geplaatst door: Claire Passion Support
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/mail.jpg
4 manieren om een out-of-office reply mail in te stellen op je Mac
De vakantietijd komt er weer aan. Om je klanten of familie en vrienden op de hoogte te stellen van je afwezigheid kan het handig zijn om naast een aangepaste voicemail ook een out-of-office reply mail in te stellen. Dit kan op verschillende manieren op de Mac.

Als je jouw mail leest en verstuurt via het mailprogramma van Apple kun je een automatische reply aanmaken via de “Regels” optie. Je kunt het zo instellen dat iedereen die jou vanaf nu mailt automatisch een bericht ontvangt. Het enige nadeel is dat je Mac en het mailprogramma aan moeten staan om te zorgen dat het werkt.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/07/Schermafbeelding-2018-07-10-om-14.34.27.png
4 manieren om een out-of-office reply mail in te stellen op je Mac


Om via regels een out-of-office reply mail in te stellen ga je naar Mail > Voorkeuren > Regels. Klik op ‘Voeg regel toe’. Geef deze een naam en kies in het eerste dropdown-menu voor ‘alle’. Selecteer hieronder ‘Account’ en kies het account waarvoor je de out-of-office reply wilt instellen. Kies eronder voor ‘Beantwoord bericht’ en klik op ‘Antwoordtekst’. Hier kun je de tekst invullen. Klik op OK en weer op OK.

LET OP! Apple Mail vraagt je nu of je deze regel wilt toepassen op alle bestaande mails in je inbox. Zorg ervoor dat je dit NIET doet door op ‘Pas niet toe‘ te klikken. Als je op ‘Pas toe’ klikt worden namelijk alle afzenders in je inbox gemaild met een out-of-office bericht en dit wil je niet!

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/07/Schermafbeelding-2018-07-10-om-14.40.13-768x301.png
4 manieren om een out-of-office reply mail in te stellen op je Mac


Test het door jezelf een mailtje te sturen, laat alles aanstaan en ga lekker op vakantie. Wil je later de reply uit- of aanzetten dan kun je de regel simpelweg uit- en aan-vinken in het voorkeuren-menu.

@icloud.com of @me.com mailadressen

Maak je gebruik van een @icloud.com of @me.com mailadres en wil je hiervoor een out-of-office reply instellen, dan kun je dit ook direct bij iCloud doen. Het grote voordeel is dat dit niet afhankelijk is van een Mac en je de Mac dus ook niet aan hoeft te laten staan. Je hoeft niet eens een Mac te hebben om deze functie te kunnen gebruiken.Om dit te doen ga je naar www.icloud.com en log je in met het betreffende adres en wachtwoord. Vervolgens ga je naar Mail. Linksonder zie je een radar icoon staan. Klik hierop en kies voor ‘Voorkeuren’. Ga naar het tabblad vakantie. Vul vervolgens de begin- en einddatum en de tekst in. Door het vinkje bij ‘Reageer automatisch..’ aan te klikken activeer je de out-of-office reply. Klik op ‘Gereed’.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/07/Schermafbeelding-2018-07-10-om-11.45.53-768x429.png
4 manieren om een out-of-office reply mail in te stellen op je Mac


Out-of-office reply instellen bij hosting provider

Wil je niet werken met regels en heb je geen iCloud mailadres? Dan kun je vaak een out-of-office reply instellen bij de hosting provider. Waar je dit kunt doen verschilt per provider. Meestal kan het via je dashboard of controlpanel.

Maak je gebruik van Exchange of Office 365 dan kun je dit doen door in te loggen op www.office.com. Ga naar Outlook > Radar-icoon rechtsboven (instellingen) > Automatische antwoorden en vul alles in.

Vaak kun je ook aangeven dat er maar één keer (per dag) een reply wordt verzonden. Dat is wel zo prettig voor de ontvanger.


Inspiratie?

Opzoek naar inspiratie? Hier vind je de 20 meest hilarische out-of-office reply’s!Claire is Apple Certified Support Professional en helpt ondernemers met ondersteuning en advies op het gebied van Apple apparaten. Na vier jaar ervaring op te hebben gedaan bij iCentre Delft, startte ze in 2013 met haar eigen bedrijf: Passion Support.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: GeorgeM
Opzoek naar inspiratie? Hier vind je de 20 meest hilarische out-of-office reply’s!

Daar zitten inderdaad een aantal erg leuke bij!  :happy: