geplaatst door: Nelis00
We beginnen hier tegen een organisatorisch probleem aan te lopen.
Het aantal werkstations, iPhones, iPad, MacBooks en privé iMacs begint een beetje uit zijn voegen te barsten waardoor het een beetje lastig is om alles qua Addressbook actueel te houden.

Het is eigenlijk niet alleen lastig, het werkt gewoon niet meer, adressen raken kwijt of niet meer actueel het backuppen en verspreidden kost gewoon simpelweg teveel tijd en organisatie.Tijd voor actie en het moet dus eens centraal geregeld gaan worden.

Waar het om gaat is het volgende:
- 6 Werkstations  |  10.6 & 10.7
- 3 iPhones  |  iOS5.1
- 2 iPads  |  iOS5.1
- 2 MacBooks  |  10.7
- 2 iMacs prive  |  10.7

Ik heb in totaal 5 verschillende groepen in Addressbook staan, deze zouden dus in de meest ideale situatie in diverse verschillende combinaties op verschillende apparaten komen te staan.
- Zakelijk 1
- Zakelijk 2
- Prive 1
- Prive 2
- Prive 3

We hebben momenteel de volgende 3 'servers' hier al op de zaak staan waarmee dit eventueel gerealiseerd zou kunnen worden.

- Bestandsserver  |  Powermac G5 1.8  |  Mac OSX Server 10.5.8
- Mailserver  |  Mac Mini Intel 2.0  |  Mac OSX 10.6.8  |  Kerio Connect 7.3.2
- Boekhouding  |  Mac Mini 2.66  |  Mac OSX Server 10.6.8  | Database ERP pakket

Laat ik voorop stellen dat ik van OSX server weinig kaas gegeten heb. Deze heeft een vriend van me altijd netjes geïnstalleerd en dat werkt altijd prima. Hij kon me hier niet echt een advies in geven en daarom kom ik hier.

Heb al wat research gedaan en volgens mij heb ik de volgende opties.
- De ingebouwde Adresssbook Server uit Mac OSX Server 10.6
- De plugin Addressbook Server uitbreider als de ingebouwde Mac OSX Server 10.6 http://www.addressbookserver.com
- Alles 'gewoon' via Kerio Connect laten verlopen.

Dit laatste lijkt mij de laatste dagen een steeds betere te worden. Maar zoals ik al zei, ik kan het niet echt goed beredeneren omdat ik er gewoon te weinig mee bezig ben.

Heb ik een optie over het hoofd gezien?
Wat denken de echte diehard Macfreaks van mijn plannetje?
Iemand anders nog bruikbare tips?


edit: typo

(Bewerkt door Nelis00 om 23:51, 27-04-2012)

Address Book Server/CardDAV opzetten maar hoe en met wat?
28 april 2012 - 00:08    reactie #1
geplaatst door: Nelis00

Misschien nog even handig om te vermeldden.

Onze enige database met actuele zakelijke adressen is ons ERP pakket.
Hier vandaan kopieer ik eens in de paar maanden als onze adressen en importeer ze vervolgens overal op de werkstations. Via 2 iCloud accounts worden momenteel sommige andere apparaten dan van nieuwe gegevens voorzien. In principe hoeven we die dus ook niet aan te kunnen passen op de werkstations of iPhones.

Alle 3 de groepen privé contactgegevens moeten we dus wel aan kunnen passen op werkstation, iPad of iPhone.
Maar dan zouden die wijzigingen vanzelfsprekend ook weer automatisch op de server en andere apparaten moeten komen te staan.

Missen jullie nog noodzakelijke informatie voor een goed advies?

Address Book Server/CardDAV opzetten maar hoe en met wat?
29 april 2012 - 10:45    reactie #2
geplaatst door: Robert
Werkt dit niet gewoon als je alles via iCloud laat synchroniseren?
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Address Book Server/CardDAV opzetten maar hoe en met wat?
29 april 2012 - 20:31    reactie #3
geplaatst door: kebdarge
Ik heb hier ook mee geworsteld... Bij de nieuwe Mac store in Amsterdam raadde men me aan om het met Lion Server te doen: die schijnt standaard CardDav en CalDav services aan boord te hebben.

Maar uiteidenlijk heb ik via Greenhost een Office-account genomen (en nog groen gehost ook ;-) ) en dat werkt als een zonnetje! Zij werken met Zimbra. Dat is gratis Open Source software. Dus wellicht kan je het downloaden en zelf installeren. Dan heb je gelijk ook een webinterface voor mail, kalenders en adresboek dat zich kan meten met Google.

Ik moet zeggen dat ik het erg vet vind werken. iCloud werkt ook wel aardig, maar voor bedrijfsdoeleinden is het eigenlijk vaak toch niet handig om je gegevens in een ander land te hebben staan.

Address Book Server/CardDAV opzetten maar hoe en met wat?
29 april 2012 - 21:26    reactie #4
geplaatst door: MacLies
Hoi allen,

ik wilde ook een cardDAV-server en een ical-server, vanwege privacy en data in het buitenland.
ik heb zelf (ipv een mac server-machine) open source php-sources gevonden, ownCloud genaamd. Zie ook owncloud.org
Hiermee kun je dus op je eigen webserver je eigen cloud draaien inclusief een carddav-server en een ical-server, zelfs ook een webdav-server. Dat laatste heb ik nog niet getest.
De carddav-server en de ical-server doen het goed op mijn interne netwerk, zowel op mac's als iPhone en iPad. Ik krijg het alleen nog niet aan de praat bij mijn hosting provider, heeft vast iets met rechten te maken. Dat moet ik nog uitzoeken, maar ja, geen tijd nog.
Misschien heb je hier iets aan.
Groet

Liesbeth

geplaatst door: kebdarge
ook een mooie tip Liesbeth, die ga ik ook gelijk testen.

Ik loop wel altijd tegen het probleem aan dat ik wel graag zelf een eigen servertje wil (ook om gewoon te leren hoe alles werkt) maar dat het toch allemaal net wat veiliger is en beter onderhouden als je bij een goede hoster een virtuele server neemt.

geplaatst door: Nelis00

Bedankt voor het meedenken,

Misschien ligt het aan mij en zie ik het helemaal verkeerd, maar iCloud blijft voor mij toch meer een consumenten oplossing. Heb zoiets graag zelf in de hand. Als ik dan terugdenk hoe enorm moeizaam MobileMe al liep en 2 of 3 devices moet ik niet aan de ellende denken wat iCloud op zou kunnen leveren voor onvoorspelbaar gedrag. Daarnaast kunnen we met nog niet alle machines over naar 10.7.

Zowel Owncloud als  Greenhost kunnen wel wat ik wil, maar dan zit ik weer aan een andere partij vast. Aangezien ik sinds het laatste jaar wel tevreden ben over onze Kerio server ga ik toch eens informeren om alles via onze mailserver te laten verlopen.

Bedankt en ik hou jullie op de hoogte.

geplaatst door: kebdarge
maar Owncloud en Zimbra kan je downloaden en installeren op je eigen server. Je zit dus juist niet aan een andere partij vast.

Ik heb net Owncloud geïnstalleerd en dat duurde echt maar 5 minuten en ziet er zeer mooi uit.

Greenhost is handig om het hosten voor je te laten doen als je er genoeg van hebt je eigen hardware en software te onderhouden: voor de rest is het een virtuele versie van je fysieke server en dus weinig verschil.