Mailinstellingen gewijzigd?
24 juni 2021 - 01:18   
geplaatst door: Mathy
Hallo MacFreaks

Op de iMac van m'n vader, een iMac van 2009 waar de laatste versie van MacOS op draait die er volgens Apple op kan draaien, ik meen El Capitan, hebben we 1 á 2 keer per jaar (grof geschat) het probleem dat ie de POP3 server van m'n provider (VIP Internet) niet kan vinden. En dat terwijl m'n vader blij is dat ie het ding kan bedienen.

Veel meer dan Mail en Safari gebruikt ie niet en aan de instellingen komt ie ook niet.  Op mijn 2012 met Catalina heb ik deze problemen niet.  Ik meen dat alle instellingen goed staan (heb net nogmaals gekeken), ze staan ook allemaal volgens mij zoals het volgens VIP moet.  Het account van m'n vader is ook niet geblokkeerd voor zover ik bij VIP kan zien.

Kan het zijn dat Apple ergens iets heeft aangepast?  Of zelfs om de zoveel tijd aanpast?  Da's namelijk een van de reacties die ik meestal krijg van VIP.

groetjes

Mathy

Mailinstellingen gewijzigd?
24 juni 2021 - 06:43    reactie #1
geplaatst door: boiing
Dat laatste lijkt me niet, aan El Capitan wordt al jaren niets meer veranderd of geüpdatet. Lastig om een oorzaak te vinden als het maar 1 of 2 keer per jaar gebeurt. Wat lost het dan op uiteindelijk, want blijkbaar werkt het op zeker moment weer?

Kan hij geen IMAP gebruiken? Dat levert wellicht geen problemen op.
Mailinstellingen gewijzigd?
24 juni 2021 - 06:46    reactie #2
geplaatst door: puk1980
Stay at 127.0.0.1, wear a 255.255.255.
Mailinstellingen gewijzigd?
24 juni 2021 - 11:31    reactie #3
geplaatst door: ScoobyDoo
Als het slechts 2x per jaar is... zou ik me er niet zo'n zorgen om maken. Het blijft een data-verbinding en die kan best een paar keer per jaar met de ogen knipperen. Er zit nog meer tussen... kan ook een firewall ergens in het traject / provider zijn die zich verslikt.
Mailinstellingen gewijzigd?
24 juni 2021 - 21:45    reactie #4
geplaatst door: Mathy
Het probleem lost zich helaas nooit vanzelf op.  En ook niet door van POP3 naar IMAP te gaan.
Mailinstellingen gewijzigd?
25 juni 2021 - 09:53    reactie #5
geplaatst door: boiing
Maar hoe lossen jullie het dan op? Dat kan relevant zijn om te weten. En is VIP iets specifieker dan alleen dat '.. Apple iets aanpast ..'?

Als het de rest van 't jaar prima werkt zal het niet aan de instellingen op de Mac liggen, en ook niet aan Apple of El Capitan lijkt me.
Mailinstellingen gewijzigd?
28 juni 2021 - 01:11    reactie #6
geplaatst door: Mathy
Hallo MacFreaks

Meestal blijkt er ergens een instelling aangepast te zijn.  VIP zegt dat zij niks aangepast hebben, maar dat geloof ik niet altijd.  Zo hadden ze de laatste keer de naam van de servers (mail en smtp) aangepast van mijn domeinnaam naar hun domeinnaam.

Vanavond heb ik, nadat ik me herinnerde dat ViP in hun wachtwoorden geen "-" accepteert, de webmail geprobeerd en die functioneert.  Daarna Thunderbird geïnstalleerd en ook dat functioneert.  Maar Thunderbird lijkt wel gemaakt door iemand die vroeger bij Microsoft gewerkt heeft.  Yikes!

Dus zodra ik erachter ben waarom Mail niet gewoon werkt op de 2009 iMac, die El Capitan draait, van m'n vader, gooi ik Thunderbird er weer af.

groetjes

Mathy


Mailinstellingen gewijzigd?
28 juni 2021 - 10:51    reactie #7
geplaatst door: nnsa
Zo maar even een idee: ik neem even aan dat het huidige account POP3 is, gezien de ouderdom van de Mac. Je zou kunnen proberen om een nieuw IMAP account aan te maken, waarbij je in de testfase het oude POP3 account laat staan. Wat is zelf soms heb (bij een heel oud account uit 1995) is dat Apple Mail plots zegt dat ik het wachtwoord moet invoeren. Doe ik dat, dan wordt het juiste wachtwoord niet geaccepteerd. Sluit ik Mail af (wat dan heel lang heeft open gestaan op de achtergrond) en start ik het daarna weer op zonder wachtwoorden in te voeren, dan werkt het weer X-tijd. Het is ook niet ondenkbaar dat de mail-provider af en toe een hikje heeft.