De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 13:36   
geplaatst door: Robert
[img=right]http://www.macfreak.nl/base/data/news/images/column.gif[/img]Bijna iedereen verwachtte een tablet afgelopen woensdag, het kon ook eigenlijk niet anders na de lawine aan geruchten die we over ons heen hadden gekregen. Maar het soort tablet bleek de verrassing. We kregen geen aangepaste MacBook Air zonder toetsenbord, maar een grotere uitbreiding van de iPhone/iPod touch-familie.

Dus is hier sprake van een simpele evolutie of was er al een revolutie gaande en hebben we die eigenlijk allemaal gemist terwijl hij zich onder onze neus voltrok?

Ik denk het laatste, want hoewel iedereen altijd zegt dat het Mac OS X zo makkelijk is om mee te werken is het bestaan van ons forum, en alle vragen die steeds weer voorbij komen, genoeg illustratie dat het makkelijker zou moeten kunnen. Als je een televisie aanzet verwacht je toch ook gewoon dat die het doet, en ga je er niet van uit dat je een heleboel kennis moet hebben om er gebruik van te maken.

En zo bezien is de revolutie misschien al gaande, en waren de iPhone en de iPod touch de eerste stappen naar een familie van computers waarmee je zonder veel kennis ook uit de voeten kunt. Het lijkt me voorlopig nog niet waarschijnlijk dat we het iPhone OS in de hogere regionen (dus op MacBooks of de Mac Pro) zullen zien, maar het is duidelijk dat Apple gelooft en doorgaat met het uitbreiden van het platform met het iPhone OS als basis.

De basis voor de aanpak van de iPhone, gebruikers hoeven niet eens meer te weten waar hun documenten zijn, ligt al veel verder in het verleden en begon al bij het Newton OS. Maar ook binnen Mac OS X hebben we de laatste jaren al een ontwikkeling gezien waar het locatie van bestanden steeds minder belangrijk werd. De introductie van Spotlight maakte het sowieso al makkelijker om documenten waar dan ook te vinden, en in programma's als Tunes, iPhoto en Photo Booth hoeft de gebruiker ook al niet meer te weten waar de bestanden zich fysiek bevinden.

Dus een verdere evolutie richting het iPhone OS, een OS dat al helemaal zo is opgebouwd, voor consumenten ligt dan natuurlijk wel erg voor de hand.

En aangezien dat waarschijnlijk het makkelijkst werkende OS is dat op dit moment voorhanden is, met Android als een goede tweede, zou dat wel een een keuze kunnen zijn die héél veel mensen aanspreekt. Ik weet dat ik veel familie om mij heen heb die met de Mac vooruit kan, maar na een aantal jaren toch nog opvallend vaak met, volgens mij, beginners-vragen komt. En bijna allemaal zijn ze zeer geïnteresseerd in de iPad.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 13:50    reactie #1
geplaatst door: lutewizzard
Dat je familie na jaren nog steeds met beginnersvragen komt kan ook een een gevolg zijn van juist een bijzonder goed functionerend OS. Dat roept nu eenmaal minder vragen op.
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 13:55    reactie #2
geplaatst door: odo
Ben het wel eens met deze zienswijze.
Nu blijft alleen de vraag of de markt het ook als zodanig gaat oppikken, of dat het toch de doorgewinterde gebruikers zijn die een iPad voor erbij willen hebben. Ik ben benieuwd hoe znel het allemaal gaat lopen.

Wat betreft de desktop: zou de touchscreen 22" iMac waar over gespeculeerd wordt niet toch stiekem ook een stapje in deze richting gaan maken. Waarschijnlijk normaal OSX, maar met optie om ook de apps uit de appstore te kunnen draaien?
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 13:57    reactie #3
geplaatst door: Robert
@ lutewizzard: Dat is precies andersom bedoeld. Na jaren ervaring blijken er kennelijk nog steeds beginners-vragen open te blijven staan. Bij dezelfde mensen zijn die vragen er niet als ze een iPhone of een iPod touch hebben en ik verwacht ze dan ook niet bij de iPad...
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 14:14    reactie #4
geplaatst door: Doctor Apple
De iPad zie ik als een evolutionaire stap. De iPad als apparaat kan een REVOLUTIE ontketenen onder de gebruikers. Het type gebruiker zal anders zijn bij de iPad dan de bij iPhone. Ook het gebruik kan aanmerkelijk anders zijn dan bij de iPhone.

