iCloud inloggen op useraccount wil niet
11 april 2015 - 21:21   
geplaatst door: BeautifulBlues
Ok, de titel is knullig denk ik, maar goed.

Ik heb een iCloud-account, mijn vrouw heeft er sinds gisteren ook eentje. Daarom hebben we nu gescheiden useraccounts, elk met ons eigen iCloud-account. Sinds ik het hare heb ingesteld, op haar useraccount, is er een probleem. Als ik inlog op mijn eigen useraccount, gaat mijn iCloud-account voor allerlei applicaties het iCloud-wachtwoord vragen. Als ik via Systeemvoorkeuren de iCloud check, blijkt dat ik daar een melding krijg:

"Voer uw wachtwoord in om iCloud te blijven gebruiken
Controleer uw Apple ID wachtwoord voor [mailadres]"

Als ik dan klik en mijn wachtwoord invoer, gebeurt er niets. Alles blijft hetzelfde, ik ben niet ingelogd. Als ik klik op "uitloggen" (het enige waarop ik kan klikken) krijg ik de melding dat ik pas kan uitloggen als ik alle iCloud-voorzieningen heb uitgeschakeld. Geen idee wat ze daarmee bedoelen. Ik heb de computer net aangezet en heb dus helemaal geen voorziening opgestart.

Vaagheid dus. Iemand een idee? Mijn vrouw heeft op haar account gewoon een keurig functionerende iCloud maar ik blijf nu met deze onzin zitten. Beetje zuur, want ik gebruik het nogal intensief. O en ik heb OSX Yosemite 10.10.3, mocht iemand dat handig vinden om te weten. ;)