Onlangs heb ik het wachtwoord van mijn iMac (2008 met El Capitan) gewijzigd. Ik krijg nu steeds de melding dat ik de iCloud drive moet bijwerken. Als ik daarop via Systeemvoorkeuren inlog gebeurt er naar mijn idee eigenlijk niets. Als ik dan uit wil loggen krijg ik verschillende meldingen oa dat Documenten uit de iClouddrive worden verwijderd van mijn Mac, Foto's die niet zijn bijgewerkt worden verwijderd, Contacten worden verwijderd etc.

Ik heb de iMac al uit en aan gezet, maar er blijft steeds dezelfde melding komen.
Wat moet ik daarmee?

Ik heb een backupschijf, maar op de backups van voor de wachtwoordwijziging zit iets van malware in. Deze malware had te maken met bestandjes die waren achtergebleven van Citrix, dat ik tot 2,5 jaar geleden gebruikte toen ik nog werkte. Die bestandjes heb ik na lang zoeken gevonden in de systeembibliotheek en verwijderd, dus ik ben huiverig om een oude backup terug te zetten. Eea was ook de reden dat ik mijn wachtwoord heb gewijzigd.
geplaatst door: tkooman
LCII - Performa - iMac-B rev - iMacG3 - iMac2008 -MacBookPro2018
antw: iCloud blijft vragen om bijwerken na wijzigen wachtwoord iMac
reactie #1 geplaatst: 22 maart 2020 - 11:50
Dit soort dingen is inderdaad altijd een heel gedoe. Alleen geduld en volharding kunnen je hierbij helpen.

Log uit uit iCloud. De meldingen dat je van alles kwijt raakt kun je negeren omdat alle dingen nog in de iCloud bewaard zullen blijven en nadat alles weer correct werkt gewoon weer wordt binnengeladen.

Volg alle aanwijzingen op; vink Zoek mijn Mac en alle andere vakjes in systeemvoorkeuren -> iCloud uit. Log dan uit uit iCloud en herstart dan je computer.
Dan weer inloggen in iCloud en alle opties die je wilt gebruiken weer aanvinken in systeemvoorkeuren. Mogelijk moet je meerdere malen je AppleID en wachtwoord invoeren. Wanneer je 2 traps verificatie hebt aangezet zul je ook telkens weer de verificatiecode moeten invoeren. Heb geduld wanneer er ogenschijnlijk niets gebeurt bij inloggen of uitloggen; dit kan namelijk enkele minuten duren.

Wanneer dit op je computer uiteindelijk in orde is kun je al je andere Apple devices nalopen want die zullen dan ook wel weer wat te melden hebben waarbij je andermaal je (nieuwe wachtwoord) moet invullen.

Het is een heel gedoe maar mijn ervaring is dat dit goed komt nadat je al deze stappen gevolgd hebt.
Laatst bewerkt op: 22 maart 2020 - 16:02 door peerzwart
geplaatst door: peerzwart
antw: iCloud blijft vragen om bijwerken na wijzigen wachtwoord iMac
reactie #2 geplaatst: 22 maart 2020 - 11:54
@peerzwart, ik heb deze allemaal gedaan echter lukt het me niet om mijn sleutelhanger terug aan te zetten op mijn iPhone 8. Wat een miserie is dat sinds ik recentelijk ben overgeschakeld naar Catalina. Ook mijn skype geblokkeerd op mijn Mbp wat zorgt toch voor enkele kopzorgen. Ik zoek dus verder naar een oplossing zodat ik zowel op mijn Mbp en mijn iPhone 8 de sleutelhanger functie kan gebruiken. Tips zijn dus welkom.
Bijkomend is dat ik de Twee-factor-authenificatie niet krijg ingeschakeld op mijn apparaten. Dus via de apple website alle stappen gevolgd maar blijkt dat ik deze niet kan aanvinken omdat het er gewoon niet bij staat?
Laatst bewerkt op: 23 maart 2020 - 12:20 door chrismacjazz
geplaatst door: chrismacjazz
macOS Catalina op MacBook Pro 15 inch 2012  😊15 Inch 2.2 Ghz 8 GB; 1 Tb SSD./ Apple Aiport Express 802.11n /Apple TV3/4  2x iPhone 5S/2x iPhone SE/
1 Ihpone 8 /Ipad4
antw: iCloud blijft vragen om bijwerken na wijzigen wachtwoord iMac
reactie #3 geplaatst: 25 maart 2020 - 10:03
Heb je aanwijzingen opgevolgd en het lijkt nu in orde te zijn.
Alleen staat nu in de iClouddrive bij Foto's een streepje ipv een vinkje. Als ik naar de opties kijk krijg ik een melding voor verhoging van mijn iCloudabonnement.
Ik bewaar de originele foto's op mijn iMac, dus foto's die ik met mn iPhone maak komen dan automatisch daarop terecht (toto nu toe). Dat heb ik ingesteld bij de voorkeuren in Foto's en wil ik zo houden.
Is dat streepje in de iCloudvoorkeuren dan juist?
geplaatst door: tkooman
LCII - Performa - iMac-B rev - iMacG3 - iMac2008 -MacBookPro2018
antw: iCloud blijft vragen om bijwerken na wijzigen wachtwoord iMac
reactie #4 geplaatst: 25 maart 2020 - 10:30
Het minnetje betekent dat je minstens één van de opties achter foto's aan hebt staan. Wanneer je deze opties uitzet zal het minnetje weg zijn.
geplaatst door: peerzwart
antw: iCloud blijft vragen om bijwerken na wijzigen wachtwoord iMac
reactie #5 geplaatst: 1 april 2020 - 14:39
@Peerzwart; Ik heb bij de Foto's voorkeuren ingesteld dat de originele foto's op mn iMac moeten worden opgeslagen, dat wil ik zo houden, dus dan is het minnetje OK?

Verder is de vraag om bij te werken nu verdwenen, dus het probleem is opgelost!

geplaatst door: tkooman
LCII - Performa - iMac-B rev - iMacG3 - iMac2008 -MacBookPro2018