Het formaat, de batterij-duur en beschikbaarheid van 3G zijn daar de (technische) oorzaak van. Hiermee biedt je de mogelijkheid om (serieuzere) applicaties te ontsluiten die vanwege de geringe afmeting van de iPod Touch/iPhone niet echt van de grond zouden komen op dat genoemde platform.

Verder biedt het apparaat serieuze(re) mogelijkheden op het gebied van onderwijs. Deze 1.0-versie is nog verre van ideaal, maar geeft wel aan welke kant we ons op bewegen. Qua techniek, maar belangrijker nog: gebruikersgroep.

Laboratorium / Concept (Eniac / Arphanet) -> Groten der aarde / Onderwijs (IBM, Defensie, Universiteiten) -> Business (Banken / Verzekeraars / Ministeries) -> Geeks / Early Adopters -> Geïnteresseerden -> Gemeengoed in zakelijke markt / Professionele Markt -> Thuisgebruik -> Lager + Middelbaar onderwijs -> MASSA

In bovenstaand voorbeeld zie ik (schematisch) de groepen waar opeenvolgend de computer zijn weg vond. Als we de computer ALS TOEPASSING definieren en naar de ontwikkeling / gebruiksvriendelijkheid kijken dan zie je het volgende:

De computers zijn steeds complexer geworden, het gebruik ervan wordt steeds eenvoudiger en de toepassingen steeds duidelijker hetgeen weer leidt tot uniforme aannames inzake de interface en interaction. Dat leidt weer tot een snellere acceptatie onder gebruikers en lagere leercurve. Uiteindelijk gevolg: lage tot geen noemenswaardige drempel om de toepassing (computer) te gebruiken.

Ik denk dat we aan de vooravond staan van computers complexer dan ooit te voren. Kijk maar zelfs naar de iPad: vanuit technologisch oogpunt: de iPad heeft vier processorkernen, complexe schermtechnologie, zeer complex maar bovenal functioneel framework hetgeen leidt tot een prettige gebruikerservaring. Al met al: de iPad voelt lekker simpel aan, bijna natuurlijk (vanzelfsprekend). Het is 'toch logisch' dat je met je vinger langs het scherm glijd om 'een bladzijde' om te slaan? Het is toch logisch om te 'pinchen' om de grootte aan te passen?

En DAT IS/WAS de ECHTE REVOLUTIE. Human Interaction op het Apple platform. Van iPhone/iPod/iPad tot aan Macbook (Air/Pro) en natuurlijk ... iPhoneOS en MacOS X.

Je gebruikerservaring is versimpelt, je plezier in het apparaat vergroot. De techniek is onderhavig aan je gebruikerservaring.

De volgende stap is GRID/Cluster/Cloud-computing samen te brengen tot een (voor de gebruiker) transparante, vriendelijke gebruikers-omgeving waar hij (of zij) zijn (of haar) ding kan doen. Dat de rekenkracht op 'het netwerk zit' is dan niet meer relevant.

Er zal echter een groep gebruikers het oer-vervelend gaan vinden: de 'whizz-kids' uit de jaren tachtig en negentig der 20e eeuw. Immers, dergelijke implementaties van een computer-platform maakt het voor de heren (en mevrouwen) wel heel erg saai. Er is niets meer echt 'te onderhouden'. Geen unix-scripts vanaf de prompt, geen Onyx of andersoortige 'onderhouds-programma' draaien. Geen absolute controle meer over je systeem. Wel een gegarandeerde uptime van 99,99999999% per 10 jaar.

De echte remmende factor zal in het komende decenium niet de computer-analfabeet zijn, het zal juist de computer-nerd zijn. De computer-gebruiker die doorspekt is met (ouderwetse) GUI concepten en zich maar moeilijk kan vinden 'in het nieuwe computeren'. Dat zal volgens mij de remmende factor zijn waardoor we (mogelijk) bepaalde concepten pas over 20 jaar zullen zien ipv 10 jaar.

Is dat nieuw? Neuh, niet echt: het waren de die-hards op het Windows-platform die riepen dat je beter Windows XP kon gebruiken dan op Windows Vista over te stappen. Nu Microsoft Windows VISTA heeft rebranded en deze (met kleine GUI-aanpassingen en een optimalisatieslag) onder de naam Windows 7 heeft uitegbracht roepen kuddes Windows-goeroes dat het nu wel verstandig is om over te stappen. Het gekke? Er is eigenlijk helemaal niet zoveel veranderd aan Windows 7. Maar, er zijn natuuuuuuurlijk weer specitici: immers ... Windows 7 heeft een nieuwe taakbalk met startknop. Wat heb ik al menig systeembeheerder horen opperen: "Je kunt beter maar Windows Vista installeren, hoor ...". Nou vraag ik je ...

Op het Apple of Linux-platform niet anders. Ik ken mensen die me serieus vragen of ik niet MacOS X kan installeren op het ALLERNIEUWSTE MacBook Pro. Na uitleg mijner zijde dat dit niet gaat werken kijkt deze slag mens mij aan alsof ik net het nieuws heb gebracht dat een familielid is overleden.

Klaarblijkelijk kan de mens kan slechts een beperkt aantal veranderingen in zijn (of haar) leven verwerken. Ik ben benieuwd waar ik afhaak: MacOS 11? MacOS 12? iOS 2.3?

Groet,


Doctor :apple:

De pauze is voorbij :blink:

Durf te denken!
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 14:22    reactie #5
geplaatst door: Robert

Citaat
Doctor Apple om 14:14, 1-02-2010
Er zal echter een groep gebruikers het oer-vervelend gaan vinden: de 'whizz-kids' uit de jaren tachtig en negentig der 20e eeuw.


Helemaal mee eens, en ik denk dat het op dit moment ook de kant is waaruit we de meeste negatieve reacties horen.

Citaat
Ik ken mensen die me serieus vragen of ik niet MacOS X kan installeren op het ALLERNIEUWSTE MacBook Pro. Na uitleg mijner zijde dat dit niet gaat werken kijkt deze slag mens mij aan alsof ik net het nieuws heb gebracht dat een familielid is overleden.


Daar ben ik je helemaal kwijt, waarom zou je Mac OS X niet kunnen installeren op de allernieuwste MacBook Pro..?
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 14:27    reactie #6
geplaatst door: kaerFcaM
Citaat
Doctor Apple om 14:14, 1-02-2010

Doctor :apple:

De pauze is voorbij :blink:



Jammer, je was net zo lekker op dreef. Goed verhaal.
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 14:38    reactie #7
geplaatst door: Box4you

wat veel mensen nog niet doorhebben is het feit dat niet het besturingsysteem het belangrijkste is voor de toekomst, maar de applicaties die feilloos draaien op het toestel. Apple komt met zijn iPad op de markt met een ready to use toestel. Apple zal de komende jaren zijn applicaties gaan porten naar ofwel app's zoals je die nu in de app-store kan vinden, ofwel naar applicaties die gewoonweg op het www draaien. Kijk maar naar google met google documents... de gebruikers van de toekomst willen dus een toestel dat ze aanzetten en direct werkt, zonder zich zorgen te maken welk besturingssysteem erop draait, met automatische updates, een makkelijke manier om app's, muziek, boeken, etc aan te kopen, applicaties die getest zijn, niet kunnen crashen door virussen of memory leaks, etc... bekijk het als het ware als een auto, grasmachine of microwave oven... aanzetten en het werkt... that's the future...
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 14:39    reactie #8
geplaatst door: Doctor Apple

Citaat
Robert om 14:22, 1-02-2010


Citaat
Ik ken mensen die me serieus vragen of ik niet MacOS X kan installeren op het ALLERNIEUWSTE MacBook Pro. Na uitleg mijner zijde dat dit niet gaat werken kijkt deze slag mens mij aan alsof ik net het nieuws heb gebracht dat een familielid is overleden.


Daar ben ik je helemaal kwijt, waarom zou je Mac OS X niet kunnen installeren op de allernieuwste MacBook Pro..?


