geplaatst door: Ger Nijkamp
[img=right]http://www.mikematas.com/blog/images/mike_matas.jpg[/img]Eén van de bepalende mannen achter de geweldige interface van Delicous Library gaat zich voortaan druk maken over de software vormgeving van Apple zelf. De 19-jarige Mike Matas maakte dit zelf bekend op zijn weblog. Daar schrijft hij dat zich bezig gaat houden met de gebruiksomgeving en iconen van Mac OS X.

Met name onder Tiger houdt Apple zichzelf op een aantal punten duidelijk niet aan de richtlijnen en concequente uitvoering van de eigen interface en de hulp van de jonge specialist Mike lijkt dan ook welkom. Delicious Library kreeg tijdens het WWDC 2005 twee Apple Design Awards[/b]. Deze software word uitgebracht door Delicious Monster, het bedrijfje dat Mike Matas samen met maatje Wil Shipley pas een jaar geleden begon.
Website: gernijkamp  
Linkedin: gernijkamp
Delicious Mike Matas verhuist naar Cupertino
23 juli 2005 - 08:06    reactie #1
geplaatst door: iVin
Hoi,

wel eens iemand geprobeerd iets te scannen met je iSight in delicious Library?

werkt dus gewoon niet. (in nederland?)

isight scant de streepjescode prima en geeft braaf het bijbehorende nummer maar begint vervolgens onverstaanbaar iets te brabbelen en kan geen productinformatie weergeven. de streepjescodes kent het programma dus gewoon niet!

waardeloos dus.
waarschijnlijk typisch amerikaans programma dat alleen amerikaanse streepjescodes kan lezen.
In a world without walls or fences,
Who needs Windows or Gates...?
Delicious Mike Matas verhuist naar Cupertino
23 juli 2005 - 08:35    reactie #2
geplaatst door: BuzzE
De productcode die uit de streepjes wordt gehaald wordt opgezocht in de databases van Amazon, en beslist niet alleen de Amerikaanse. Ook Britse, Duitse, Franse en Japanse Amazon databases worden geraadpleegd. Nederland heeft gewoon helaas geen Amazon. Ik heb erg veel Engelse en Amerikaanse boeken, en die worden allemaal probleemloos gevonden. 95% van mijn in Nederland gekochte CD's worden ook gewoon gevonden. Het zou wel mooi zijn als alle Library gebruikers zelf een database op Internet konden opbouwen, net als met de CDDB. Zoiets komt er vast nog wel in een volgende versie. Maar dat alles doet natuurlijk niks af aan het ontwerp-talent van Mike Matas. Ben benieuwd wat we van hem in Apple produkten gaan tegenkomen in de toekomst.