geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BigSur-icoon.jpg
4K HDR en Dolby Vision van Netflix in Safari in Big Sur
Als je de content van Netflix graag in 4K HDR en Dolby Vision wilt bekijken in Safari op een Mac dan had je tot nu toe gewoon pech, want dat werkte niet. Opvallend, want op bijvoorbeeld een Apple TV 4K kan je al tijden wel die content in die kwaliteit bekijken.

Maar daar gaat verandering in komen: Safari 14, de versie die met macOS 11.0 Big Sur wordt meegeleverd, blijkt dit allemaal wel te ondersteunen, zoals je in de tweet hieronder kan zien. Daarvoor moet je trouwens wel een recente Mac hebben, dit werkt op alle Macs die in 2018 werden geïntroduceerd, en natuurlijk ook op de modellen die daarna zijn uitgebracht. Heb je een oudere Mac die wel Big Sur kan draaien, dan zal je de content van Netflix maximaal op 1080p resolutie kunnen bekijken.


tvOS 14 en iOS 14 werken met VP9

En als we het toch hebben over 4K; zowel tvOS 14 als iOS 14 ondersteunen de VP9 codec, die onder andere door YouTube gebruikt wordt. Dat betekent dat je op een iDevice of Apple TV met die versie van het besturingssysteem ook - eindelijk - 4K content van YouTube kan bekijken. Opvallend genoeg wordt deze zelfde VP9 codec nog niet ondersteund door Safari 14 in Big Sur, mogelijk dat die ondersteuning later nog komt. #macOS #Safari #Netflix #YouTube
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.