OSX Mail en Microsoft Exchange Server
20 januari 2004 - 11:57   
geplaatst door: Rangata
 :blink:

Ik heb nu al meerdere malen geprobeerd om OSX's Mail te laten communiceren met Microsoft Exchange Sever binnen ons netwerk, ik weet dat het mogelijk moet zijn maar ik kan nergens iets vinden wat ik precies waar moet veranderen om het allemaal mogelijk te maken, kan iemand mij de juiste weg in wijzen?

iMac intel Alu, G4 QuickSilver, iPod nano 4 gb, 2nd Gen iPod 10 Gb, iPod Shuffle 1 Gb, iBook G3, PowerBook 150 (hehehe)
OSX Mail en Microsoft Exchange Server
21 januari 2004 - 19:02    reactie #1
geplaatst door: Raf
Alleen de versie van Mail die gebundeld zit bij OS X 10.3 (Panther) biedt ondersteuning voor Exchange, de voorgaande versies dus niet.

Werk je al onder OS X 10.3, dan kan je als volgt een Exchange account toevoegen:

- Maak in 'Mail' een nieuw e-mail account aan (Menu Mail > Preferences)
- Kies als 'server type' voor 'Exchange'

Je kan de 'Addressbook' applicatie ook synchroniseren met het adresboek van een Exchange server, erg handig! Klik hiervoor in 'Addressbook' op Addressbook > Preferences > Synchronize with Exchange > Configure.

Succes!

Switcher sinds 07/2003
OSX Mail en Microsoft Exchange Server
21 januari 2004 - 19:58    reactie #2
geplaatst door: WillemLang
Enne, werkt alleen met de Exchange 5.5 en hoger.
Onder OS9 moest je een textfiletje maken met de servernaam en IP erin om dit te laten werken.


Willem

OSX Mail en Microsoft Exchange Server
26 januari 2004 - 11:00    reactie #3
geplaatst door: Rangata
Goed, dit heb ik gedaan, de eerste drie opvolgende instellingen snap ik ook (Beschrijving, E-mailadres en Volledige naam)

Daarna komen de instellingen voor Server inkomende post en Server uitgaande post. Ik begrijp dat dit afhankelijk is van de server waar ik op in wil loggen, maar waar kan ik die gegevens eigenlijk vinden? Ik bedoel: waar zoek ik op die Exchange Server eigenlijk naar?

Of moet ik in die Exchange Server iets aanpassen zodat ik dit kan uitvoeren? In Classic was dit geen probleem, maar ja, daar was ook een Outlook versie voor.

iMac intel Alu, G4 QuickSilver, iPod nano 4 gb, 2nd Gen iPod 10 Gb, iPod Shuffle 1 Gb, iBook G3, PowerBook 150 (hehehe)
OSX Mail en Microsoft Exchange Server
26 januari 2004 - 12:15    reactie #4
geplaatst door: Powerbooky
De namen van die servers kun je krijgen van de systeembeheerder.

Vaak zijn die hetzelfde als die van de Exchange server, maar dat is geen vaste regel.

Smart people usually do their things on a Mac!  | Mac mini 2009 | Mac mini 2014 ProxMox | Mac Pro 2008 | MacBook Pro 2019 | Mac mini M4 pro
OSX Mail en Microsoft Exchange Server
26 januari 2004 - 13:40    reactie #5
geplaatst door: BertM
 Ook de mail app die bij Jaguar zit kan met exchange communiceren (spreek uit ervaring).

Wat ook werkt is om ipv de naam van de server het (vaste) IP adres te gebruiken. Ik ben zelfs genoodzaakt het op deze wijze te doen. Om de e.e.a. reden werkt het invoeren van de servernaam bij mij niet.

