Kan iemand mij wat tips geven? Weet iemand misschien of er een handleiding voor dummies bestaat?
Moest iemand iets meer weten dan heb ik ook interesse.
Overigens, als ik op die Belkin probeer in te loggen vraagt hij me wel om een wachtwoord. Bovendien heb ik op mijn eigen router ook een wachtwoord, en een behoorlijk ingewikkeld wachtwoord bovendien. Of is dat zo makkeljk te kraken?
(Bewerkt door zach om 23:44, 29-08-2004)
Het feit dat je computer steeds op het andere netwerk springt, kan misschien te maken hebben met het feit dat het bereik van jouw router zwakker is. Misschien je computer dichter bij die router zetten.
Als je overal al een paswoord op hebt staan, dan zou ik me daar alvast niet te veel zorgen over maken.
Heb je trouwens in Mac OS X Systeemvoorkeuren=>Netwerk=>AirPort=>Log standaard in op: een specfiek netwerk (waarbij je natuurlijk je eigen netwerk opgeeft) ingeschakeld?
En die firmware heeft natuurlijk weinig waarde als die alleen voor de US is, maak je dan daar ook geen zorgen over.
En dan je instellingen nalopen?
In principe moet het aan/uit gaan niets te maken hebben met het feit dat je met een Mac werkt. de router is OS-onafhankelijk.
Overigens wat ik me afvraag: ook al zou je netwerk zichtbaar zijn, OSX is toch behoorlijk veilig? Hoe kan iemand met een Windows bak dan bij mijn bestanden komen?
zach om 6:59, 31-08-2004Overigens wat ik me afvraag: ook al zou je netwerk zichtbaar zijn, OSX is toch behoorlijk veilig? Hoe kan iemand met een Windows bak dan bij mijn bestanden komen?
Het gevaar licht ook niet zo snel bij het feit dat je bestanden niet veilig zouden zijn maar dat een ander misbruikt maakt van jouw internet connectie. Men logt bijvoorbeeld aan op jouw WiFi netwerk en pleegt vervolgens vanaf je connectie [vul een computercriminaliteit in] uit en vervolgens ben je degen zie ze pakken van het werd vanaf jouw router toch uitgevoerd...
En wat hebben jullie toch met die criminaliteit; er zijn al miljoenen WiFi stations in de wereld, en hebben jullie al verhalen gehoord over onschuldige internetters die zijn opgepakt en veroordeeld vanwege misbruik van hun internetverbinding?
Wat ook vrreemd is dat na iedere herstart (met ssid broadcast dus aan, anders werkt het niet) ik handmatig mijn airport netwerk moet selecteren (dat van de buurman staat er ook nog steeds; ik heb als voorkeursnetwerk wel degelijk mijn eigen ingesteld en toch start hij op zonder airport netwerk). Dit is geen ramp, maar voordat ik hieraan begon startte hij altijd keurig automatisch mijn eigen netwerk (dat van de buurman stond er toen ook al in). Overigens, ik heb ook al een ander kanaal gekozen voor de router, maar dan nog laat hij die van de buurman zien.
Dat van die buurman was n.a.v. een eerdere suggestie in dit draadje, hier werd gezegd dat ik die buurman niet meer zou "zien" als ik voor mijn eigen draadloze router een ander kanaal zou kiezen. Ik zat op kanaal 6, en wellicht de buurman dus ook, maar toen ik de router op kanaal 9 instelde zag ik die buurman nog steeds. Dan maar weer op 6 gezet, zal ook niet veel uitmaken. Blijkbaar is die instelling van toepassing op mijn eigen router, maar niet op andere netwerken (die blijft hij gewoon zien natuurlijk).
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/17572
iJoost om 20:26, 6-09-2004Maar het is wel verboden om zonder toestemming van de eigenaar toegang te hebben tot computersystemen en netwerken. Ook als ze slecht of niet beveiligd zijn. Dus hoe ga je nou als wardriver bepalen of een netwerk met opzet openstaat of gewoon slecht beveiligd is?
Dat klopt niet. Wanneer er geen beveiliging wordt doorbroken, dan is er ook geen sprake van computervredebreuk, zie Artikel 138a van het Wetboek van Strafrecht.
Wetboek van StrafrechtArtikel 138a1. Met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie wordt, als schuldig aan computervredebreuk, gestraft hij die opzettelijk wederrechtelijk binnendringt in een geautomatiseerd werk voor de opslag of verwerking van gegevens, of in een deel daarvan, indien hija. daarbij enige beveiliging doorbreekt ofb. de toegang verwerft door een technische ingreep, met behulp van valse signalen of een valse sleutel dan wel door het aannemen van een valse hoedanigheid.2. Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft computervredebreuk, indien de dader vervolgens gegevens die zijn opgeslagen in een geautomatiseerd werk waarin hij zich wederrechtelijk bevindt, overneemt en voor zichzelf of een ander vastlegt.3. Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft computervredebreuk gepleegd door tussenkomst van een openbaar telecommunicatienetwerk, indien de dader vervolgensa. met het oogmerk zich wederrechtelijk te bevoordelen gebruik maakt van verwerkingscapaciteit van een geautomatiseerd werk;b. door tussenkomst van het geautomatiseerd werk waarin hij is binnengedrongen de toegang verwerft tot het geautomatiseerd werk van een derde.
1. Met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie wordt, als schuldig aan computervredebreuk, gestraft hij die opzettelijk wederrechtelijk binnendringt in een geautomatiseerd werk voor de opslag of verwerking van gegevens, of in een deel daarvan, indien hij
a. daarbij enige beveiliging doorbreekt ofb. de toegang verwerft door een technische ingreep, met behulp van valse signalen of een valse sleutel dan wel door het aannemen van een valse hoedanigheid.
2. Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft computervredebreuk, indien de dader vervolgens gegevens die zijn opgeslagen in een geautomatiseerd werk waarin hij zich wederrechtelijk bevindt, overneemt en voor zichzelf of een ander vastlegt.
3. Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft computervredebreuk gepleegd door tussenkomst van een openbaar telecommunicatienetwerk, indien de dader vervolgens
a. met het oogmerk zich wederrechtelijk te bevoordelen gebruik maakt van verwerkingscapaciteit van een geautomatiseerd werk;b. door tussenkomst van het geautomatiseerd werk waarin hij is binnengedrongen de toegang verwerft tot het geautomatiseerd werk van een derde.