Apple huurt weer een audio-expert in
1 april 2015 - 12:47   
geplaatst door: Robert
http://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sound.jpg
Apple huurt weer een audio-expert in
Apple is de afgelopen tijd wat minder de dominante speler op de muziekmarkt geworden, streaming services als Spotify, Pandora en Rdio knabbelen aan Apple's marktaandeel. Apple is in de markt van de streaming muziek trouwens ook geen kleine speler, als we iTunes Radio met bovenstaande concurrenten vergelijken, dan zien we dat het Apple is die de meeste tracks op de servers heeft staan.Dat Apple nog steeds hard aan de weg timmert wat betreft geluid en muziek is ook te zien aan de overnames en de mensen die aangenomen worden. Wat betreft de overnames is dat vooral Beats, waarvan Beats Music waarschijnlijk het allerbelangrijkst was voor Apple. Wat betreft de mensen die aangenomen worden is het beeld misschien wel nog duidelijker.

Zon maakte vorig jaar Dana Massie de overstap van Audience naar Apple, ging Tomlinson Holman bij Apple werken (het brein achter THX Sound van Lucasfilm) en nu is het nieuws dat Dolby's Executive Vice President Mike Rockwell bij Apple is gaan werken.

De ervaring van Mike Rockwell maakt duidelijk dat dat een man is die ook veel van geluid weet. Zo werkte hij eerder niet alleen bij Dolby, maar was daarvoor van de partij bij Avid en Digidesign, de makers van onder andere het professionele Pro Tools, dat op zijn beurt weer een concurrent is van Apple's eigen Logic Pro X.
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Apple huurt weer een audio-expert in
1 april 2015 - 13:04    reactie #1
geplaatst door: orange
Deezer: 35 miljoen
Spotify: 30 miljoen
Rdio: 32 miljoen
Google Music: 25 miljoen
Tidal: 25 miljoen

Gegevens van Apple kan ik eigenlijk niet duidelijk vinden (?).
Maar zijn dit de gegevens, dan zijn de belangrijkste spelers zeker groter dan Apple op dit gebied.
Apple huurt weer een audio-expert in
1 april 2015 - 13:06    reactie #2
geplaatst door: orange
Is iTunes Radio niet gewoon ALLES wat er in iTunes staat?
Dus: om en nabij de 43 miljoen?
Apple huurt weer een audio-expert in
3 april 2015 - 08:18    reactie #3
geplaatst door: A Henket
iTunes Radio is toch niet te krijgen in Nederland? Volgens mij moet Apple niet zozeer aan de kwaliteit schroeven maar maar aan de beschikbaarheid en de prijs. iTunes Radio is niet te krijgen en dan ook nog eens 2,5 keer zo duur. Een Macbook Pro betaal ik graag meer voor, maar Radio? Echt....niet!
Apple huurt weer een audio-expert in
3 april 2015 - 08:53    reactie #4
geplaatst door: orange
Anyway. Dit vergelijk is nogal vaag, en heeft - buiten dat de aantallen compleet niet kloppen -  in ieder geval weinig met onze situatie in Europa te maken.