geplaatst door: Robert
http://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Een kijkje achter de schermen van de Apple Watch
Apple was heel erg lang een gesloten fort, er kwam zelden of nooit iets naar buiten. De afgelopen tijd laat Apple's CEO Tim Cook zien dat hij voor meer openheid is, en zien we bijvoorbeeld achtergrondartikelen waarin we bijvoorbeeld veel meer over Jonathan Ive, Apple's Senior Vice President of Design, te weten komen.

Over dat laatste hadden we al eerder een nieuwsbericht hier op MacFreak, als je dat gemist hebt kan je dat hier vinden.

Dit keer is het de beurt aan Kevin Lynch, op dit moment is hij Apple's Vice President of Technology, en niet toevallig de man achter de Apple Watch. Want dit stuk heeft natuurlijk niet alleen te maken met de nieuwe openheid bij Apple, het is natuurlijk ook de bedoeling om ons warm te maken voor de Apple Watch.

Of dat lukt is aan ieder die het leest, maar het artikel is de moeite voor iedereen die Apple volgt en het leuk vind om een beter inzicht te krijgen hoe daar gewerkt wordt. Vanaf het begin, waar Kevin Lynch bij Apple gaat werken terwijl hij eigenlijk niet eens weet waaraan, is het meteen interessant.
Citaat


In early 2013, Kevin Lynch accepted a job offer from Apple. Funny thing about the offer: It didn’t say what he would be doing. So intense is Apple’s secrecy that all Lynch knew was his vague title, vice president of technology, and that he’d be working on something completely new.

It was odd that Apple even offered him a job. During his eight years at Adobe, most recently as chief technology officer, he was best known as the only person dumb enough to publicly fight Steve Jobs over the iPhone’s lack of support for Flash videos. When Lynch announced his move, the reaction was immediate: They want this guy? Apple blogger John Gruber called Lynch "a bozo, a bad hire."


Want inderdaad, het was Kevin Lynch die bij Adobe degene was die honderd procent achter Flash stond, en dus tegenover Steve Jobs. Waarmee Tim Cook nog eens laat zien dat hij vooral geïnteresseerd is in het resultaat, en minder interesse heeft in de rest van de achtergrond, in ieder geval minder dan Steve Jobs. Want die laatste verzamelde vooral een kring van loyale mensen om zich heen, en was dan ook meestal niet gecharmeerd als iemand vertrok. Dat laatste werd afgelopen week nog een keer duidelijk door het uitkomen van het boek Becoming Steve Jobs, waarin we bijvoorbeeld kunnen lezen hoe hij reageerde op het vertrek van Jon Rubinstein naar Palm.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.