geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5Hartslag-icoon.jpg
Zuurstofmeting van bloed gevonden in code iOS 14
Sinds de Apple Watch 4 heeft Apple een grote troef in handen, je kan er in een mum van tijd een hartfilmpje mee maken. En dat is nog niet alles, vanaf de Series 1 wordt ook automatisch je hartgezondheid door je Apple Watch in de gaten gehouden. Met name die laatste functie heeft al veel levens gered.

Ondertussen heeft 9to5Mac de hand weten te leggen op stukjes code van iOS 14, en daaruit blijkt dat Apple bezig is om ook het niveau van het zuurstof in het bloed te meten. Waardes tussen de 95 en 100 procent zijn gezond, als het  onder de 80 procent daalt wordt het zorgwekkend. Er kan dan schade aan zowel je hart als je hersenen optreden, en zulke lage zuurstofniveaus leiden ook vaak tot hartaanvallen of zelfs hartfalen. Daalt het zuurstofniveau te ver dan zal je Apple Watch je een waarschuwing geven, vergelijkbaar met wat we nu al hebben.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchHeart.jpg
Zuurstofmeting van bloed gevonden in code iOS 14


Als het Apple inderdaad gelukt is om dit voor elkaar te krijgen dan zou dat weer een behoorlijk grote stap zijn. De kans lijkt wel groot dat hier nieuwe hardware voor nodig is, als dat klopt dan zou dit waarschijnlijk alleen gaan werken met de Apple Watch 6, die pas later dit jaar verwacht wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Zacurate500BLZuurstofmeter.jpg
Zuurstofmeting van bloed gevonden in code iOS 14


Op dit moment wordt het zuurstofgehalte in het bloed nog gemeten met relatief grote apparaten, ten opzichte van een Apple Watch, die je op je vinger moet plaatsen. Hierboven zie je als illustratie de Zacurate 500BL.

ECG upgrade

Verder zou er bij Apple gewerkt worden aan de upgrade bij het maken van een hartfilmpje, of ECG. Als je hartslag tussen de 100 en 120 ligt hebben zowel de Apple Watch 4 als 5 er moeite mee. Apple zou in een toekomstige update dit op willen lossen, het is niet bekend of daar nieuwe hardware voor nodig zal zijn.


met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde



 #AppleWatch #watchOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.