- Een .PNG (screenshot) komt over.

Wat me vooral opvalt dat alles met format .HEIC niet overkomt naar Foto's. Zou dit kunnen komen doordat ik een vrij oude versie van Foto's / Mac OS heb? (Foto's versie 1.5, OSX 10.11.6) en deze versie niet met HEIC overweg kan?
Foto's shared album - foto's laden niet
13 januari 2022 - 20:43    reactie #7
geplaatst door: boiing
Wat goed dat je verder gezocht hebt :thumbs-up:. Ik had dat namelijk willen noemen, dat het misschien met het HEIC formaat te maken had. Inderdaad omdat het over nieuwer iPhones gaat en een hele oude macOS versie. Maar ik dacht - waarschijnlijk verkeerd - dat iCloud fotodeling het formaat zou aanpassen naar JPG bij het delen, ook omdat niet originele resolutie wordt gedeeld maar een kleinere versie én omdat oude macOS versies ondersteund worden voor fotodeling.

Blijkbaar niet dus en dat is jammer, want dit zal vrijwel zeker de oorzaak zijn. Pas vanaf macOS High Sierra kwam er HEIC support. Er zijn trouwens wel meer 'dingetjes' op dit vlak dus ik heb al tijden mijn iPhone camera instelling op 'meest compatible' staan zodat er altijd JPG's uit komen.

Oplossing is dus die instelling bij beiden aanpassen voor de toekomst als je wil dat dit voortaan wel lukt. Om het met de huidige foto's op te lossen zou je ze dan moeten omzetten naar JPG. Dat gaat het makkelijkst op een Mac met een nieuwere macOS versie. Als je die niet hebt moet het op jullie iPhones gebeuren, bijvoorbeeld op deze manier.