Wat zie ik over het hoofd? Hoe logt een Windows machine normaal gesproken in?
Jeroen
http://www.afp548.com/article.php?story=20050821214939192
http://www.afp548.com/filemgmt/singlefile.php?lid=34
Workgroup is het belangrijkste. Standaard staat dat bij Windows geloof ik op Werkgroep (Er van uitgaande dat je een NL versie van XP hebt), terwijl het bij Mac OS X Server op Workgroup staat. Heb geen PC, dus kan het niet testen, nu.
MacFanGuy om 14:11, 26-11-2005Zit je machine in dezelfde Workgroup?
Stond niet goed. Heb het inmiddels aangepast naar "WORKGROUP" zowel op de server als de laptop.
Nog steeds niet komt de server in beeld. Ook zijn geldige users aangemaakt op de server, dus daar ligt het ook niet aan. Heb je misschien nog een suggestie?
Zit je in de zelfde IP-range en Subnet? Kan je de server wel PING-en? Kan je de server wel middels een vast IP-adres bereiken? Moet toch ook in Windows kunnen, apple-K maar dan anders .
ik heb het via een der wizards vanaf een W2000 pro computer, vrij simpel gedaan. als je eenmaal de goede wizard hebt gaat het wel makkelijk, wat me bij staat. dan kan je een alias maken op je bureaublad om verder wil in te loggen.
Als je echter de server wil gaan gebruiken als domaincontroller en op de Windows echt wil gaan inloggen met een gebruikersnaam die op de server bekend is, dan moet je je server migreren naar een open directory. Vervolgens moet je de server Primary Domain controller maken zodat je kan inloggen.
Het belangrijkste is eigenlijk dat ze in de juiste ip-reeks zitten en dat ze elkaar kunnen pingen. Zorg er ook voor dat DNS op de Server 100% juist werkt, anders werkt die server voor geen meter!
Of je nu Win XP home of Pro gebruikt, maakt niet veel uit.
fredmatrack om 18:31, 26-11-2005Op Tiger server moet de Windows deling aanstaan. De werkgroep moet niet dezelfde zijn als die van de Windows laptop voor eenvoudige filesharing. Als je op de Windows-laptop "\\SERVERNAAM" ingeeft, zou je op de server moeten kunnen.Als je echter de server wil gaan gebruiken als domaincontroller en op de Windows echt wil gaan inloggen met een gebruikersnaam die op de server bekend is, dan moet je je server migreren naar een open directory. Vervolgens moet je de server Primary Domain controller maken zodat je kan inloggen.Het belangrijkste is eigenlijk dat ze in de juiste ip-reeks zitten en dat ze elkaar kunnen pingen. Zorg er ook voor dat DNS op de Server 100% juist werkt, anders werkt die server voor geen meter!Of je nu Win XP home of Pro gebruikt, maakt niet veel uit.
Nou het werkt! Enorm bedankt voor je tips. Een ding kreeg ik niet voor elkaar en dat is om hem ook Primary Domain controller te maken. In plaats daarvan staat hij op Standalone. Is dat iets waar ik toch nog naar moet kijken of kan ik het nu zo laten staan?Op de Windows machine komt hij nu keurig in beeld en kan inloggen. Bij de vraag over "Kerberos Realm" moest ik ff in de help duiken. Bleek dat hij hier de DNS server naam bedioelde.
Als het dus niet nodig is dat gebruikers op één plaats beheerd worden, nl op de server, dan kan je die gerust op standalone laten staan.
fredmatrack om 11:33, 27-11-2005Als je de server op standalone laat staan, dan kan je met andere toestellen niet aanmelden bij het inloggen. Met andere woorden, dan moet je op je clients je gebruikers hebben staan, want hij gaat ze niet op de server kunnen vinden.Als het dus niet nodig is dat gebruikers op één plaats beheerd worden, nl op de server, dan kan je die gerust op standalone laten staan.
Het gaat maar om 1 windows gebruiker en 1 mac gebruiker. Maar snap het toch niet helemaal. Op de windowsmachine staat gewoon 1 account. Die laptop maakt logt in op de server onder een naam die ik had aangemaakt op de server. Dit werd zonder probleem geaccepteerd. Wat bedoel je precies met "dan moet je op je clients je gebruikers hebben staan?"
Wat jij doet is eigenlijk op clientniveau gaan werken: als je aanmeldt op een client, gaat die op zijn eigen toestel kijken naar de gebruikersnaam en het paswoord. Als je dus op de server een gebruiker aanmaakt (bv. jos), dan is die niet bekend op de client en kan jos niet inloggen op de client.
Als je op serverniveau gebruikers gaat aanmaken en aan de client vertelt dat hij zijn gebruikers niet lokaal maar op een server moet gaan zoeken, dan zou jos wel kunnen inloggen.Om dat te doen moet je een Primary Domain controller hebben. Om van je server een PDC te kunnen maken, moet die als Open Directory zijn ingesteld en niet als Standalone.
Wat jij doet is op server én op client dezelfde gebruikers aanmaken met hetzelfde wachtwoord. Op het ogenblik dat je aan een servershare wil, gaat de client sowieso jouw lokale gebruikersgegevens doorspelen aan de server in de hoop dat die correct zijn.
Stel dat je op de client gebruiker jos hebt met paswoord 123 en op de server ook een gebruiker jos maar met paswoord 456, dan kan je niet aan de share en gaat Windows vragen om een gebruikersnaam en een wachtwoord.
@dehoek: in bijna elk Windows netwerk staat een PDC, ongeacht of er nu nog meerdere servers staan die als DC zijn ingesteld. Je kan optioneel inderdaad werken met een Secundary DC, maar dat is niet verplicht.