Scenario nieuwe film Steve Jobs gelekt
6 april 2015 - 12:13   
geplaatst door: Robert
http://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
Scenario nieuwe film Steve Jobs gelekt
De website 9to5mac heeft het scenario van de nieuwe Steve Jobs film te pakken gekregen, en dat hebben ze gepubliceerd onder de titel "Spoiler alert: We've read the screenplay for Aaron Sorkin's Steve Jobs biopic and it looks fantastic".

Dat scenario wat ze in handen hebben gekregen is trouwens de versie van februari 2014, het zit er dik in dat er nog wel het een en ander veranderd zal zijn in het afgelopen jaar. Maar de kans dat dit relatief dicht bij de versie komt die we uiteindelijk in de bioscoop zullen zien lijkt groot.

De verwachting was hoog toen we hoorden dat Aaron Sorkin het scenario schreef, die had tenslotte bij het scenario van The Social Network al laten zien dat hij wel raad weet met zo'n onderwerp. Als je verrast wilt worden door deze film moet je natuurlijk niet verder lezen, voor iedereen die het wel wil weten hieronder een paar fragmentjes. Daarbij zitten natuurlijk ook een aantal 'spoilers', waaronder bijvoorbeeld het einde van de film.

De film begint met de lancering van de eerste Macintosh, waarbij Andy Hertzfeld en Joanna Hoffman proberen om Steve Jobs te overtuigen dat het "Hello, I am Macintosh" niet gaat werken en uit de presentatie gehaald moet worden, omdat ze bang zijn dat het niet zal werken en de Mac zal crashen.

Steve is op zijn zachts gezegd niet blij, en laat dat dan ook duidelijk merken.
Citaat


Here’s what I’m going to do. I'm going to announce the names of everyone who designed the launch demo-I'm going to introduce everyone and ask them to stand up. The bag was designed by Susan Kare, the Macintosh font that's scrolling across the screen was designed by Steve Capps, the starry night and the skywriting was Bruce Horn, MacPaint, MacWrite, Alice, down to the calculator and then I'm going to say the voice demo was designed by Andy Hertzfeld and you're not gonna die but you're gonna wish you did.


Daarbij wilde hij graag dat de groene pijltjes boven de uitgangen uit zouden worden gedaan, hij wil alle aandacht op het toneel. Als hem dan verteld wordt dat daar een boete op staat, zegt hij dat hij die zelf zal betalen, met daarbij de volgende grap: "If a fire causes a stampede to the unmarked exits, it will have been worth it to those who survive."

In de tweede acte is Steve niet meer bij Apple en zitten we vlak voor de lancering van de eerste NeXT Cube. De derde acte gaat over zowel de evolutie van computers als die van Steve Jobs zelf, en gaat uiteindelijk over wat er gebeurt vlak voordat de eerste iMac wordt geïntroduceerd.

Steve's dochter Lisa speelt een belangrijke rol in alle drie de onderdelen, zo zien we bijvoorbeeld het moment dat Steve koos om een computer van Appel naar zijn dochter te vernoemen. Aan het eind van de film zien we Steve en Lisa weer contact maken met Lisa, vlak voordat de introductie van de eerste iMac zal beginnen, en daarna gaat het scherm op zwart en krijgen we de eindtitels te zien.(Michael Fassbender en Seth Rogen als Steve Jobs en Steve Wozniak tijdens de openames)
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.