geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleLogoChina-icoon.jpg
Druk om openheid over verwijderen apps in China neemt toe
Op onze kalender kon je het al zien, gisteren vond Apple’s jaarlijkse aandeelhoudersvergadering plaats. Zoals altijd vonden daar heel erg veel stemmingen plaats, waarbij op één belangrijk gebied een duidelijke en interessante ontwikkeling te zien was.

Daarbij ging het over het verwijderen van apps in de Chinese App Store. In de afgelopen periode waren onder andere veel VPN-apps verwijderd en in 2018 was er sprake van 634 ‘illegale’ apps, die als zodanig door de Chinese overheid werden aangemerkt. En het jaar daarvoor werd de app van de krant The New York Times uit de Chinese App Store verwijderd. In Proposal 6 werd tijdens deze vergadering gestemd over meer openheid hierover. Het voorstel haalde het niet, maar de 40,6 procent die voorstemden was stukken hoger dan twee jaar geleden, toen daar maar 5,6 procent zich in een vergelijkbaar voorstel konden vinden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SteveJobsTheaterBuiten.jpg
Druk om openheid over verwijderen apps in China neemt toe


In een artikel van Reuters wordt gesignaleerd dat investeerders kennelijk zich steeds meer zorgen maken over de koers die Apple hier kiest, en de mogelijke repercussies die deze koers zou kunnen hebben.

Apple’s CEO Tim Cook heeft keer op keer duidelijk gemaakt dat Apple de wetten van de landen volgt waarin het opereert, niet zo vreemd voor een internationaal bedrijf als Apple. Maar de kans dat bij iedere beslissing de grens steeds iets verder gelegd wordt tot je bijna onvermijdelijk op een punt beland waar je helemaal niet wil zijn, lijkt steeds groter te worden.

Het wordt interessant om te zien hoe er de komende tijd met deze toenemende druk omgegaan zal worden, en of het een merkbare invloed zal hebben op Apple’s beleid. Strikt genomen kan het nog genegeerd worden, het voorstel werd tenslotte weggestemd. Maar de kans dat dit gebeurt lijkt klein, de trend is tenslotte overduidelijk. Het ligt eerder voor de hand dat we subtiele aanpassingen in het beleid zullen gaan zien.

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Druk om openheid over verwijderen apps in China neemt toe
28 februari 2020 - 07:58    reactie #1
geplaatst door: Timotheus
Het zou interessant zijn te weten welke bekende Apps in China zoal verboden worden. Dat geeft iets meer zicht op de situatie.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain