geplaatst door: Robert
http://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Eén op de 86 Australiërs is iOS ontwikkelaar
Dat de App Store een doorslaand succes is weet iedereen die MacFreak regelmatig leest allang, en Apple's CEO Tim Cook herinnert ons er tijdens presentaties ook altijd nog even aan.

Dat betekent dat er ook veel ontwikkelaars zijn die daar hun brood verdienen, en uit recente cijfers van de Australische overheid zou maar liefst één op de 86 Australiërs bezig zijn met het werken aan apps voor de iPhone, iPod touch en iPad.

Want volgens de Australische overheid zouden er meer dan 270.000 iOS app-ontwikkelaars in het land zijn. Omdat volgens de meest recente cijfers er 23,13 miljoen inwoners in Australië zouden zijn, zou dat betekenen dat er dus ook percentueel nogal veel ontwikkelaars voor iOS daar zitten.

Die ontwikkelaars zouden samen inmiddels goed zijn voor 268 miljoen dollar, wat betekent dat het gemiddelde inkomen op minder dan 1.000 dollar zou uitkomen. Waarschijnlijker is dat er een hoop mensen bij zitten die minder verdienen, want Halfbrick (de makers van Fruit Ninja) heeft alleen al meer dan 100 mensen in dienst.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.