Multiscreener: QT films synchroon afspelen
17 april 2008 - 18:24   
geplaatst door: karel apple
[img=right]http://www.macfreak.org/base/data/news/images/Multiscreener_logo.jpg[/img]Ik wist niet van het bestaan van dit pakket, maar kan mij zo maar bedenken dat dit bij (kunst)exposities en videowalls bijzonder handig is. Multiscreener synchroniseert het afspelen van QuickTime movies op verschillende computers. Daarvoor is er een server en cliënt versie beschikbaar en een netwerkverbinding tussen de computers benodigd.

De server zendt de positie van 'zijn' filmpje uit en de clients passen zich daarop aan. De server gebruikt een multicast protocol op het netwerk, dus er hoeven geen IP adressen ingesteld te worden. Afspelen kan op elke (externe) videobron en desgewenst ook via FireWire.




Het geheel is geprogrammeerd in de Max/MSP/Jitter omgeving en de sourcecode wordt meegeleverd. Wil je die naar eigen behoefte aanpassen dan moet je uiteraard wel het programmeerpakket aanschaffen.

Multicast is een Universal Binary, is momenteel aanbeland bij versie 0.7b en is (en blijft) freeware.

Het geheel is gemaakt door Zach Poff, een media artiest en leraar 'video art' aan ondermeer het Bennington college. Er zijn van zijn hand nog een paar andere leuke/handige tooltjes te downloaden, bijvoorbeeld het pakket Singleframer, waarmee je single frames van een DV camera (ook als timelaps) kan capturen.
Multiscreener: QT films synchroon afspelen
17 april 2008 - 20:24    reactie #1
geplaatst door: marksch
Hoi,

Toevallig heb ik net Darwin Streaming Server geïnstalleerd. Daarmee kun je het beeld van iSight camera + QT Broadcaster op al mijn beeldschermen synchroon afspelen. Daarnaast kun je ook films streamen die dan niet noodzakelijkerwijs door verschillende personen op verschillende locaties tegelijkertijd bekeken moeten worden ;-)

http://developer.apple.com/opensource/server/streaming/index.html

Mark
Multiscreener: QT films synchroon afspelen
17 april 2008 - 20:41    reactie #2
geplaatst door: karel apple
Ik ken de QT streamer, alleen het nadeel daarvan is dat je de content over het netwerk moet transporteren, met daarmee samenhangende potentiële bandbreedte issues. Het leuke van deze oplossing is nu juist dat je de content op de verschillende computers lokaal draait en dat alleen de synchronisatie info over het netwerk gaat.