Little Snitch nu in de aanbieding
1 maart 2014 - 16:35    reactie #50
geplaatst door: PSYCHOMAC
Amazon.com en vele anderen die ik nauwelijks gebruik, of af en toe eens bezoek lekker met LS geblokkeerd.
LS is oa een zeer geavanceerd netwerkobservatietool. Ik wil zien welke activiteiten er plaats vinden, ik vertrouw niet  alles, ik wil niet alles. Dat het internet ingewikkeld is mag iemand niet doen terugschrikken van het gebruik van LS.
Af en toe eens de rules doorlopen helpt wel, vooral de tijdelijke of overbodige rules nalopen is ook wel nuttig. Net zoals we bij netwerk in de systeemvoorkeuren een soort locatiemangager hebben heeft LS dat ook, vooral leuk en nuttig bij openbare netwerken, bij vakantie in het buitenland enz.
Verder  zou ik bij versie 4 van LS ook wel een goede uitbreiding zien in een cookie-manager. Nu heb ik zo veel mogelijk dichtgezet in Safari, toch zijn er websites genoeg die automatisch cookies plaatsen, eenmalige toestemming van mij wordt gewoon als voor altijd gezien,  als ik alles leeg en wacht vijf seconden wordt het meteen weer gevuld etc.
Het is niet alleen voorbehouden aan controlfreaks. Ook gewoon mensen die als ze het netwerk op gaan, sommige dingen wel willen, en andere zaken duidelijk niet. Ik wil niet altijd bijdragen aan het onderzoek of de site wel goed functioneert, ik wil niet altijd boodschappen doen bij een site waar dat mogelijk is, ik wil eigenlijk een whitelist van de sites die ik vertrouw en een blacklist waar dat duidelijk niet het geval is,  of nog mooier : een aantal dingen wel, een aantal zaken duidelijk niet.
LS helpt met tot nu toe prima in dat streven.

psychomac
iMac 2007 20", iMac 27", iMac 21", 10x iMac G3 , 2x iMac G4, 1x iMac G5 ,2xPM dual 1.8 en dual 2.0 G5; 2x MacPro ;15/17/23inch Display(alu en model ervoor), powerbook 12/15/27inch,  Apple TV, 2xApple Cube/17 "ADC Scherm, PM G4 QuickSilver, en verder nog veel te veel om op te noemen. Een verzamelaar dus!
Little Snitch nu in de aanbieding
2 maart 2014 - 10:46    reactie #51
geplaatst door: Robert
@ MacMiep: even LS uitzetten voor de volgende systeemupdate maakt het leven een stuk makkelijker...  :wink:
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.