geplaatst door: de Redactie
http://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
AppleScript in Numbers nu zelfs beter dan vroeger
Toen de nieuwe versie van Numbers, Pages en Keynote uitkwamen was niet iedereen even blij. Want hoewel Apple duidelijk enorm veel werk in deze updates gestoken had, en het ongelofelijk was dat het allemaal ook op het web werkt, waren er ook nogal wat dingen verdwenen. Eén van die dingen die verdwenen waren was de ondersteuning voor AppleScript, en daar leed Numbers vooral veel onder, want in een spreadsheet worden nu eenmaal gecompliceerde taken uitgevoerd.

Apple beloofde dan ook al snel na het uitkomen van de nieuwe iWork-apps dat er vaak en veel updates zouden komen, en dat die updates veel van wat er verdwenen was weer terug zouden brengen. En Apple houdt woord, want op 23 januari waren er alweer updates voor zowel [ituneslink=https://itunes.apple.com/app/numbers/id409203825?mt=12]Numbers[/ituneslink], [ituneslink=https://itunes.apple.com/app/pages/id409201541?mt=12]Pages[/ituneslink] als [ituneslink=https://itunes.apple.com/app/keynote/id409183694?mt=12]Keynote[/ituneslink].

Daarbij was vooral voor AppleScripts-gebruikers de update van Numbers zeer welkom, want nu is deze nieuwe versie van Numbers ook hiermee weer aan te sturen. Meer daarover is hier te lezen. En als je echt veel te weten wilt komen over over die ondersteuning, en veel interessante scripts zoekt, dan mag je ook deze site beslist niet overslaan.

AppleScript in Numbers nu zelfs beter dan vroeger
3 februari 2014 - 22:26    reactie #1
geplaatst door: Bianco
Omschrijving?
Apple gebruiker sinds 1994.
AppleScript in Numbers nu zelfs beter dan vroeger
3 februari 2014 - 23:31    reactie #2
geplaatst door: oranjemarcel
Voorlopig werken de scripts die ik in Numbers gebruikte voor m'n cliëntenadministratie niet.  Werk dus nog met 09.  Wel balen.  En dus 2 versies op m'n MBP!!! :wacko:
AppleScript in Numbers nu zelfs beter dan vroeger
4 februari 2014 - 07:37    reactie #3
geplaatst door: de Redactie
@ Bianco: was een foutje in het nieuwsbericht, is inmiddels gecorrigeerd.