Ik heb ook geprobeert mijn adresboek met exchange te syncen maar op de een of andere wijze lukt dit niet. Gebruik weer het IP adres met toevoeging /exchange.

iMac 27" | MB Pro M2 14" |  iPhone 15 | iPhone SE 2022 | iPad Air5
OSX Mail en Microsoft Exchange Server
4 maart 2004 - 09:45    reactie #6
geplaatst door: wobro
freaks, misschien kunnen jullie raadgeven: ik heb zo'n beetje alle forums over het onderwerp Mail 10.3 vs Exchange gelezen en ik zit met het volgende

Op het werk draait een MS Exchange server op Win2000 small business.
Ik gebruik Mail 10.3 en kan geen mail ontvangen/mailboxen lezen, maar wel mail versturen! SMTP werkt dus wel. De IMAP service draait op de Exchange server, de juiste poorten staan open etc.
Nu kan ik met Entourage (10.1.5) WEL inloggen op Exchange! Maar weer geen Other Users Folders openen, zoals bij Outlook op een PC. Bovendien is meerdere mailprogramma's naast elkaar niet echt heel fijn, en het moet toch ook werken!

Het enige verschil in instellingen tussen Entourage en Mail is het invullen van de domein-naam bij Entourage. Bij Mail heb ik dit (op forum-advies) proberen te ondervangen met login DOMEIN\username, maar ik blijf dezelfde foutmelding krijgen:

Exchange server: password rejected

Afijn, een interessante kwestie
freakze!

Wouter

ps. via IMAP account onder Mail lukt het ook niet, terwijl dat onder 10.1/2 bij vroegere werkgever wel lukte...

OSX Mail en Microsoft Exchange Server
4 maart 2004 - 19:53    reactie #7
geplaatst door: A Henket
Exchange Server ondersteunt meerdere protocollen die echter niet allemaal aan hoeven te staan:
- RPC (standaard via MAPI)
- IMAP4
- POP3
- SMTP
- Outlook WebAccess
- X.500/X.400
- Microsoft LDAP

RPC is de enige methode waarmee alle functionaliteit gebruikt kan worden. D.w.z. mail ophalen/verzenden, kalender, vrij/bezet tijden, andermans folder openen, contactpersonen, notities, adreslijsten etc. Alleen Microsoft levert hier volledige clients voor nl Entourage X (laatste versie) en Outlook voor Exchange

Met IMAP4/SMTP kan bijna alle functionaliteit gebruikt worden met 'willkeurige' client bijv Apple Mail, maar voor kalenders is iCal nodig (de bijlagen zijn daarin te importeren), de persoonlijke contactpersonen zijn niet te zien, andersmans agenda niet, maar de openbare adreslijsten (hoe beroerd ook) op te halen met AdressX

Met POP3/SMTP kan alleen in basis mail opgehaald en verzonden worden. Vele mappen blijven bijv. onzichtbaar. Dat ligt aan het POP3 protocol

De laatste vreemde eend in de bijt is Outlook WebAccess. Zoals de naam al doet vermoeden is het gemaakt voor een webapplicatie die erg lijkt op de pc-versie van Outlook. Deze webapplicatie kan nagenoeg alles dat Outlook voor de PC ook kan. Het werkt vanwege de Microsoft implementatie van de authenticatie echter alleen volledig met Internet Explorer en sinds kort ook met Mozilla Firefox.

Deze laatste is ook wat Apple bedoelt met Exchange in de accounts van Mail.app in 10.3 bij mijn weten. Ik gebruik al geruime tijd IMAP4/SMTP over SSL om met onze Exchange server te communiceren via Mail.app. Hoewel dat niet alle functies dekt, is het voor e-mailen en kalender ruim voldoende.

Je systeembeheerder moet je kunnen uitleggen welke instellingen je nodig hebt. Laat je daarbij niet afleiden als hij zegt niets van de Mac te weten: De instellingen zijn namelijk totaal niet Mac-specifiek. Je hebt normalerwijs nodig:
- Welk protocol voor verzenden? Normaal SMTP
- Welk protocol voor ophalen? Liefst IMAP4
- ipadres+poort verzenden? Authenticatie vereist? SSL ja/nee?
- ipadres+poort ophalen? Normaal is dat gelijk aan die voor verzenden.
- gebruikersnaam/wachtwoord

Eigenlijk gelijk aan wat je ook van je ISP zou krijgen/gekregen hebt.