In mijn ervaring is opnieuw beginnen als een Time Machine backup de weg kwijtraakt bijna altijd de beste (en ook de makkelijkste) oplossing.
Als je een schijf formatteerde dan zal je Mac vanzelf vragen of je die dan voor Time Machine wilt gebruiken.
ford80 om 16:05, 22-03-2017Op mijn iMac met SIERRA 10.12.3 wordt plotseling geen reservekopie meer gemaakt. Ik ben zelf al een paar dagen bezig om het probleem op te lossen maar helaas zonder succes. Ik vond een melding dat reservekopie is mislukt omdat er geen schijven zijn om een reservekopie van te maken. Na verder klikken komt de mededeling dat dit kan gebeuren als alle schijven zich in de lijst 'Maak geen reservekopie van " bevinden. Klik op "opties" om de lijst te wijzigen. In de lijst staan de Mac HD en 1 externe schijf met 2 partities waarvan 1 partitie werd gebruikt voor de reservekopie. Ik kan echter in de lijst niets wijzigen want de schijven in deze lijst zijn grijs en ook het -teken is grijs.Wie heeft de oplossing?Met dank voor de te nemen moeite
Alle vorige raad ten spijt: best je er eerst even van gewissen in Schijfhulp dat je externe schijf juist geformatteerd is: "Mac os Extended, journaled" voor je partitie/ (Logical) Volume ,GUID partition table voor je schijf ( hoewel dit voor een externe schijf niet zoveel uitmaakt).
Of vraag het de wijlen Time Machine guru James Pond:http://pondini.org/TM/FAQ.html
Succes!
Hoofdlettergevoelig lijkt me typisch Windows, en Mac OS steunt grotendeels op Unix en BSD.
Meer over dit thema:
https://forums.macrumors.com/threads/file-names-not-case-sensitive.1037142/
Ben benieuwd of je er al inmiddels uit ben.
Flix om 11:39, 25-03-2017'Hoofdlettergevoelig' moet je niet hebben.
Als je die schijf toch formatteert zou ik ook niet voor Hoofdlettergevoelig kiezen.
macOS zelf kiest dat ook niet als standaard-optie, dus waarom is daarvoor gekozen?
Bryan om 19:28, 25-03-2017@Flix: hoofdlettergevoelig wordt toch ook geaccepteerd door Time machine?
https://support.apple.com/kb/PH25585?locale=nl_NL&viewlocale=nl_NL
Toch zou ik het proberen met de 'normale' HFS+ journaled.
GeorgeM om 11:06, 26-03-2017Als je die schijf toch formatteert zou ik ook niet voor Hoofdlettergevoelig kiezen. macOS zelf kiest dat ook niet als standaard-optie, dus waarom is daarvoor gekozen?
Het oude OS9 was niet hoofdlettergevoelig. Alle unixen zijn dat wél (en onder de motorkap is OS X dat óók). Bij de overgang naar OS X heeft Apple de mogelijkheid ingebouwd voor een niet-hoofdletter gevoelig FileSysteem. Om de gebruikers naast de vele veranderingen niet ook nog eens de perikelen van een hoofdlettergevoelig systeem te geven wordt standaard de niet-hoofdlettergevoelige versie in het schijfhulpprogramma klaargezet. Dus dit komt vanuit de historie.
(Bewerkt door hermangoossen om 12:30, 26-03-2017)
En verder: kan je niet alle partities van zowel interne als externe schijven , behalve de Time Machine partitie zelf aanduiden als te backuppen door Time Machine dan?
Bekijk je exclusiescherm eens.
Bryan om 11:02, 26-03-2017@Hexidity, bedankt, als ford80 nu software op zijn mac heeft gezet die slecht geschreven zijn, verklaart het een hoop.Ben benieuwd of je er al inmiddels uit ben.
For your info & uit mijn link dit terminal commando om case-sensitivity te negeren:
bind 'set completion-ignore-case on
Kan handig uitkomen als je HDD per ongeluk toch case-sensitive geformatteerd is.
Er zijn nog voorbeelden van file namen waar Mac OS(X) niet mee om kan:
http://www.portfoliofaq.com/pfaq/FAQ00352.htm
https://www.dwheeler.com/essays/fixing-unix-linux-filenames.html