Even stiekem toch een antwoord typen terwijl ik in de wacht hang bij de KPN ...

Wat ik met genoemde paragraaf wilde illustreren is dat mensen moeite hebben met het nieuwe. De genoemde mensen willen MacOS 10.4 geinstalleerd hebben op een MacBook (Pro) waar 'af fabriek' MacOS 10.6 staat. De nieuwe features onderkennen ze niet of nauwelijks en vinden dat MacOS 10.4 al voldoende was. Het nieuws dat MacOS 10.4 niet (of niet goed) gaat werken op een Intel Core 2 Duo uit 2009 of Intel Core i5 / i7 is zeker voor twee mensen in mijn omgeving een vreselijke klap geweest.

Na een week of twee zijn ze er wel bovenop gekomen overigens en is MacOS 10.6 alweer hun trouwe metgezel, maar ... de initiele reactie was er een van: bleuh, niet doen. MacOS 10.4 is al goed genoeg. Preview vanuit de finder? Waarvoor nodig, Exchange-koppeling in Addressbook en mail? Gebruik ik toch niet. Quicktime X? Waarom dat Quicktime 7 doet het toch ook nog. En ... zo kunnen we nog even doorgaan ...

Ellende, ik krijg een medewerker aan de lijn. Moet weer verder hier.

Vast tot gauw!

Doctor :apple:
Durf te denken!
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 15:07    reactie #9
geplaatst door: andre65
Ik denk een evolutie....

En die TV knop weet iedereen wel te vinden, maar probeer maar eens een moderne afstandsbediening uit te leggen aan de vrouw des huises.... Je weet wel zo'n frontier / kameleon..
Ik heb zo'n ding waarmee je de radio, TV, VCS/DECODER en het licht mee kan bedienen...
Wat ze wil is op de knop drukken voor aan en dan moet het apparaat aangaan wat zij denkt dat aan moet.
Dat is er nog niet leg ik dan (nu nog) kalm uit ;-)

Elk apparaat waar je interactie mee hebt heeft een uitleg nodig... Ook mijn weegschaal heeft tegenwoordig een handleiding... omdat ze het nodig vinden om mijn gewicht bij te houden... en die is al jaren te hoog.

Daarom denk ik een evolutie.. Het is een uitbreiding op iets wat bestaat, maar dan beter en handiger.
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 16:10    reactie #10
geplaatst door: PSYCHOMAC
Ik ga van een revolutie uit.

Besturingssysteem en apps waren van een computerbeheerder ... de context is altijd
de PC geweest ...
Nu wordt het meer de context waarin de persoon zich bevindt bepaalt
de apps die hij/zij nodig heeft.
iMac 2007 20", iMac 27", iMac 21", 10x iMac G3 , 2x iMac G4, 1x iMac G5 ,2xPM dual 1.8 en dual 2.0 G5; 2x MacPro ;15/17/23inch Display(alu en model ervoor), powerbook 12/15/27inch,  Apple TV, 2xApple Cube/17 "ADC Scherm, PM G4 QuickSilver, en verder nog veel te veel om op te noemen. Een verzamelaar dus!
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 16:24    reactie #11
geplaatst door: MacCamMan
Ik zeg: Evolutie!

Wat ik me trouwens echt afvraag is hoe lang je op de bank kan zitten met de iPad in je handen zonder er doodmoe van te worden. Ik zet mijn laptopje op schoot of op de bankleuning en ik kan zo uren zitten zie ik me niet doen met een iPad.
Wat vinden jullie trouwens van de opmerking van Jobs in de keynote "Apple is a mobile devices company"?
Dat geeft ook wel aan welke koers er gevaren wordt. Desktops zijn een uitstervend diersoort geworden, slachtoffer van de evolutie.....

MCM
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 17:13    reactie #12
geplaatst door: Peter Villevoye
Desktops blijven nodig voor de productie van al die media
en vele andere taken, vanwege de krachtigere middelen.
Maar het is nu eindelijk zo, dat je niet met hetzelfde middel
hoeft te werken waarmee een medium geproduceerd is,
om het te consumeren. Alsof iedereen die TV wil kijken
ook een TV-studio nodig heeft. Dat is nu redelijk voorbij.

