geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS14-icoon.jpg
Hoe iOS 14 helpt wachtwoorden te verbeteren en je waarschuwt
De nadruk bij Apple’s besturingssystemen ligt al een tijd overduidelijk op veiligheid, maar bij iOS 14 is er duidelijk gekozen om hier nog veel meer aandacht aan te besteden.  Dat is onder andere te zien op de manier waarop iOS 14 toont dat er data van je klembord wordt gekopieerd.

Maar iOS 14 gaat nog veel verder, zo krijg je aanbevelingen voor veilige wachtwoorden bij het aanmaken van een nieuwe voor de iCloud-sleutelhanger, als je een erg zwak wachtwoord gebruikt krijg je een waarschuwing. Denk daarbij aan oplopende cijfers of wachtwoorden zoals bijvoorbeeld “wachtwoord”. Verder wordt je gewaarschuwd als een wachtwoord mogelijk gelekt is.


Is dat laatste het geval, dan krijg je de raad om dat wachtwoord aan te passen. Daarbij krijg je ook meteen een link naar de website waarvoor dat wachtwoord geldt, zodat je het daar meteen aan kan passen.

Zoals je in de video hierboven kan zien is dit alles te vinden op de plek waar je nu in iOS 13 ook al alle bewaarde wachtwoorden bij elkaar vindt. Daar is niets verwijderd, er zijn in iOS 14 alleen maar nieuwe dingen voor de veiligheid toegevoegd.


met dank aan forumlid ’Nocodemus’, die dit nieuws als eerste meldde



 #iOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Jurriaan
Zo heb ik wel een aantal dubbele wachtwoorden (Ooit uit gemakzucht gemaakt..) Dus ik kan aan de bak om die te gaan wijzigen.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|