Hoe Apple HBO Now binnen kreeg
8 april 2015 - 11:21   
geplaatst door: Robert
http://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Hoe Apple HBO Now binnen kreeg
De uitspraak van Steve Jobs over televisie ("I Finally Cracked It") tegen zijn biograaf Walter Isaacson is beroemd geworden, de afgelopen jaren waren er dan ook veel geruchten over een televisie die Apple uit zou brengen. Dat die oplossing van Steve over het internet zou lopen lijkt voor de hand te liggen, en dat Netflix er tot nu toe het dichts bij komt lijkt ook zo klaar als een klontje.

Dat geeft Netflix een voorsprong, want het is het eerste bedrijf dat de sprong naar de toekomst maakte, en daar hebben ze tot nu toe veel succes mee, het bedrijf groeit als kool.

Maar tijdens de eerste presentatie van de Apple Watch zagen we dat de concurrentie niet stil zit, HBO's CEO Richard Plepler zagen we daar HBO Now aankondigen, een directe concurrent van Netflix. En HBO is geen kleine jongen, dit betaalkanaal is in de VS populair, en produceert onder andere de erg succesvolle serie Game of Thrones.

Maar hoe kan het dat HBO lanceerde op de Apple TV, en binnenkort op alle iDevices ook te vinden zal zijn? Dat heeft vooral te maken met Jimmy Iovine, de man van Beats die sinds de overname daarvan bij Apple werkt. Richard Plepler had in het verleden PR-werk gedaan voor Jimmy Iovine, en hij nam dan ook contact met hem op toen hij zich afvroeg of Apple interesse had om de eerste distributeur van HBO Now te worden:
Citaat


Plepler had done PR for Iovine years earlier, at Warner Music. Iovine had sold Beats, the headphone business he owned with Dr. Dre, to Apple in May, for $3 billion. Plepler asked if Iovine thought Apple would be interested in being the lead distributor of HBO Now. Iovine didn’t hesitate: "I think that’s the shit," he said.


De reactie van Eddy Cue daarna spreekt boekdelen over hoe belangrijk media zijn voor Apple, die kunnen we lezen in het volgende stukje:
Citaat


Plepler also reached out to Time Warner board member Paul Wachter, who worked on the Apple-Beats deal in his day job as an investment banker. Wachter connected him with Apple’s digital media chief, Eddy Cue, who came to New York for a meeting in Plepler’s office. Plepler explained that he needed a distributor, and that HBO Now would be ready by the spring (when Game of Thrones’ season 5 would bow). Cue tells me that he wanted to do the deal with HBO "the next day."


Als je interesse hebt in het hele verhaal hierachter, dat kan je lezen in dit artikel van Fast Company. De moeite om te lezen als je wilt weten waar de toekomst van de televisie waarschijnlijk ligt, en welke rol Apple hierin speelt.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Hoe Apple HBO Now binnen kreeg
8 april 2015 - 19:30    reactie #1
geplaatst door: KrizZaY
Iemand enig idee wanneer/of HBO Now ook hier on de lage landen beschikbaar is/zal zijn? (Be in mijn geval)