devman om 12:19, 27-12-2014
Natuurlijk heb ik wel wat te verbergen. Dat ontken ik ook niet.
Dat was me nog niet eerder duidelijk geworden in deze discussie, maar het doet me goed dat je dat nu uitspreekt.
devman om 12:19, 27-12-2014
Maar het gaat niet over mij. Het gaat eerder over het spanningsveld tussen privacy en veiligheid.
Net zoals veiligheid ten kosten van privacy van het individu gaat, gaat ook een grote privacy ten koste van de algemene veiligheid.
Hier moet een juist evenwicht in gevonden worden, men moet niet doorslaan naar de een of andere kant.
Mee eens.
devman om 12:19, 27-12-2014
Daarvoor kun je naar het stemlokaal.
Nee. We hebben wetten, als resultaat van 200 jaar stemmen. Daar moet de regering zich ook aan houden! Aanpassingen mogen alleen na uitgebreid toetsen en allee als het niet anders kan.
devman om 12:19, 27-12-2014
Ik vind dit geen kwestie van bedrijven als Microsoft of Apple. Die moeten zich er op geen enkele wijze mee bemoeien. Wanneer justitie bepaalde gegevens wil dient zo'n bedrijf die eenvoudigweg te overhandigen.
Apple en MS zijn multinationals, ze werken dus in verschillende landen. Ik zou het prettig vinden dat de Amerikaanse overheid eerst akkoord van de Nederlandse overheid moet krijgen, voordat ze bij mijn gegevens (en die van mijn landgenoten) kunnen. Ook als dat criminele landgenoten zijn.
Met andere woorden: Apple en MS doen er goed aan zich ermee te bemoeien!
devman om 12:19, 27-12-2014
Ik acht justitie (ook die in Amerika) capabel genoeg om die inschatting te doen.
Onder het mom "war on terror" is privacy in de VS een fractie van wat het hier is. De Amerikaanse justitie is in mijn ogen niet capabel. Ze zoeken een speld in een hooiberg, en als ze die niet vinden, dan pakken ze er wat hooibergen bij. En nog een paar hooibergen, en nog een paar. Zo krijg je vanzelf een "false positive": een stukje hooi in de vorm van een speld.
Beter is om de bestaande hooiberg beter te doorzoeken, of de hooibergen links te laten liggen en gericht te gaan zoeken. Als ik water zoek, ga ik naar de zee, niet naar de woestijn.
devman om 12:19, 27-12-2014
Dat wil niet zeggen dat je de overheid en het justitiële apparaat niet moet controleren.
Dat is precies wat hier gebeurt.
devman om 12:19, 27-12-2014
Maar doe dat dan achteraf en sla eerst die drugscrimineel in de boeien. Wie weet hoeveel slachtoffers er ondertussen alweer zijn als gevolg van het treineren van het onderzoek door MS.
Als iemand verdacht is, dan hoort hij (m/v) vast te zitten totdat duidelijk is of hij schuldig is of niet. En info opvragen mag best snel. Dus weken wachten is geen optie. Alleen dat MS als vanzelfsprekendheid op elk "verzoek" van de Amerikaanse justitie in moet gaan als het om Europeanen gaat, daar ben ik tegen.
devman om 12:19, 27-12-2014
Het is duidelijk dat jullie meer waarde hechten aan jullie individuele privacy dan dat ik dat doe. Dat mag. Laat dat afdwingen door de politiek, niet door Microsoft of Apple!
Ik vecht voor
mijn privacy, en als MS en Apple me daarbij helpen: graag!