geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DiskDrill-icoon.jpg
Disk Drill is eerste data recovery-app die klaar is voor M1 Macs
Ben je de gelukkige eigenaar van een nieuwe Mac met Apple’s eigen M1 chip, dan is er goed nieuws. Want ook als je een goede backup hebt is het nog altijd mogelijk dat je een data recovery-app nodig hebt, bijvoorbeeld als je dingen weggooit en de prullenbak leegt tussen backups in.

Voor alle bezitters van een nieuwe MacBook Air, 13-inch MacBook Pro of Mac mini is er goed nieuws: tussen de ware stortvloed aan apps die de M1 chip ondersteunen zien we ook een app voor data recovery. Dat betekent sowieso meer snelheid, maar mogelijk ook betere toegang, met name tot systeembestanden.

https://www.cleverfiles.com/help/wp-content/uploads/2021/04/disk-drill-full-m1-support.jpg
Disk Drill is eerste data recovery-app die klaar is voor M1 Macs


Dat laatste is ook belangrijk omdat Disk Drill een extension voor macOS gebruikt. Dat betekent dat je ook voor Disk Drill, net zoals bij veel andere apps, op een paar plaatsen toestemming moet geven als je het voor het eerst installeert. In de video hieronder zie je de uitleg daarvan.


Daarin kan je ook zien dat als je Disk Drill maximale toegang wilt geven je ook nog een kernel extension zal moeten installeren. Of je dat wil is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar als je daar niet voor kiest dan zal Disk Drill geen ‘definitief’ verwijderde bestanden in het besturingssysteem zelf terug kunnen halen.

Je kan Disk Drill gratis uitproberen, maar als je er data mee wil terughalen dan zal je de Pro versie moeten kopen. Die kost eenmalig € 92,48 met daarbij een optie om Lifetime Upgrades te kopen voor € 30,13 extra. #macOS
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.