Wat ik duidelijk probeerde te maken, maar kennelijk kom ik van een andere planeet, is dat je volgens je consumentenrecht éérst met de verkopende partij moet kijken naar een oplossing. Als dat bijvoorbeeld een nieuwe iPhone zou zijn dan zou je daar mee akkoord kunnen gaan (het moet niet).
Jij als consument bent namelijk verplicht om de leverancier de kans te gunnen (3 werkweken is een redelijke termijn) om het probleem op te lossen. Doen ze dit niet dan kun je ze in gebreke stellen (doe dit zwart op wit en aangetekend). Als gevolg van het in gebreke stellen met daarbij dat ze niet nakomen wat ze aanbieden, kun je een contract laten ontbinden aan de hand van de voorwaarden die in de algemene voorwaarden staan. Hier zal ongetwijfeld in staan dat je de betreffende telefoon weer in moet leveren bij voortijdige ontbinding van een contract.
Dit alles noem ik een redelijke oplossing. Als jij bij T-Mobile aan komt rennen met je contract en de vraag om deze te ontbinden waar je bij staat omdat zij niet leveren wat ze beloven dan ben je onredelijk bezig, gezien je consumentenplicht. Hier is toch helemaal niets vreemds aan?
Het feit dat T-Mobile een bedrijf is met een waardeloze reputatie en een dito netwerk doet er even niet toe. Het gaat er om hoe jij het bedrijf de mogelijkheid biedt om een oplossing te bedenken.