Ben bezig met het opzetten van 'n eigen server, vanaf m'n PowerBook. Goed, met Apple ging 't natuurlijk in een zucht. Heb dus nu ook meteen een vast DNS adres. Daarna phpBB gedownload, en PHP geïnstalleerd. En zo ver ik kan beoordelen werken al die onderdelen naar behoren.
De enigste kink in de kabel is MySQL. Ik heb dus dat PKG bestand gedownload, en geïnstalleerd. Daarna nog wat commando's uitgevoerd in de Terminal. Maar goed, 't wil maar niet werken.
Ik heb even 't MacFreak Forum door gezocht, maar niets bruikbaars mogen vinden.
Iemand die mij kan uitleggen hoe ik MySQL aan de praat kan krijgen?
Alvast bedankt, Marc.
Nou dit heb ik tot dus ver gedaan.
Installatie van MySQL door middel van een PKG bestand.Opstarten van YourSQL, om een database te starten, zonder succes.
Tevens heb ik ook een paar commando's uitgevoerd in de Terminal, maar die zijn volgens mij niets betekend geweest.
Volgens een pagina op 't web, moet ik inloggen met als server 'localhost' aangezien, dat ik 't lokaal draai. Maar goed, 't probleem zit 't 'm dus in de username en password. Die wil 'ie niet nemen. Heb trouwens ook niet een passwoord en username kunnen invullen bij MySQL.
Hopelijk heb je er wat meer aan.
Groetjes, Marc.
Suc6
Krijg je dan wel verbinding of krijg je dan een "access denied" error (of misschien nog een andere )
Marc Roman om 23:15, 17-04-2003Ja, geprobeert. Maar jammer genoeg geen succes. Ik heb al gekeken in NetInfo, en ik heb dus een Root account. Ook geprobeert met m'n Root account, en 't password. Maar dat mocht ook niet baten. 'k Denk dus echt dat er iets mis is, dat MySQL mijn password niet herkent, als 't goede password zijnde. Groetjes, Marc.
Ho ho ho ho, ff wel ff alle documentatie lezen he!er staat toch duidelijk dat de MySQL-root NIETS te maken heeft met de root gebruiker van de computer!
@Marc Roman, waar heb je MySQL gedownload (welke package), en welke commando's heb je precies opgegeven in de Terminal. Een URL naar de site die je hebt gebruikt als leidraad is ook voldoende.
TLM
Zoals Sander al gezegd had, werkt het nu prima.
Volgens mij zat het probleem in 't feit dat ik geklooid heb met 't mysql account. Want toen ik probeerde via het root account (van Mac OS X) het te installeren, werkte het prima.
Groetjes, en toch bedankt!