geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/13-inchMacBookPro2020-icoon.jpg
14-inch M2 MacBook Pro opvolger huidige 13-inch MacBook Pro?
Sinds oktober van het afgelopen jaar de nieuwe 14-inch MacBook Pro uitkwam is de 13-inch MacBook Pro een vreemde eend in de bijt. Met brede randen om het scherm en nog met een Touch Bar, ligt het voor de hand dat deze binnenkort uit het programma zal verdwijnen.

Volgens de betrouwbare ‘lekker’ @dylandkt zal dit model in de tweede helft van dit jaar vervangen worden door een 14-inch MacBook Pro met een M2-chip, waarbij de prijs trouwens wel een beetje hoger zal zijn. Daarbij voorspelt hij dat ook de nieuwe MacBook Air met M2-chip pas in de tweede helft van dit jaar zal uitkomen, verreweg de meeste voorspellingen tot nu verwachten deze al de komende lente.

Invalid Tweet ID
Wat betreft de opvolger van de 13-inch MacBook Pro: het is nog onduidelijk of deze 14-inch MacBook Pro met M2 chip ook een mini-LED display zal hebben. Mogelijk laat Apple dat bij dit model achterwege, waardoor ook een duidelijker onderscheid te maken zou zijn tussen het goedkoopste en de duurdere modellen.

Als dit nieuws klopt dan zouden we in de tweede helft van het jaar de volgende lineup hebben:

  • M2 MacBook Pro, 14-inch (opvolger M1 13-inch MacBook Pro; 2020)
  • M1 Pro/Max MacBook Pro, 14-inch (2021)
  • M1 Pro/Max MacBook Pro, 16-inch (2021)

Waarbij de laatste twee op een gegeven moment natuurlijk opgevolgd zullen worden door modellen met een M2 Pro-chip en een M2 Max-chip.

Prijs

De vanaf-prijs van de huidige 13-inch MacBook Pro bij Apple is op dit moment € 1.449,10, dat zal dus waarschijnlijk met minstens 100 euro verhoogd worden, mogelijk  nog wat meer.

Natuurlijk ligt deze met vanaf-prijs in de MacFreak Shop met € 1.349,00 een stuk lager. Ben je in voor een 13-inch MacBook Pro met 16 GB RAM en een 512 GB SDD, daarvan hebben we er nu nog een paar  in de aanbieding.

Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
14-inch M2 MacBook Pro opvolger huidige 13-inch MacBook Pro?
18 januari 2022 - 12:13    reactie #1
geplaatst door: iSan
Logisch dat deze eens opgevolgd gaat worden.

Ik benieuwd wat ze doen met de reacties omtrent Notch om menubalk heen.
14-inch M2 MacBook Pro opvolger huidige 13-inch MacBook Pro?
24 januari 2022 - 18:05    reactie #2
geplaatst door: puk1980
https://tweakers.net/nieuws/192360/gurman-apple-brengt-nieuwe-macbook-air-en-instapmodel-macbook-pro-in-najaar-uit.html

Citaat

Gurman: Apple brengt nieuwe MacBook Air en instapmodel MacBook Pro in najaar uit

Bloomberg-journalist Mark Gurman heeft van zijn bronnen vernomen dat Apple in de herfst van dit jaar een groot aantal aankondigingen op de planning heeft, waaronder een vernieuwde MacBook Air en een relatief low-end MacBook Pro.

Gurman somt in zijn Power On-nieuwsbrief op welke aankondigingen Apple volgens zijn bronnen gaat doen in de herfst. Naast vier nieuwe iPhones en drie Apple Watches gaat het volgens hem om een instapmodel van de MacBook Pro, een MacBook Air met vernieuwd ontwerp, de nieuwe Mac Pro, een iMac, een upgrade voor de iPods Pro, een low-end iPad en iPad Pro's. Over al deze producten gaan al langer geruchten rond.

De MacBook Air werd volgens eerdere geruchten halverwege 2022 verwacht. Ook stipt Gurman aan dat de iPad Pro's niet tijdens Apple evenement in de lente aangekondigd worden. Dat evenement zou in maart of april moeten plaatsvinden. Volgens de Bloomberg-journalist bestaat de kans dat de iMac daar wel wordt aangekondigd, in plaats van in het najaar.

meer ...
Certified Terminal Guru.