Gewoon de Photos bibliotheek bewaren ... Feitelijk is het bestand niets anders dan een mappenstructuur:
Photo Bibliotheek.photoslibrary tree -L 1
.
├── database
├── external
├── originals
├── private
├── resources
└── scopes
Feitelijk kun je handmatig, of middels een script zoeken op media-bestanden en deze uit deze mappenstructuur halen. Niets bijzonders, niets schadelijks, gewoon ... te doen ... Vanuit terminal en finder.
Wil je het iets netter doen, en durf je de onvolprezen Terminal te bedienen, er is een Open Source script te gebruiken welke onder macOS en Linux gewoon z'n ding doet ... Je photo's uit deze mappenstructuur op een nette manier halen.
Ook een prima manier om een volwaardige systeem-onafhankelijke backup te maken in de vorm van de media-bestanden, lees: foto's, video's. Al de andere backups, zoals Timemachine of iCloud, zijn natuurlijk backups binnen het Apple ecosysteem en daarmee - mocht je onverhoopt niet anders kunnen (en dus moeten) in de toekomst, dan kun je de bestanden vanaf een universeel geformateerde SSD-schijf vanaf elk denkbaar systeem je foto's voor het nageslacht veiligstellen.
Ook is het mogelijk om middels dit script een range op te geven en dus per jaar, half jaar of maand een export te maken en deze foto's vervolgens uit je bibliotheek te schonen.
Ook kun je middels dit script niet alleen op basis van datum exporteren, maar op tags, zoals land of specifieke (eigen) tags, bijvoorbeeld "werk" of iets anders ...
Hoe dan ook, volgens mij een prima script, niet supermoeilijk te begrijpen, gratis en kan vele problemen mbt de "gesloten structuur" van de bibliotheek verhelpen, door de inhoud uit deze "bibliotheek" te ontsluiten.
Durf je het niet aan, vertrouw je per definitie niets uit het open source domein of krijg je spontaan hartkloppingen bij zelfs het aanschouwen van het Terminal venster? ... Er zijn genoeg (betaalde) GUI alternatieven ...
Hier is de link naar het script:
https://github.com/RhetTbull/osxphotos