Het idee voor Apple Stores bestond al in 1997
7 februari 2014 - 16:40   
geplaatst door: de Redactie
http://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Het idee voor Apple Stores bestond al in 1997
Apple’s eerste Apple Store (in Tysons Corner, Virginia.) opende zijn deuren voor het eerst officieel op 15 mei 2001, en inmiddels zijn er maar liefst 422 in 14 verschillende landen. Van die 422 zijn er trouwens 254 in de V.S. zelf te vinden, de rest van de wereld moet het tot nu toe met die andere 168 doen.

Maar dat het allemaal nog veel eerder had gekund is in dit artikel Regis McKenna, de legendarische marketing goeroe van Silicon Valley, te lezen.

Dat Regis McKenna legendarisch wordt genoemd is trouwens niet alleen maar omdat hij onder andere Intel, Silicon Graphics, America Online en Electronic Arts als klant heeft gehad, voor Apple was hij onder andere ook verantwoordelijk voor het Apple logo en kwam de beroemde 1984 commercial ook uit zijn koker.Nadat hij Steve Jobs en Steve Wozniak in 1976 had ontmoet moest hij eerst helemaal niets van Apple weten. Dat gevoel was wederzijds wat Steve Wozniak betrof, maar Steve Jobs zag meteen wat in Regis McKenna en maakte dat al snel héél erg duidelijk: de avond na de eerste ontmoeting belde hij hem eindeloos op, in totaal wel veertig keer.

Toen eenmaal besloten was dat Regis McKenna voor Apple zou werken stelde hij een marketing plan op van acht pagina’s, waarin onder “Distribution Channels" voor het eerst de Apple Stores genoemd werden. Het is natuurlijk niet verbazend dat het nog even duurde voordat die van de grond kwamen, Apple was in die periode eerst vooral bezig met ervoor te zorgen dat het bedrijf weer winst maakte.

Maar het idee was duidelijk wel blijven hangen, en het succesverhaal wat daarna volgde is dus ook mede aan Regis McKenna te danken.