
Is Touché de toekomst voor aanraak-technologie?
In 2007 zorgde Apple voor een kleine revolutie door met de
iPhone een device uit te brengen waarmee we voor het eerst iets hadden met een aanraakscherm dat echt goed werkte. Maar de ontwikkeling gaat natuurlijk verder, en een team van Disney Research, Pittsburgh en Carnegie Mellon University hebben een nieuwe technologie onder de naam
Touché ontwikkeld, die zoveel verder is dan wat we nu gebruiken dat het als science fiction overkomt.
Het grootste verschil is dat bij Touché niet alleen de signalen gemeten worden van één frequentie, maar van een breed spectrum van frequenties. Vooral de demonstraties aan het eind van het filmpje vonden wij erg spectaculair, bijvoorbeeld het registreren wat er gebeurt aan de oppervlakte van water of het bedienen van een iPhone door contact op je eigen lijf op een bepaalde manier te maken.
Bij die laatste toepassing moesten we ook meteen denken aan de 'wearables', zoals de 'smartwatches' waar bijvoorbeeld Pebble, Sony en Samsung de afgelopen tijd mee kwamen en waaraan Apple volgens de geruchten ook aan zou werken. Want als die bedoeld zijn als afstandsbediening voor je smartphone vragen wij ons nu af of dat al niet door deze technologie is achterhaald.
Daarbij natuurlijk nog de kanttekening dat technologie uit een laboratorium natuurlijk niet altijd meteen toepasbaar is, maar wij zijn erg benieuwd wanneer het wel zover is en hoe we deze toepassing dan zullen gaan zien. Wij kunnen ons on ieder geval voorstellen dat ze hier bij Apple veel belangstelling voor zullen hebben.