geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/24-inch-iMac2021BlueWallpaper-icoon.jpg
14 procent meer Macs verkocht in het afgelopen kwartaal
Op 29 oktober zal Apple de cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren, iets wat je ook altijd in onze kalender kan vinden. De kans dat het erg positief is lijkt groot, want onderzoek van Canalys laat zien dat Apple ook in de aanloop naar het uitbrengen van nieuwe Macs het prima doet.

Waar de meeste andere fabrikanten van computers het met ongeveer 2,5 en 5,7 procent moeten doen (HP zelfs met -5,7) laat Apple een gezonde groei zien van 14,4 procent. Alleen Dell deed het nog veel beter, die fabrikant steekt met een groei van maar liefst 26,7 procent over het afgelopen kwartaal met kop en schouders boven de rest uit.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OnderzoekCanalys3eKwartaal2021.jpg
14 procent meer Macs verkocht in het afgelopen kwartaal

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Het is opvallend dat de Mac het nog steeds zo goed doet, de MacBook Air, 13-inch MacBook Pro en Mac mini met M1 processor zijn van november vorig jaar en de 24-inch iMac met M1 chip kwam mei dit jaar uit.

Veel fabrikanten hebben nu veel last van tekorten aan onderdelen, waardoor ze simpelweg niet kunnen leveren. Maar Apple, en waarschijnlijk Dell ook, legt vooraf al veel in contracten vast. Daarbij helpt het ongetwijfeld ook dat Apple al jaren erg nauw samenwerkt met TSMC (de maker van de processors van Apple) en daar van tijd tot tijd ook geld in pompt.


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.