Hoi,

Mede dankzij een debiteur die zijn rekening niet kon betalen sinds enige dagen (weer) in het bezit van een Apple, een Mac Mini model 2018.

Hoewel Big Sur als operating system er technisch op kan draaien, heb ik redelijk wat (oudere) software die ik zou willen gebruiken (audio, video) om de oude hobby weer eens op te pakken. Niet alles kan opgewaardeerd worden (driver ondersteuning-issues) en gelet op het feit dat ik het een vervlogen hobby is die ik mogelijk weer eens ga oppakken ga ik niet voor duizenden euro's updates lopen kopen.

macOS Catalina it is dus.

Maar daarbij is me wel wat opgevallen. Ik heb van vele toepassingen de thuis-versie en een professionele versie (iMovie bijvoorbeeld en Final Cut Pro), zo ook met de muziek-reeks. Maar daar is iets geks.

Als ik namelijk Garageband wil installeren dan krijg ik doodleuk een beperking te zien dat ik over ten minste macOS 11 moet beschikken (Big Sur) om deze te mogen installeren. Dit was al enige tijd zo, kan me herinneren dat ik iets online las bij de oosterburen dat dit een fout zou zijn. Maar enige weken later is dit nog steeds zo en vraag me oprecht af of we iOS achtige praktijken gaan krijgen dat je al binnen 1 OS revisie (Catalina -> Big Sur) gedwongen wordt om op het laatste OS te gaan zitten.

Pages werkt, Final Cut Pro werkt, zelfs de oudere Ableton versies werken nog met letterlijk een kleine 21 gigabyte aan andere software. En het werkt allemaal vrij goed met hier en daar een kleine quirk. Maar Garageband (of all things) weigert geïnstalleerd te worden.

Iemand een tip? Had graag de kinderen ook willen laten rommelen met muziek, en daar is GaragebeBand prima geschikt voor. Een beetje jammer dit.

Iemand een tip: graag.

Groet,

Doctor :apple:
geplaatst door: doctor_apple
antw: GarageBand 10.4.2 installatie op Catalina?
reactie #1 geplaatst: gisteren 11:11
Klik in de App Store linksonder op je naam, zoek Garageband bij je aankopen, klik op het download symbool en je zult deze melding krijgen. Klik 'download' en klaar:

Screenshot 2021-01-14 at 11.10.45.jpgGarageBand 10.4.2 installatie op Catalina?
geplaatst door: boiing
antw: GarageBand 10.4.2 installatie op Catalina?
reactie #2 geplaatst: gisteren 11:19
@ boiing : bedankt!

Maar ergens toch wel een wrang gevoel dat er nu al software door nota bene Apple wordt uitgebracht waarvan men zegt: "Big Sur" en anders niet  :angry:.

Ik bedoel, Big Sir is net uit, met een !@$ aan veranderingen (onder de motorkap) en er zijn genoeg use-cases waarbij upgraden niet direct mogelijk is. Vind het ietwat raar, als het macOS High Sierra zou betreffen of ouder, goed. Zou nog iets voor te zeggen zijn. Maar [ Current Release  - 1 ] nu al als unsupported aan te merken voor toch een redelijk sleutel-app voor het thuisgebruik vind ik wat wrang.

Maar goed, in ieder geval kan ik weer wat doen hier  :thumbs-up:
geplaatst door: doctor_apple
antw: GarageBand 10.4.2 installatie op Catalina?
reactie #3 geplaatst: gisteren 11:26
Tsja.. Ook in het verleden (iMovie en oudere macOS versies bijvoorbeeld) is dit gebeurd. Niks aan te doen. Dit mechanisme om de laatste compatible versie te downloaden bestaat trouwens al heel lang (ook voor niet-Apple software). Graag gedaan :wink:.
geplaatst door: boiing