Ik denk dat Apple al lange tijd een iPad had kunnen maken,
maar de juiste timing c.q. tijdgeest ervoor heeft afgewacht.
Mensen zijn er nu 'rijp' voor. Vele generaties hebben geen
moeite meer met informatie vanaf schermen tot zich nemen,
digitale werelden creëren en er (emotioneel) mee om gaan.

Ik denk dat Papier nu eindelijk een stapje terug gaat doen.
Voor partijen die nog steeds teerden op papieren informatie
(en de exploitatie daarvan), zal de iPad een revolutie zijn.
Studea — Advies - Training - Begeleiding in DTP, web- en app-design.  En... een PixelFreak !
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 17:16    reactie #13
geplaatst door: deejee54
Even niet over de techniek of hoe innovatief.
Ik vraag me af hoe stootvast zo,n iPad is. Zie er veel vallen, je moet zo,n ding toch met 1 hand vasthouden, op de smalle zwarte rand terwijl je met de ander aan het typen, scrollen enz. bent.
Krijgen we zometeen allemaal gadgets, dikke rubberen stootrand, leuk kettinkje dat je hem om je nek kunt dragen, een handvat eraan, enz.
Kijk, een iPhone of iPod ligt stevig in je hand door het formaat.
Klinkt misschien als een grap, maar ik zie er veel stukvallen.

Als reactie op Peter, ik denk dat het en en wordt. Vind het prettig om 's morgens met een kopje koffie door de papieren krant te bladeren maar in de trein lekker op de iPad het nieuws te lezen.
Voor boeken idemdito, op vakantie een hele bibliotheek mee op de iPad, thuis gewoon een "echt" boek.
De teloorgang van het papier is al vaker voorspeld, het is alleen maar meer geworden.


(Bewerkt door deejee54 om 17:26, 1-02-2010)
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 17:17    reactie #14
geplaatst door: Peter Villevoye
Wat ik trouwens wel grappig vind, is dat het 'huwelijk'
tussen TV en de computer nooit echt iets is geworden.
We zitten in de huiskamer nog steeds niet (nauwelijks)
samen naar interactieve televisie te kijken.

Het is eerder zo, dat de computer de TV nu overneemt,
zowel in fysieke gedaante als in programma-aanbod.
De iPad doet daar straks een scheutje bovenop.
Studea — Advies - Training - Begeleiding in DTP, web- en app-design.  En... een PixelFreak !
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 17:20    reactie #15
geplaatst door: Harrie
De iPad is eigenlijk een (logisch) vervolg op de iphone en ipod touch, maar dan gericht op een ander marktsegment. Ik zeg dus dat het evolutie is, zoals eigelijk bij alle productontwikkeling.

Wat ik zie is dat Apple zich volledig stort op de 'mainstream' gebruiker. Wat ik mij afvraag is of Apple niet de creatieve hoek vergeet. De Ontwerpers en de Vormgevers. Apple was en is erg populair bij deze groep. Dit kwam mede omdat Apple veel tijd stopte om de producten voor deze groep mensen aantrekkelijk te maken. Ik hoop dat Apple ook voor deze groep nog iets innovatiefs gaat maken!

De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 17:24    reactie #16
geplaatst door: Harrie

Citaat
deejee54 om 17:16, 1-02-2010
Even niet over de techniek of hoe innovatief.
Ik vraag me af hoe stootvast zo,n iPad is. Zie er veel vallen, je moet zo,n ding toch met 1 hand vasthouden, op de smalle zwarte rand terwijl je met de ander aan het typen, scrollen enz. bent.
Krijgen we zometeen allemaal gadgets, dikke rubberen stootrand, leuk kettinkje dat je hem om je nek kunt dragen, een handvat eraan, enz.
Kijk, een iPhone of iPod ligt stevig in je hand door het formaat.
Klinkt misschien als een grap, maar ik zie er veel stukvallen.


