Ik tracht filmpjes draadloos te streamen van m'n Imac naar m'n MacMini die aan m'n flatscreen hangt. Als ik dit via de router doe dan krijg ik een haperend beeld.
Ik heb ook eens een draadloos netwerk opgezet via de Airport Extreme die in beide Macs aanwezig is via een computer-to-computer verbinding. Tot mijn verbazing heb ik geen beter resultaat. Zou dit normaal niet beter dienen te zijn gezien dit 802.11n is ?
Zou ik het haperen kunnen oplossen met geheugen bij te steken in de MacMini (nu 1Gb), ik denk niet gezien ik geen "strandballetje" krijg en de hapering m.i. te wijten is aan een te traag netwerk
(Bewerkt door hguns om 21:31, 9-07-2009)
802.11g = 54mbps802.11n = 128mps (dacht ik)
Streamen van videocontent kan een beetje haperig zijn bij 802.11g,zeker als het gaat om HD-ready/Full-HD materiaal. Dit gaat stukkenbeter bij 802.11n.
Buiten de limiet van 802.11g op enkele van je apparaten om, is hetnatuurlijk altijd fijn om meer dan 1GB aan ram te hebben, aangezienje al snel ±128MB kwijt bent aan de gedeelde video"kaart", en zo'n 150MBvoor het draaien van je systeem. 2Gb zal misschien niet heel veel helpenmet je netwerksnelheid zelf, maar wel met het vloeiend(er) afspelenvan video op zich. En dan met name de hogere kwaliteit films.
Succes in ieder geval!
Mvg,Joram
IEEE 802.11n moet minimaal 100 Mbps aan kunnen, maar de standaard gaat tot boven de 500 Mbps. Daarbij maakt het ook nog uit of het op de 2,4 GHz of de 5 GHz band zit.
OS X is geen geheugenvreter, maar 2 GB werkt wel prettiger dan 1 GB!
hitchhiker om 16:25, 8-07-2009Of het netwerk de bottleneck is hangt helemaal af wat voor filmpjes het zijn en hoe je die filmpjes streamt. Het maakt nogal wat uit of je H264 stuurt of ongecomprimeerd. Stuur je H264 of MPEG2 o.i.d. dan is het netwerk niet het probleem, maar misschien je mini die dit allemaal niet zo snel kan decomprimeren. Makkelijk te testen door de filmpjes in kwestie eerst naar die mini te sturen en dan pas af te spelen. Dat is iets makkelijker voor de mini omdat ie geen netwerkverkeer van betekenis meer heeft. Eventueel kun je dat simuleren door tegelijkertijd nóg een filmpje te sturen. Gaat het dan nog steeds niet goed, dan is je mini gewoon niet krachtig genoeg om die filmpjes af te spelen.
Filmpjes zijn EyeTv-bestanden en zijn idd wel zwaar, met een naar mpeg formaat omgezette dvd die via handbreak, is er geen probleem. Maar het omzetten van EyeTv naar ander formaat duurt wel erg lang ... (ook met handbreak)
(Bewerkt door hguns om 21:34, 9-07-2009)
2. EyeTV-bestanden zegt me niks. Vertel ons iets waar we wat aan hebben, niet iedereen heeft EyeTV en/of wil voor je uitpuzzelen wat voor bestanden daar precies uitkomen. Kortom: Hoe groot zijn die bestanden voor hoeveel speelduur en welk bestandstype is het precies?
hguns om 16:03, 8-07-2009met mpeg formaat een dvd die via handbreak omgezet is, is er geen probleem.
Kan je niet in een ander formaat opnemen? Resolutie, bitrate, codecs etc verlagen? Ik ben momenteel niet thuis, maar dacht dat je het in de instellingen van EyeTV zelf kan aanpassen.
Ik gebruik een EyeTV-Hybrid in combinatie met een iMac 24" en een Apple-tv. Mijn "workflow" is als volgt: - opname programmeren via eyetv software - met de editor de inloop/uitloop (en eventuele reclame) verwijderen - op "apple tv"-knopje klikken.
Je bestand komt automatisch in iTunes terecht onder TvProgramma's en je kan het ook benaderen met Frontrow
Voor wie de volledige tag wil lezen : http://macwereld.nl/forum/2008/02/appletv_en_eyetv
(Bewerkt door hguns om 19:57, 8-07-2009)
Je hoeft dus de EyeTv bestanden niet vooraf te comprimeren naar AppleTv of een ander formaat.
Het bijft voor mij een raadsel waarom streamen via "shared files " zonder haperen gaat en via het openen van het bestand wel problemen geeft. Het converteren naar AppleTv blijft een handige oplossing voor bestanden die je wil bewaren omdat je een 4,5 GB bestand terugbrengt naar 473 MB zonder enige kwaliteitsverlies, bovendien "benaderbaar" vanuit iTunes.
(Bewerkt door hguns om 21:36, 9-07-2009)
Overigens mag 10GB/uur voor 802.11g bij goed bereik net geen probleem zijn. Die pakweg 25 Mbit/sec is ook meteen het maximum haalbare met 802.11g.