Kan Foto's niet uploaden naar de iCloud
27 april 2024 - 20:17   
geplaatst door: MDW12
Ik wou mijn foto's van de oude iMac en iPhone ook op mijn nieuwe iMac en iPad beschikbaar maken via synchronisatie met de iCloud. Vreemd is dat er een aantal foto's van de ± 20.000 niet kunnen geüpload worden vanuit de oude iMac.
De synchronisatie tussen mijn nieuwe iMac, iPhone en iPad zijn perfect.
Mijn vraag is nou: waarom kan die oude iMac 363 items niet uploaden (Onderaan het scherm van Photos staat te lezen "Upload Failed for 363 items").

Op aangeven van  nnsa heb ik een aantal dingen nagekeken via onderstaande link, maar ik kom geen stap verder.
https://www.multcloud.com/tutorials/photos-missing-from-icloud-photo-library-1207.html#section-2

Op mijn oude iMac kan ik aan de linkerzijde van Photos "Unable to upload" selecteren. Daar krijg ik een overzicht van al die "moeilijke" foto's. Die zitten dus blijkbaar op die iMac, maar als ik naar die foto's ga zoeken met de Finder kan ik ze niet vinden.
Eerst dacht ik daarom dat de beeldjes die ik in het overzicht zag thumbnails waren, maar wanneer ik er op klikte kwamen de high resolution foto's wel degelijk tevoorschijn.
Wanneer ik zo een foto op mijn bureaublad sleep, krijg ik onderstaand window te zien.
Screenshot 2024-04-27 at 19.12.49.pngKan Foto's niet uploaden naar de iCloud

Wanneer ik met rechtermuisknop op de thumbnail klik, kan ik info selecteren en krijg ik een normaal info-window te zien met alle gegevens (naam/datum/grootte bestand).
Idem voor "Share Mail" waar er dan een boodschap verschijnt "Missing cpl resource required for CPL download"

Vreemd, en toch zie ik een volwaardige foto. Als ik er een screenshot van neem, is het niet te onderscheiden van het echte.

Via de link https://discussions.apple.com/thread/254283058?sortBy=best heb ik nu gevonden dat ik via "Export Unmodified original" zo een foto kan exporteren naar mijn desktop (in een map met de naam van plaats en opnamedatum). Die foto kan ik dan weer importeren in Photos.
Probleem opgelost dacht ik, ... maar die opnieuw geïmporteerde moeilijke foto verschijnt niet in mijn Library. Ze staat echter wel bij "Recents". Maar ja, die foto staat natuurlijk op de plaats van de metadata in de Library.
Dus recupereren kan, maar ik ga er wel een tijdje mee bezig zijn.

Wat wel merkwaardig is, is dat de meeste van die "moeilijke" foto's dikwijls deel uitmaakten van een reportage. Al die reportages zijn op dezelfde wijze in mijn iMac terechtgekomen, en daarvan zijn er dus enkele foto's die niet konden upgeload worden. Strange

Kan Foto's niet uploaden naar de iCloud
27 april 2024 - 20:53    reactie #1
geplaatst door: nnsa
Het lijkt erop dat er dus ‘wat’ aan de hand is met die foto’s. Heb je al eens geprobeerd om die bewuste foto’s om te zetten naar .png formaat ? En dan de foto’s nog eens importeren ?
Kan Foto's niet uploaden naar de iCloud
30 april 2024 - 13:45    reactie #2
geplaatst door: MDW12
Ja, ik heb iets indie aard gedaan. Een foto eerst via "Export Unmodified original" op mijn bureaublad gezet, er dan via een editor een kleine wijziging aan gemaakt, geëxporteerd al een jpg in een andere resolutie en dan terug geïmporteerd in Photos. Dat werkt.

Ik vraag me nog steeds af waarom ik die foto's die zich niet laten uploaden niet met de finder gevonden konden worden. Zijn ze opgeslagen als verborgen bestanden, hebben ze een andere benaming gekregen ,... ?

Afin, ik ben tevreden dat ik via een omweg die foto's terug kan herimporteren met dezelfde metadata waardoor ze automatisch de juiste plaats innemen in mijn library.