geplaatst door: jennes
Hallo, om niet steeds heen en terug te rijden zou ik graag van thuis met mijn iMac de computer van mijn nonkel (windows) op afstand willen overnemen. Gaat dit vlot met Teamviewer, als dat al gaat of zijn er betere alternatieven aub?

Bedankt!!!
geplaatst door: nnsa
Ja, dat gaat goed. Het vlotte hangt een beetje af van de netwerkverbinding.

Ik zelf ben meer gecharmeerd van Screens 4 of 5

https://apps.apple.com/nl/app/screens-5-vnc-remote-desktop/id1663047912

Hiermee kan je een profiel aanmaken, middels een extra app ScreensConnect op de Windows PC, dat je altijd remote contact kan maken met die PC, zolang hij aanstaat en ScreensConnect actief is.

Alleen Screens is niet gratis, dus wellicht met TV beginnen…
geplaatst door: jennes
Bedankt nnsa!!! Ik ga Screens toch ook eens bekijken zoals je voorstelt. Met vriendelijke groeten!
geplaatst door: PS-MacGek
Voor verbindingen met Windows PC maak ik liever gebruik van Jump Desktop ($34,99) of van het gratis Microft Remote Desktop
In Jump Desktop kan ik een lokale schijf koppelen. Die is dan in Windows benaderbaar waardoor ik daar makkelijk bestanden op mijn eigen computer kan benaderen. Screens heeft deze mogelijkheid (nog steeds) niet.
Ik zou het eerst met Microft Remote Desktop proberen. Indien gewenst kun je altijd later nog verder kijken naar een andere/betere oplossing.
Bewerkt: 6 mei 2024 - 16:12 door PS-MacGek
MacBook Pro Retina 16" M3 Pro (2024), MacBook Pro Retina 16" Intel (2019), Mac mini (2018), Mac mini (2012), iPad Pro 11" M1, iPhone 11.
Avatar made by Dale Humphries
geplaatst door: het ModeratorTeam
van het ModeratorTeam De titel van dit draadje is aangepast (was “Teamviewer”), zodat het duidelijker is waar het om gaat en beter vindbaar is.
met vriendelijke groet, het ModeratorTeam
geplaatst door: marg
Ik werk graag met anydesk.
Gratis voor particulieren !