De behuixing is van Alluminium en dat is licht en redelijk stootvast. Je moet er niet mee gaan gooien maar een keertje laten vallen moet hij wel kunnen overleven. Ik neem aan dat Apple ook de onderdelen zo gemonteerd heeft dat die wel een stootje kunnen hebben, ook zij zitten niet te wachten op eindeloze reparaties.
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 19:08    reactie #17
geplaatst door: Robert
En ik weet inmiddels (uit ervaring  :blush:) dat de iPhone wel tegen een stootje kan. Waarschijnlijk is een kleiner apparaat wat stootvaster dan een groter, maar ik verwacht ook dat de iPad wel tegen een stootje zal kunnen.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 19:30    reactie #18
geplaatst door: mayo
Wat ik in een vorig draadje al opmerkte, een goed begin van iets nieuws!! revolutie dus, mijn zoon gaat, als hij straks naar school gaat,  met een Ipad vol met boeken ipv een schooltas, dat is revolutionair!!! en ik neem hem straks (de Ipad) vol met foto's mee naar familie en vrienden ivp albums of veel kleinere apparaten.

Het wachten is nu op de Izuigpad om hem overal aan vast te kunnen plakken of de Ipadklem om hem overal op te kunnen zetten:happy:
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 21:45    reactie #19
geplaatst door: karel apple

Citaat
MacCamMan om 16:24, 1-02-2010


Wat ik me trouwens echt afvraag is hoe lang je op de bank kan zitten met de iPad in je handen zonder er doodmoe van te worden.


Het ding weegt 680 gram. Dat is evenveel als een ouderwetsch boek (Een paperback van de omvang van bijvoorbeeld de 'Da Vinci Code' weegt ook 680 gram.)
De iPad: evolutie of revolutie?
1 februari 2010 - 22:07    reactie #20
geplaatst door: MacWim

Citaat
Harrie om 17:20, 1-02-2010
Wat ik mij afvraag is of Apple niet de creatieve hoek vergeet. De Ontwerpers en de Vormgevers. Apple was en is erg populair bij deze groep. Dit kwam mede omdat Apple veel tijd stopte om de producten voor deze groep mensen aantrekkelijk te maken. Ik hoop dat Apple ook voor deze groep nog iets innovatiefs gaat maken!


Harrie, met de komst van de iPad stopt de ontwikkeling van de Macs toch niet!
De Macs blijven er voor de creatieven, ze worden alleen maar nog mooier, verwacht ik.
Die iPad is puur additioneel. En inderdaad, misschien wel voor mainstream, zoals de iPod dat ook is, en de iPhone ook een beetje.
Mooi toch, kan Steve Jobs eindelijk ook een wat verdienen ....   :woot:
Mac mini M1, 16 GB 1TB | MBA 6.2 | iPhone 13 mini | iPad 2025 | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites; webteksten; beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl
De iPad: evolutie of revolutie?
2 februari 2010 - 00:15    reactie #21
geplaatst door: Juni
Zoals Mossberg al zei, it's about the software stupid.

De iPad: evolutie of revolutie?
3 februari 2010 - 16:12    reactie #22
geplaatst door: Ger Nijkamp
Kort samengevat:

&hl=nl_NL&fs=1&">
&hl=nl_NL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340">


Klaar...

:happy:

[ Ger ]
Website: gernijkamp  
Linkedin: gernijkamp
De iPad: evolutie of revolutie?
3 februari 2010 - 23:02    reactie #23
geplaatst door: zivojan
De ipad lijkt me wel een goede ontwikkeling. Ik vind het alleen wel jammer dat er in het goedkoopste model maar 16 Gb geheugen inzit. Ik had toch wel meer geheugen verwacht. Desnoods een kleine harde schijf. Voor de rest ziet er mooi uit en als hij beschikbaar kom ga ik zekers even kijken bij de apple store  bij ons in Salt Lake City..
De terugkeer van Janster
De iPad: evolutie of revolutie?
4 februari 2010 - 01:11    reactie #24
geplaatst door: Peter Villevoye
Ik denk dat voor heel veel toepassingen 16 GB genoeg is.
Denk aan (eenvoudig) gebruik als displays om uit te delen,
tijdelijke inzet als interactief boek, magazine en dergelijke.
Mijn moeder heeft voor haar doel ook genoeg aan 16 GB...
Studea — Advies - Training - Begeleiding in DTP, web- en app-design.  En... een PixelFreak !