geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/13-inchMacBookPro2020-icoon.jpg
Sommige gebruikers nieuwe MacBook Air of Pro hebben USB-problemen
Sommige gebruikers van de nieuwe MacBook Air of MacBook Pro, die Apple allebei dit jaar uitbracht, melden dat ze stevige problemen hebben met oudere USB 2.0-apparaten bij het gebruik met een USB-C hub. Dit komt voorbij in Apple’s eigen Communities, op Reddit en op het forum van MacRumors.

In de Reddit-link hierboven staat waarschijnlijk wat het euvel is. Die gebruiker ontdekte dat zelfs als de verbinding met oudere USB 2.0-apparaten verbroken is, die nog in de System Information zichtbaar blijven. Gaat het om USB 3.0-devices, maar die nog geen USB-C aansluiting hebben, dan ontstaat dit probleem niet. En deze problemen ontstaan ‘alleen maar’ op USB-C hubs die als zogenaamde transparent proxies fungeren. Het probleem is dat dit er veel zijn, onder andere populaire merken als Anker, Satechi en StarTech.


USB-C hubs die werken als terminating proxies hebben dit probleem niet. Een voorbeeld daarvan is het CalDigit TS3 Dock. Een uitstekende optie, maar wel eentje die rond de 300 euro kost. Deze Dock heeft een enorme hoop aansluitingen, in de video hierboven komen ze allemaal voorbij.

Dit TS3 Dock loste de problemen van de gebruiker op Reddit op, jammer genoeg is nog niet bekend of het veel goedkopere (ongeveer 140 euro) Caldigit Thunderbolt 3 mini Dock dat ook doet.


In de tussentijd lijkt het vooral een software-probleem. Hopelijk lost Apple dit dan ook door een software-update op, en kan iedereen gewoon de hubs blijven gebruiken die ze nu al aangeschaft hebben. #MacBookPro #MacBookAir #macOS #USB
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Spooter
Maar is dit dan puur een hardware kwestie of kan daar software/firmware matig ook iets aan gedaan worden?
geplaatst door: anraadts
Omdat de USB 2 apparaten ook in het systeemoverzicht blijven staan als die alweer zijn afgekoppeld lijkt het me op zijn minst ook een softwarematig probleem.
geplaatst door: Jako
ALs ik mijn externe USB-C SSD direct (zonder Hub dus) aansluit op mijn nieuwe Air, knalt ie er regelmatig uit. Op mijn MacBook 2016 had ik nooit problemen...
geplaatst door: zwap

geblokkeerd

Omdat de USB 2 apparaten ook in het systeemoverzicht blijven staan als die alweer zijn afgekoppeld lijkt het me op zijn minst ook een softwarematig probleem.
Dat hoeft niet. Wanneer de software aan de hardware (firmware) vraagt wat er is aangekoppeld en die USB2 apparaten teruggemeld krijgt is het geen fout van de software. Wel kan het zijn dat dit probleem middels software kan worden opgelost. Maar dat is slechts speculatie.
geplaatst door: Spink
Ook bij iets oudere MB Pro's werken sommige oudere USB-devices via zo'n USB C-hub. Bv. de externe DVD-speler van Apple zelf werkt hier niet via de hub. Ik vind die hubs een treurige evolutie. Waar is de tijd dat je gewoon een usb-stick (of eender wat) in je MB kon steken zonder al die dure hulpstukjes... :-(
geplaatst door: Loureiro
Hiero een Baseus USB-C hubje in gebruik met 3 USB-3 en 2 USB-2 poorten op mijn Mac mini 2018. Geen enkel probleem met de USB-3 poorten noch voor USB-2-, noch voor USB-3 toestellen. USB-2 apparatuur aansluiten op de USB-2 poorten verloopt niet altijd betrouwbaar, zeker niet voor apparaten die "veel" stroom trekken.
geplaatst door: shirca
ik krijg dit regelmatig op mn FBpagina te zien. zou dat iets waard kunnen zijn ? prijs lijkt me te goedkoop voor wat allemaal beloofd wordt.

Schermafbeelding 2020-06-23 om 20.56.49.png Sommige gebruikers nieuwe MacBook Air of Pro hebben USB-problemen
MBA 13 inch-Retina/2020. 16GB ram-500 GB SSD
Iphone 7 - 32 GB
geplaatst door: mayo
het blijkt nu dat mijn Mac mini late 2012 ook een usb probleem heeft. Ik dacht dat het aan mijn kabeltje lag dat de externe hdd niet werd herkent, nu ik deze via de usb van mijn dell scherm heb aangesloten zijn de problemen voorbij, start keurig elke keer op als k mijn scherm aanzet.
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain