geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Adobe_Acrobat_Reader_21_icoon.jpg
Adobe waarschuwt voor kritieke bugs in onder andere Acrobat Reader
Heb je Acrobat Reader DC op je Mac staan dan is het de hoogste tijd om te kijken of je daar de meest recente versie van hebt, en datzelfde geldt ook voor de betaalde versie van Acrobat DC. De daarin gevonden bugs zijn zo kritiek dat Adobe aanraadt om direct een update uit te voeren.

Om deze update uit te voeren moet je even op het Help-menu klikken en daarin de onderste optie kiezen, die toepasselijk “Controleren op updates…” heet. Je wordt dan naar een Engelstalige pagina van Adobe zelf gestuurd, waar je linksonder zelf moet kiezen welk besturingssysteem je gebruikt, in welke taal je het programma gebruikt en om welke app het gaat. Hieronder vind je schermafbeeldingen van beide stappen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AcrobatReaderUpdateMenu.jpg
Adobe waarschuwt voor kritieke bugs in onder andere Acrobat Reader


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AcrobatReaderUpdateOpties.jpg
Adobe waarschuwt voor kritieke bugs in onder andere Acrobat Reader

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Deze update lost in totaal 23 kwetsbaarheden op, waarvan er maar liefst 17 door Adobe zelf als kritiek zijn gemarkeerd. Bij Adobe zelf hebben ze weliswaar misbruik van deze bugs gezien, maar alleen op kleine schaal en alleen bij gebruikers van Windows.

Voorvertoning

Heb je Acrobat Reader niet absoluut nodig dan is het waarschijnlijk een veel beter idee om Voorvertoning (Preview) te gebruiken. Dat wordt bij iedere versie van macOS gratis meegeleverd, heeft geen last van deze problemen en is een erg prettige en snelle app om met onder andere PDF’s te werken.



met dank aan forumlid ‘puk1980’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: MacFrankie
Ik zeg: Voorvertoning!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: Timotheus
Ik werk al heel lang heel prettig met PDF Expert. Niet gratis, nee. Maar als je op zoek bent naar een goed programma om PDF's mee te bewerken, moet je ook dit programma eens (gratis) uitproberen.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: Mac OS X
ik sluit me aan bij @macfrankie
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 14 128GB 2022 en MacBook Pro 16inch 2021. Old Apple computers never die
geplaatst door: A Henket
Acrobat powered by the people who brought you Flash
geplaatst door: MacFrankie
Adobe, van Acrobat en Photoshop, heeft Macromedia Shockwave gekocht en in Flash gezet. Dus het is niet gemaakt door Adobe...
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: puk1980
Voor de duidelijkheid. Het gaat niet alleen om Acrobat Reader. Ook andere Adobe producten hebben een security update gekregen, waaronder Illustrator en Photoshop.

https://helpx.adobe.com/security.html

Citaat
APSB21-13 Security update available for Adobe Dreamweaver

APSB21-12 Security update available for Adobe Illustrator

APSB21-11 Security update available for Adobe Animate

APSB21-10 Security update available for Adobe Photoshop

APSB21-08 Security updates available for Magento

APSB21-09 Security update available for Adobe Acrobat and Reader

geplaatst door: A Henket
@MacFrankie: kan zijn maar hoe lang hebben ze Flash onderhouden nadat ze het kochten? Op een gegeven moment “is” het gewoon jouw product. Minimaal waren zij enig verantwoordelijke voor onderhoud
geplaatst door: puk1980
Adobe, van Acrobat en Photoshop, heeft Macromedia Shockwave gekocht en in Flash gezet. Dus het is niet gemaakt door Adobe...


https://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_Flash#Macromedia

Citaat
Macromedia

In November 1996, FutureSplash was acquired by Macromedia, and Macromedia re-branded and released FutureSplash Animator as Macromedia Flash 1.0. Flash was a two-part system, a graphics and animation editor known as Macromedia Flash, and a player known as Macromedia Flash Player.

Adobe

Macromedia was acquired by Adobe Systems on December 3, 2005, and the entire Macromedia product line including Flash, Dreamweaver, Director / Shockwave, Fireworks (which has since been discontinued), and Authorware is now handled by Adobe.